Ha a kabinet nem lenne hajlandó kifizetni a megítélt bírságot, az összeget levonják az országnak járó uniós támogatásból.

Az Európai Bizottság (EB) 2022. februárjában perelte be Magyarországot, amiért az nem hajtott végre egy európai bírósági ítéletet. Az ügyben november 30-án tartottak tárgyalást az Európai Unió Bíróságán (EUB), az EB azt kéri, hogy napi pénzbírságot adjanak Magyarországnak az ítélet figyelmen kívül hagyása miatt, írja a Népszava.

Nagy a baj! Újabb bírságot kaphat Magyarország, mert nem hajtott végre egy uniós bírósági ítéletet

Brüsszel, 2023. július 17. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke (j) az Európai Unió, valamint a Latin-amerikai és Karibi Államok Közösségének (CELAC) harmadik csúcstalálkozóján Brüsszelben 2023. július 17-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Az EUB 2020. decemberében állapította meg, hogy a magyar menekültügyi szabályok több ponton is összeegyeztethetetlenek az uniós joggal. Az ítéletet késlekedés nélkül végre kellett volna hajtani, amit a magyarországi hatóságok nagyrészt nem nem tettek meg.

Az EB szerint Magyarországnak legalább napi 5468 eurót, átszámítva 2 millió forintot kellene fizetnie a korábbi ítélet kihirdetése és az abban foglaltak teljesítése közötti, de legkésőbb a mostani ítélet kihirdetéséig terjedő időszakra. Az EB ennél is nagyobb bírságot, napi 16,393 eurót (6 millió forint) javasol, ha az ítélet kihirdetése után sem teljesíti a kormány azt, amit kell.

A bíróság határozatában jóváhagyhatja vagy módosíthatja az Európai Bizottság pénzbírságra vonatkozó javaslatát. Az ítélet már jövő tavasszal megszülethet, ha a kormány továbbra sem lenne hajlandó kifizetni a megítélt bírságot, az összeget levonják az uniós támogatásból.

Forrás: Népszava, 444

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Vazzzze,,,Kibaszott undorító ez a Sertés,,mikor rányalja magát egy nő kezére...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@Aki Én: Bolsiék szarkupaca! Megint felébreztettetek téged ott az elmeosztályon!?
Aki Én
@ómió: Nem tudnál néma kussban buta suttyó propagandista lenni, te aljas féreg?
A családodat hülyítsed, azoknak hazudozzál főállásban, te aljas bolsi!
vacsi
@justhpeter: Eddig azon sírtatok, hogy mindent ellopnak. Ha ez így van, akkor mit fáj nektek, ha az Unió nem fizeti ki azt, ami jogosan jár?!
justhpeter
@vacsi: Jogosan csak egy dolog jár minden orbánistának. A vezetőknek a börtön a híveknek a diliház. Az idő mindkét csoportnak elhozza azt az egyet ami jár neki.
justhpeter
@Maccska: Én majd akkor szavazok, amikor a kivégzőosztag előtt állnak.
ómió
@Aki Én: Ilyenkor megint aljas bolsi férgeket látsz, már korán reggel tükörbe nézve, szarkupac efftárs!? És már tovább hazudva se vagy képes önmagadat, szargörény!? Akkor, tényleg "jó efftárs" a formád!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.