Milyen meglepő: csak a zuglói Fidesz kéviselői szavazták meg azt telepítési tanulmánytervezetet, amely Tiborcz üzlettársának Bosnyák téri megalomán beruházásának legalizálására lett volna jó – kezdi bejegyzését Hadházy Ákos.

A Fidesz támogatja a Főnök vejének haverját - Tiborczék nevetséges 3 milliárdot ajánlanak

Fotó: Facebook/Hadházy Ákos

Pedig az új főépítész is elmondta, hogy településrendezési szerződés (TRSZ) nélkül annak semmi értelme nincsen. Azért biztos, ami biztos, a Fidesz támogatja a Főnök vejének haverját

- számolt be közösségi oldalán Hadházy Ákos.

A szerződésről szerencsére szavazás sem volt. Jelenleg Tiborczék nevetséges 3 milliárdot ajánlanak azért, hogy Zugló lemondjon minden jogáról, a polgármester ezért 3,5 milliárdot szeretne. Egy tegnapi sajtótájékoztatón viszont Rózsa András polgármesterjelölttel és Várnai Lászlóval, a Civilzugló képviselőjével együtt elmondtuk, hogy a Bayer Construct beruházása ennél nagyságrendekkel több kárt okoz Zuglónak, így csak nagyságrendekkel több pénz kárpótoltolhatja legalább részben a kerületet az okozott károk miatt

- tette hozzá az ellenzéki képviselő.

Nagyon fontos, hogy milyen kimenetele lesz ennek az ügynek, hiszen Orbán már készíti a következő, csak még nagyobb projektet, Rákosrendező beépítését, azaz a mini-Dubait. Teljesen biztosak lehetünk benne, hogy ebbe sem lesz beleszólása sem a zuglói, sem az angyalföldi polgároknak. De ha a Bosnyák téren sikerül kiharcolni egy komolyan vehető kompenzációt, akkor remélhetjük, hogy a Rákosrendező beépítése is hoz majd némi hasznot az itt élőknek. Egy megjegyzés: Szerintem téves az a gyakorlat, amikor országgyűlési képviselők akarják diktálni az önkormányzatok döntéseit. Ezzel együtt természetesen nyomon kell követnem a kerület életét befolyásoló döntéseket akkor is, ha jelenleg Orbánék lábbal tiporják az önkormányzatok jogait, ezért alig-alig maradt a testületeknél valódi döntési jog. Az országgyűlési képviselő feladata a demokrácia, ennek részeként az önkormányzatok jogainak visszaállítása

- hangsúlyozta Hadházy.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Értelmes európai nagy városok sem zárkóznak el az újtól, de nem a város közepén, hanem a szélén kezdenek új negyed építésébe. Párizs, Róma és a többi nagy város a régi patinás épületeit óvja, felújítja, ha belül modernizálja, és új funkcióval látja is el. Mi most rombolunk, épületet, zöldterületet, és épülnek a nem odavaló beton szörnyek.
Thorba
A Maccska baßßa a Kistehént.

Pá picinyeim
Nessy
Értelmes európai nagy városok sem zárkóznak el az újtól, de nem a város közepén, hanem a szélén kezdenek új negyed építésébe. Párizs, Róma és a többi nagy város a régi patinás épületeit óvja, felújítja, ha belül modernizálja, és új funkcióval látja is el. Mi most rombolunk, épületet, zöldterületet, és épülnek a nem odavaló beton szörnyek.
balos
@Nessy: A hitlerájban ez a módi!Még sokáig lesznek a "topon",minden fát és műemléket "kivágnak"!Az újon jobban lehet üveg-zsebelni!
nemkati
Engem jobban zavar ez:
"Jelenleg Tiborczék nevetséges 3 milliárdot ajánlanak azért, hogy Zugló lemondjon minden jogáról, a polgármester ezért 3,5 milliárdot szeretne. ... a Bayer Construct beruházása ennél nagyságrendekkel több kárt okoz Zuglónak, így csak nagyságrendekkel több pénz kárpótoltolhatja legalább részben a kerületet az okozott károk miatt"

A kerületet (és a fővárost, az országot) nem kellene pénzzel kárpótolni az okozott károk miatt. A károkozást kellene megakadályozni!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.