Megérkeztek Magyarországra a legmodernebb Leopard 2 A7 típusú harckocsik.

A békepárti kormány Magyarországra hozatta a legmodernebb Leopard harckocsikat, és ezzel még nincs vége

A HM Zrínyi Nonprofit Kft./honvedelem.hu által 2023. november 13-án közreadott képen az MH II. Rákóczi Ferenc 14. Műszaki Ezred és az MH Klapka György 1. Páncélosdandár katonái a vízi átkelést gyakorolják Leopard 2 A4HU harckocsikkal az Adaptive Hussars 2023 többnemzeti országos hadgyakorlaton Újmajorban. MTI/HM Zrínyi Nonprofit Kft./honvedelem.hu/Kertész László

A világ egyik legkorszerűbb harckocsijával bővül a Magyar Honvédség (MH) nehézdandárja a következő napokban; az első magyar felségjelzésű Leopard 2 A7-es – amely a NATO-nak felajánlott, de Magyarország biztonságát garantáló nehézdandár része lesz – szerdán érkezett meg Magyarországra – tájékoztatta a Honvédelmi Minisztérium (HM) az MTI-t.ű

A közleményben idézték Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi minisztert, aki elmondta,

az új harckocsival a Magyar Honvédség belép a XXI. századba, így ez újabb mérföldkő a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Programban

A miniszter kiemelte: "a következő napokban az új harckocsiból várhatóan megérkezik az első öt példány, amelyek a Magyar Honvédség számára készültek. Az MH az új Leopard 2 A7-ből 44 darabot rendelt, amelyek a Magyar Honvédség tatai Klapka György egyes számú Páncélosdandárjához kerülnek majd".

A Leopardok mellett Leguan hídvetők, műszaki mentő harcjárművek is érkeznek az országba, míg a teljes flottát 2025-re kapja meg a Magyar Honvédség. A Leopard 2 A7-ek kategóriájukban magas sebességgel és manőverezőképességgel rendelkeznek és rendkívül megbízhatók – írták.

A szovjet eszközökről, a modernebb technikára történő áttérést az a német KNDS vállalattal való együttműködési megállapodás is segíti, melynek keretében közösen dolgozunk a gyár vezetésével a kiegészítő szolgáltatásokon, szimuláción, karbantartáson

- közölte a miniszter.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf hangsúlyozta: ez az együttműködés garantálja azt, hogy a Magyar Honvédség nemcsak új eszközöket kap, hanem egy kiváló minőségű flottát is, amelyet fontos szolgáltatásokkal is támogat a német cég.

A Leopard harckocsikat hivatalosan december 14-én, Tatán adják át – tudatta a Honvédelmi Minisztérium.

Forrás: MTI

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Giovanni Alba
"Szalay-Bobrovniczky Kristóf hangsúlyozta: ez az együttműködés garantálja azt, hogy a Magyar Honvédség nemcsak új eszközöket kap, hanem egy kiváló minőségű flottát is, amelyet fontos szolgáltatásokkal is támogat a német cég."
Német cég??? Margit!! Há' normális? Szépszemű Maris szerint Németország már nincsen is, ott nincsen internet sem, a wi-fi-t sem ismerik, és különben is, a télen nem éhenfagytak?
Most kinek higgyek? Marisnak-e (aki az utcai nindzsának rokona, vagy SZ-B K-nak, aki szintén alombeli?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Giovanni Alba
@KisTehen: ma, 13:01
Most a Liberális Internacionálé egykori alelnökéről beszélsz?
Másol
a németektöl itt valami nem kerek ezt nem értem
izéke
@Maccska: újra leírom neked,mert hülye vagy ,hogy felfogd! Nézd meg a térképet és láthatod,hogy NEM kell semmilyen NATO országon átkelnie a muszkáknak ha a svédekre akarnak támadni.
Nanya
Nagy úr ám a félelem !
Mégis mit gondoltok kitől fél a hatalom? Kitől,hát a népétől ! Szerintem ellenünk, a nép ellen fordítja a fegyvereket legelső alkalommal amikor szorul a hurok.
A hurok pedig olyan képződmény,hogy akár bele is lehet fulladni.

El tudja valaki akár képzelni is,hogy békésen távoznának?
Hiszen akkor felelni kellene !
rebelbull
@Nanya: Nyilvánvaló, mivel Magyarországot senki nem akarja megtámadni.
terlasz
Mihez kell a legújabb haditechnika? Talán a tervezett új határok megvédéséhez, estleg a lázadó nép ellen?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.