Átverik a nyugdíjasokat a januári nyugdíjemeléssel, ezért negyedéves nyugdíjkorrekcióra és svájci indexálásra van szükség! – közölte Gy. Németh Erzsébet, a Demokratikus Koalíció szociális és nyugdíjügyi árnyékminisztere.

"Átverik a nyugdíjasokat a januári nyugdíjemeléssel" – miközben az "orbáni infláció" sokkal magasabb a DK szerint
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Mint írja, a nyugdíjasok újabb átverésére készül az Orbán-kormány: a Magyar Közlönyből derült ki, hogy nevetséges mértékű, alig 6 százalékos nyugdíjemelés várható januártól, miközben nem tudjuk, hogy az idei orbáni infláció pontosan hány százalék lesz. A szakértők 18 százalékra számítanak, vagyis az áremelések 2023-ban szó szerint előre megették a jövő évi nyugdíjemelést.

Gy. Németh szerint Dobrev Klára szociáldemokrata kormánya negyedéves nyugdíjkorrekciót és svájci indexálású, európai mértékű nyugdíjakat fog bevezetni a kormányváltás után.

Amíg az Orbán-kormány sokkal jobban emeli az árakat, mint a nyugdíjakat, addig az életüket tisztességgel végigdolgozott idős emberek lassan elszegényednek, mert egyre kevesebb pénzük marad élelmiszerre, gyógyszerre és rezsiszámlákra. Azonban a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány szociáldemokrata fordulatra készül a kormányváltás után. Áremelések helyett bér- és nyugdíjemeléseket, mindenható vállalati profit helyett európai béreket és nyugdíjakat, a milliárdos elit kiszolgálása helyett igazságos Magyarországot akarunk

- olvasható a közleményben.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Aki tud számolni az ezzel tisztába van, már pár éve!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Cherry
Tudja mindenki egy cigány elmebetegtöl meg bandájától mit várni??? hazugság, csalás, lopás mást nem is tud ez a zsiros pojáca,, csak a korlátolt hivöi hiszik el a hazugságait,,
rücsü41
Az utóbbi években egészen biztos hogy a év elején végrehajtott nyugdíjemelések és az évközi korrekciókkal együtt nem érték el az éves infláció mértékét, meglopott bennünket , nyugdíjasokat a doktorminiszterelnökünk, mert az elmúlt évben is 1,2%-al és előtte is kevesebbel emelte a nyugdíjunkat ez az "ember", s erről a Nyugdíjas Parlament elnöke is értesítette a nyugdíjasokat e témában is félrevezető jogi doktor urunk!Ez az ember tudja hogy a nyugdíjak emelése nem éri el az infláció mértékét, mégis minden évben elmondja hogy inflációt követő nyugdíjemelést hajt majd végre .Sajnos ezt látom hogy sok nyugdíjas elhiszi, mert ha nem hinné el akkor nem hálálkodva fordulna Orbán Viktorhoz, hanem fenn hangon , tüntetésekkel követelné, hogy ténylegesen hajtsa végre azt amit megígért, az inflációt elérő és nem követő nyugdíjemelést !
verőce21
Nyilván átverik a nyugdíjasokat, hiszen a most kibocsájtott kincstárjegyek, állampapírok is 9,9% kamatot kínálnak a jövőre, ami több mint másfélszerese a 6% nyugdíjemelésnek...!
jáger laszló
OV +mondta
2024-ben az infláció 5% lesz és a nyugdíjat pedig 6%-al emelik!
Ergo a hülye is kiszámolhatja hogy a reálnyugdíj emelkedés1% lesz,ha +érjük!!??
Ezek után tessenek a feneküket a földhöz verni!!!??
Csak ennyi
barátilag
J.L.
ómió
Most is nagyobbakat hazudnak az efftársak!?
balos
@rücsü41: Megnyugtatlak!Egyetlen 1 nyugdíjas sem ujjongott,hogy átbaszták!A fidel-ittas ifjúság tett hűség esküt ezzel is!Sajnos akik meg porul jártam megint és mindig,otthon szídják a Rákosit,pedig az már régen nem szól bele az életükbe!Sajnos!Akkor épült és szépült az ország,most ezek a szemetek szétlopják!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.