David Pressman nagykövet szerint emellett a törvénytervezet mellett Moszkva külföldi ügynöktörvénye enyhének és szelídnek tűnik.

Az Amerikai Kereskedelmi Kamarában mondott beszédet kedden David Pressman nagykövet – számolt be a Telex. Miután hosszasan sorolta, milyen gyümölcsöző együttműködést folytat Magyarországon sok amerikai cég, főleg a gyógyászatban, az IT területén, szoftverfejlesztésben és a szociális ágazatban, hirtelen hangnemet váltott, a befektetésekkel érkező dollárokat a magyar a magyar kormány által sokszor említett „guruló dollárokkal” vetette össze.

Pressman szerint az amerikai dollárok valójában segítenek

a leukémiás magyaroknak kezeléshez jutni,

a vak csecsemőknek visszanyerni látásukat,

a szívbeteg magyaroknak ellátáshoz jutni,

cukorbeteg gyerekek betegségének kezelésében, és

a fiataloknak versenyképes tudáshoz jutni a külföldi munkaerőpiachoz.

Ezek fényében Pressman furcsállja, hogy a miniszterelnök az Egyesült Államokat Magyarország egyik legfőbb „ellenfelének” nyilvánítja, vagy nyilvánosan kijelenti, hogy az amerikai kormány megpróbálja megbuktatni a magyart.

David Pressman úgy beégette az Orbán-kormányt, hogy az a Holdról is látszik – A magyar "szuverenitási törvényhez képest az orosz ügynöktörvény enyhe és szelíd"

David Pressman, az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövete. MTI/Koszticsák Szilárd

A Szuverenitásvédelmi Hivatalt, annak tervezett jogkörét Pressman riasztónak nevezte, mivel az elérhet minden céget és bármelyik munkavállalóit, amennyiben a hivatal szerint „érdekérvényesítő tevékenységben” vagy „demokratikus vitában” vesz részt, de a független sajtóra és a civil szervezetekre is hatással van.

„Emellett a törvénytervezet mellett Moszkva külföldi ügynöktörvénye enyhének és szelídnek tűnik.”

Pressman a NATO-val kapcsolatos magyar álláspontot is erősen kritizálta

Amikor Magyarország a kommunizmust elutasítva kilépett a Varsói Szerződésből, befogadták az Európai Unióba és a NATO-ba, ezzel elfogadta a szabadpiacot és a demokratikus kormányzást. Otthagyott egy közösséget, és csatlakozott egy másik értékközösséghez, mondta Pressman. „Ma azonban egyre inkább

azt látjuk, hogy a NATO-szövetségesire támaszkodva figyelmen kívül hagyja ugyanezen szövetségnek az érdekeit,

még egy európai háború idején is.” Semmibe veszi azokat, ami nyilvánvaló abból, hogy

a miniszterelnök magához öleli Putyint,

kormánya az Ukrajnának nyújtott, létfontosságú segélyek visszatartásával fenyegetőzik,

miközben a háborús bűnösök ukrán férfiakat, nőket és gyerekeket gyilkolnak,

a független médiát és a civil szervezeteket vizsgálja és támadja,

bírákat mocskol be,

az oroszokkal való kapcsolatai erősítésére törekszik, miközben szövetségesei pont szankcionálnák Oroszországot – írja a Telex.

Forrás: Telex

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@ómió: Nem tudnál néma kussban buta suttyó propagandista lenni, te aljas féreg?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@Aki Én: Elalszol, bolsi szarkupac, majd utána megint, mint aljas bolsi féreg ébredsz újra, magadat másra hazudva!? Gyakori ez nálad!?
Aki Én
@ómió: Nem tudnál néma kussban buta suttyó propagandista lenni, te aljas féreg?
A családodat hülyítsed, azoknak hazudozzál főállásban, te aljas bolsi!
Csizmás Kond
Na húzzanak a picsába a Putyinos meg Zelenszkis dumájukkal, azért ölelgetik a bohócot mert az nekik hoz a konyhára és csakis ezért, és még elvárnák hogy más is pártolja az ők pénzéhes politikájukat semmiért...
Nessy
@ómió: Az Isteb áldja negm váltson már lemezt! A hozzászólásai unalomig ismételt bolsizázból áll, miközben a témához hozzá sem vakkant! Esetleg nem is érti, el sem olvassa miről van szó! Maga egy unalmas, egysíkú gyenge provokátor!
ómió
@Aki Én: Bolsiék szarkupac aljas férge abból az aljasbolsi tetves fajtából még mindig másokra hazudnád szarkupacságodat!?
@Nessy: Csak nem a bolsi aljas hazugságaitok "kimunkálásainak feldolgozásain" szoktál fennakadni!? Akkor a magadfajtáitokat "elemezd"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.