Megalapozatlannak nevezte Tordai Csabával és Perjés Gáborral szemben a bűncselekmény gyanúját újságírói kérdésekre válaszolva a főpolgármester kedden a Városháza parkban tartott rendezvényt követően.

Karácsony Gergely az egyik legkiválóbb kollégájának nevezte Tordai Csabát
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Karácsony Gergelyt azzal kapcsolatban kérdezték a sajtó munkatársai, hogy a 99 Mozgalom gyanús adománygyűjtésével összefüggésben vizsgálatot folytat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, és ennek kapcsán a gyanú szerint a mozgalom számlájára az ismeretlen eredetű több mint félmilliárd forintot befizető Perjés Gábornál és a főpolgármester jogi főtanácsadójánál, Tordai Csabánál tartott házkutatás során különböző iratokat foglaltak le az adónyomozók.

Karácsony Gergely úgy nyilatkozott,

nem ismeri a nyomozás részleteit, a házkutatásokat pedig politikai jellegű eljárásnak nevezte. Szerinte "ez az ügy a magyar jogállamiság látlelete", és biztos abban, hogy a nyomozás végül cáfolni fogja a sajtóban korábban megjelent híreket.

Kijelentette:

fel sem merült benne, hogy jogi főtanácsadóját felmentse a munkavégzés alól, egyúttal Tordai Csabát az egyik legkiválóbb kollégájának nevezte.

Úgy fogalmazott, hogy

Tordai Csabánál és Perjés Gábornál olyan ügyben tartottak házkutatást, amely bűncselekményt egyszerűen nem lehetett elkövetni, velük szemben a gyanú megalapozatlan.

Karácsony Gergely szerint a 99 Mozgalom a jogszabályoknak megfelelően tartott anonim adománygyűjtést.

Forrás: MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

NKF
Persze,jutott abból a pár millából Vigyori Gerinek is meg a Tordai köcsögnek is!
nejlontacskó
@NKF: gondom bizonyítékot még nem találtak, mert akkor már az összes propagandagép ezt nyomatná!
nejlontacskó
@Maccska: ez is, egy nokiás doboz ügy lesz?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.