Miután megkezdődtek az Ukrajna uniós csatlakozásához szükséges, még évekig eltartó tanácskozások, Orbán Viktor most minden politikai üzenetét Ukrajnára vonatkoztatva fejti ki és mondja el – írj a Hírklikk.

Orbán egyszerűen nem mond igazat – Hiába retteg, szó sincs még a félelméről

Ágh Attila a miniszterelnök legutóbbi rádiós szózatából azt a következtetést vonta le, hogy úgy vélheti, ezzel nem tárulnak föl álláspontjának gyengeségei. A politológus emlékeztetett rá, hogy Orbán úgy beszélt a folyamatról, mintha már magáról a csatlakozásról lenne szó és megismételte, emiatt nem kapja meg Magyarország az uniós pénzeket.

Brüsszelben nagyon világosan megfogalmazták, hogy csak a tanácskozások hosszú folyamatának megkezdéséről van szó, vagyis nem Ukrajna felvételéről döntöttek, hiszen azzal kapcsolatban még sok kérdést meg kell oldani. Ehhez képest a magyar miniszterelnök többek között arról beszél, hogy az ukrán helyzet következtében került bajba az uniós költségvetés és ebből vezeti le – szinte „ukránosítja” – a saját problémáját.

Azzal érvel, hogy Magyarország azért nem jut forrásokhoz, mert az EU az ukránoknak akarja adni a nekünk járó pénzt. Azt is állítja, hogy az uniónak semmiféle oka nincs megvonni tőlünk a pénzt. Ez is egy abszurditás a sok közül, amit Orbán ukránokkal foglalkozó beszédeiben már egy jóideje elhangzik

– magyarázta a politológus.

A politológus példaként említette, hogy azt állítják, a magyar mezőgazdaságnak milyen rosszul jött az ukrán háború, és ha Ukrajna uniós taggá válna, akkor a magyar mezőgazdaság összeomlana. Ezzel szemben – ismételte meg az elemző – egyelőre nincs szó Ukrajna tagságáról. Talán tíz éves távlatban reálisnak tekinthető, ha pedig majd megtörténik, akkor kell majd kialakítani a költségvetési problémákra és az ukrán mezőgazdaság támogatására adandó válaszokat kialakítani.

Ha tehát Orbán Viktor ezeket a gondokat felnagyítja, annak célja, hogy elterelje a figyelmet a hazai ügyekről. Egyszerűen nem mond igazat, hiszen nem Ukrajna viszi el most a pénzt.

Orbán egész nemzetközi politikáját ilyen ellentmondásokra építi fel – folytatta Ágh Attila. Ebben megint találkozunk egészen recsegő és kellemetlenül ható állításokkal. Beszédeiben gyakran említi, mennyire büszkék vagyunk, hogy a nyugathoz tartozunk, mint a NATO és az Európai Unió tagja.

Ugyanakkor elhangzik az is, hogy az igazi fejlődés a világban manapság Keleten van és a mi 10 milliós országunknak muszáj a világnak ehhez a feltörekvő részéhez kapcsolódnia. Közben azonban tisztában vagyunk vele, hogy Magyarország kereskedelmének még a 10 százalékát sem éri el a keleti kapcsolat, mint ahogy azzal is, hogy Kelet nem azonos Kínával.

– fejtegette a politológus.

Az Európai Unióval történő éles szembefordulással párhuzamosan elindult egy belső ijesztgetés is, amit ugyancsak tükrözött a miniszterelnök már említett rádiós szózata. Orbán ugyanis megismételte, hogy a környékünkön kialakult háborús szituáció miatt volt nagyon rossz az idei év, de miután a következő évtől már a saját politikánkat folytatjuk, ezért az már a remény éve lesz.

Reményteljes esztendő – ahogy Orbán Viktor fogalmazott –, és mi az ukrán ügyben megmutatjuk, hogy Magyarországnak önálló véleménye van, ugyanakkor ezzel a bezárkózással, blokkosodással ellen tud állni az uniónak és eközben nyit a fejlődő világ, a Kelet irányába

– összegezte Ágh Attila.

Forrás: Hírlkikk

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Menőmanó
Utálom azt a finomkodó kifejezést, hogy orbán nem mond igazat.
Mért nem merik kimondani, hogy HAZUDIK. Reggel, délben, este, éjszaka, mindig és mindenben.
Egy kib@szott hazug, tolvajgeci.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
És Londonban, Párizsban, Brüsszelben, Washingtonban vannak már milliós tüntetések ellene...?
Aki Én
@Maccska: A sok butaságnak amit összehordasz, mi köze ahhoz, hogy orbán végig hazudja az életét?
Aki Én
Sosem mond igazat. Beteg és aljas ember.
lusta
@Menőmanó: Nekem is pont ez jött be. Nem mond igazat, a tények elferdítése, a valóság mellőzése és még sorolhatnám az ellenzéki politikusok, megszólalók ékes magyar nyelvtudását, ahelyett, hogy mondanák, HAZUDIK.
justhpeter
@Maccska: Ágh Attilától nagyon messze vagytok. Nagyon, nagyon messze.
e.
Toller Béla
Ha valamenyire is komoly politikus lenne ez az orbán, akkor Ukrajna kapcsán most arról beszélnénk, higy miként befolyásolja majd az ukrán árudömping a minőségibb magyar mezőgazdaságot (ha az valóban azzá tud válni), miként kapcsolódik majd a magyar ipar az ukránhoz, milyen szállítási vonalak alakulnak ki és át (utak, vasutak, nyomtávok, vizek, kikötők) a következő évtizedben. De nem, most orbán zsigeri bunkóságával kell foglalkozni !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.