Az államalapítás, valamint a Szent István-i teljes életmű megismertetését tűzte célul a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület, az Emberi Méltóság Tanácsa Egyesület és a Magyar Parlamenti Imacsoport Alapítvány – jelentette be Vejkey Imre KDNP-s országgyűlési képviselő, az imacsoport vezetője hétfőn az Országház imatermében.

A parlamenti imacsoport vezetője: Megmentette Magyarországot, hogy Szent István felajánlotta azt Szűz Máriának
Vejkey Imre (KDNP), a testület elnöke Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter meghallgatásán az Országgyűlés igazságügyi bizottságának ülésén az Országházban 2023. november 28-án. MTI/Balogh Zoltán

A "Szent István 2025" programsorozat elindításának érdekében a három szervezet öt évre szóló együttműködési megállapodást írt alá azzal a szándékkal, hogy Szent István államépítő, államszervező, egyházszerevező munkáját, külpolitikáját és a szomszédos birodalmakhoz fűződő kapcsolatát, politikai tetteit megismertesse – mondta Lomnici Zoltán, az Emberi Méltóság Tanácsa Egyesület elnöke, aki a program társelnökeként vesz részt a kezdeményezésben.

Meggyőződésem, hogy Szent István személye alkalmas arra, hogy a nemzeti egységet kifejezze. Az ő életműve, függetlenül attól, hogy milyen a vallásunk, legyünk katolikus, református, evangélikus, zsidó vallásúak, vagy nem hívők, összekötő kapocs lehet. Hiszen amit megalkotott, ezer éve működik, és az, hogy még ma is itt vagyunk, magyarul beszélünk, hogy nemzeti öntudatunk, önbecsülésünk lehet, abban meghatározó szerepe volt Szent Istvánnak

- fejtette ki Lomnici Zoltán.

Hozzátette: együttműködve a Magyar Polgári Együttműködés Egyesülettel, már számos rendezvényt szerveztek, tudományos konferenciákat, kulturális eseményeket, és arra az elhatározásra jutottak, hogy azokat a településeket, amelyek Szent István életében meghatározó szerepet játszottak – Esztergom, Székesfehérvár – bevonják ebbe a programba; mindkét város polgármesterével együttműködési megállapodást írtak alá.

Szeretnék a kutatásokat is ösztönözni ebben az időszakban – mondta Lomnici Zoltán –, hiszen Szent István életének, életművének sok olyan eseménye van, amit "nem tudunk biztosan".

A "Szent István 2025" programsorozat célját kiemelt nemzeti értékként ismeri el és támogatja a Magyar Parlamenti Imacsoport Alapítvány – jelentette ki Tóth Katalin Ilona kuratóriumi elnök.

A Magyar Polgári Együttműködés Egyesület részéről jelen lévő Gellén Márton alelnök az imádság fontosságára hívta fel a figyelmet.

Vejkey Imre emlékeztetett arra, hogy Szent István felajánlotta az országot Szűz Máriának.

Ez egy csodálatos történet, ami akkor is, most is megmentette Magyarországot

- mondta az imacsoportot vezető országgyűlési képviselő.

Forrás: MTI

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Édes jó istenem,,vazzze,,gyere le.. Itt kell élned,hogy elhidd ezt a tömény baromságot,,,és láthasd- hallhatsd ezt a lázas semmit tevést..
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Giovanni Alba
A későbbiek során Szent Istvánnak nevezett Vajk politikai ambíciói miatt testvérháborút indított idegen hadak segítségével a hagyományaikhoz, hitükhöz ragaszkodó magyarok ellen.
Ennek fényében nagyon érdekes az a nézőpont, amely szerint a ma Magyarországa a kereszténység utolsó védőbástyája, s egyben a türktudatú népek (bármit is jelentsen ez) nagy családjának tagja, többek között Törökország mellett.
Nessy
Tetszettek olvasni István király Intelmeit, amelyet a fiának, Imre hercegnek írt? Pl. az idegenek befogadásáról?
Esetleg hagyományőrzés címén visszahozni a törvényt, miszerint a tolvajok jobb keze levágandó? A lopás természetesen a közvagyonra is értendő!
Nessy
@Giovanni Alba: Történelmet nem ismerő farizeusok gittegylete!
rücsü41
Papukám!Hogy mik vannak a felvilágosult Európában, mert mi ugye itt vagyunk, európaiak vagyunk?Keresztények lehetünk, de csodavárók , hogy majd az történik újra mint Szent István korában , ez azért már rendkívüli fejlődés!Nem?És ezt nem a templomban hanem az Országgyűlésben teszik?Nem kellene elolvasni hogy az Országháza az micsoda,hogy a az az Országgyűlés helye, a politika színpada, színhelye.és nálunk a politika és a hit szét van választva, germanizmussal, mint májtól az epe.Még az Alaptörvény rendelkezett erről, de még maga Orbán Viktor sem , legalább is a múlt század végéig biztos nem, amikor maga zavarta ki a csuhásokat az Országgyűlésből, az ország házából, nem hitték hogy majd egyszer az Országházban fognak imádkozni nem a papok, a politikus képviselők az ország sorsáért mert az amit ők csinálnak mint képviselők, azt még maguk sem tartják elégnek arra ,hogy az itt élők sorsa jobbra forduljon.
Ábel
Orbán felajánlotta Putyinnak Magyarországot... :-)
justhpeter
Szent István idejében Orbán forgott volna a tűz feletti rúdon az ükör helyén.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.