A kutatás-fejlesztési beruházásokra adható maximális támogatás értéke 15 millió euróról 25 millió euróra növekszik, emellett a jelenlegi 25 helyett akár már 50 százalékos maximális támogatási intenzitást ítélhetnek oda a vállalatoknak – írta a külgazdasági és külügyminiszter vasárnap a Facebook-oldalán.

Szijjártó Péter közölte: Ez a kormány új célja

Szijjártó Péter bejegyzése szerint – tekintettel az ilyen projektek kiemelt jelentőségére – a képzési támogatás esetében is 2 millió euróról 3 millió euróra emelik a maximálisan adható támogatás mértékét.

A tárcavezető jelezte, jelenleg is hatalmas beruházási verseny zajlik a világon, így Európában is, e versenyben Magyarország pedig rendre jól szerepel. Ezt bizonyítja, hogy az idén 13 milliárd euró lesz a Nemzeti Befektetési Ügynökségen keresztül beáramló tőke mennyisége hazánkba, ami a duplája az eddigi éves rekordnak – hívta fel a figyelmet.

Szijjártó Péter közölte: a kormány célja, hogy Európa legversenyképesebb beruházási rendszere legyen a magyar, ezért figyelik folyamatosan a versenytársakat és hozzák meg a szükséges olyan lépéseket, mint a mostaniak, amelyek nyomán módosul az egyedi kormánydöntéssel megítélhető támogatások feltételrendszere.

Az újabb és újabb termelési kapacitások idevonzásának köszönhetően a hazai beruházásokban egyre nagyobb arányt tesznek ki a kutatás-fejlesztésre irányuló projektek. Ezek egyféle körkörös mozgást írnak le, ugyanis a termelési kapacitások megalapozzák a bizalmat a kutatás-fejlesztési részlegek megvalósításának, aminek nyomán a kifejlesztett termékek legyártásában ezáltal szintén részt tudunk venni – részletezte a miniszter.

A tárcavezető szerint egy másik nagyon fontos szegmensnek számít a hazánkban működő üzleti szolgáltatóközpontok csoportja, hiszen ezek "hatalmas szerepet játszanak a tehetséges fiatalok Magyarországon tartásában és idevonzásában".

E központok bevonzásának és megtelepedésének fokozása érdekében az 50 új, magas hozzáadott értékű munkahelyteremtési kötelezettséget 25 főre csökkentik. A szolgáltatóközpontok kiemelkedő béreket és karrierlehetőséget kínálnak felsőfokú végzettséggel rendelkező fiataloknak, ezért úgy ítélték meg, hogy minden eszközzel támogatni kell a befektetéseiket, elsősorban a vidéki nagyvárosokban

- indokolta a döntést bejegyzésében a tárcavezető.

Forrás: MTI

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Mikor a magyar kormány versenyképességről beszél keserűen felnevetek. Verseny maximum a NER lovagok közt van Orbán kegyeiért.

Figyeljétek majd meg, hogy Orbán a közpénzen kitömött strómanjaivel felvásároltatja az összes nagy élelmiszer lánc üzeltet. És mielőtt a fideszesek örömködnének, hogy jó fideszes kezekbe kerül elmondanám, hogy innentől kezdve el lehet felejteni az árversenyt. Monopol helyzetbe kerül a NER és olyan árszintet lő be amit akar.Nem lesz árverseny, de még csak minőségibb szolgáltatás sem, mert nem készeríti ezt már ki belőlük semmi.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
@Clavigo: 10.01

:))) Gondban vagyok: Bödőcs? Aranyosi? Kőhalmi? Melyikük tolmácsolja? :)))
Nyírfa
Szerintem Andika azon fáradozik, hogy szerelmetes Lölöje személyesen próbálja ki a Rogán-tervezte nemzeti űrhajót - még nincs? akkor mindent bele! -, és végre ő diszponáljon az Orbán-vagyon felett. Persze, csak akkor, ha valami fatális véletlen miatt Lölő föld körüli pályára áll.
verőce21
@csak úgy...: talán sikerült németben magabiztosan újra felvenni a régi vezetékneved? - Fos-ról Fosch-ra tudtad változtatni...? :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.