Megnehezítette a kormány azoknak a katonáknak az elhelyezkedését, akiket az év elején indult nagy elbocsátási hullámban küldtek el – írja az rtl.hu egy 2023 elején hozott, nem nyilvános határozat alapján.

Orbánék nem csak kirúgták a katonákat, megnehezítették az elhelyezkedésüket is

A dokumentum szerint azok a katonák, akiket az év eleji elbocsátási hullámot lehetővé tevő rendelet alapján küldtek el, csak előzetes kormányzati engedéllyel helyezkedhettek el a kormányzati igazgatási szerveknél, valamint a kormány és a miniszterek felügyelete alá tartozó szerveknél. Ez azt jelenti, hogy az érintettek kénytelenek voltak a piacon munkát keresni, miközben a tudásukat leginkább a rendőrségnél, a közigazgatásban, az oktatásban vagy más állami szervezeteknél tudnák használni.

A szabály minden munkaviszonyra irányuló egyezségre vonatkozik, azaz a kinevezések, a szerződéskötések és az egyéb megállapodások is engedélykötelesek. A határozat visszavonásig érvényes, azt azonban a Honvédelmi Minisztérium nem árulta el, hogy hoztak-e olyan döntést az év eleje óta, amely alapján már érvényét vesztette a jogszabály.

A kirúgási hullámot az a rendelet tette lehetővé, amely szerint a honvédelmi miniszter egyoldalúan elküldhette azokat a 45 év feletti katonákat, akik legalább 25 év szolgálati jogviszonnyal rendelkeztek. Azt nem tudni, hogy pontosan hány katona távozott így, a honvédségi létszámról szóló adatok ugyanis titkosak, de becslések szerint az érintettek száma több száz és 1800 között mozog.

Forrás: 24.hu, RTL

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
Félnek hogy befűtenek ennek a bagázsnak.
Azt monta a tojásfejű a honvédség nem bír eltartani mindenkit. Főleg ha a lejárt szavatosságú képmutatókat tekintjük, feltétlenül igza van, de akkor kezdhetné magukkal.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
lassan összeáll egy ütöképes csapat az 0rbánék által ki és átbaxxottakból!
balos
Remélem,hogy a katona nem kapott zseb-frászt a zsebhoki királytól!
Cherry
Téged kellene már régen seggbe rúgni mocskos hazug tolvaj,,, ilyen aljas mocsok soha nem volt a magyar nép nyakán,,, rosszabb mint egy vérszivó pióca,,, fujjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
Cherry
@KisTehen: Te meg OV zsiros seggébe,agyhalott kocsmaproli

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.