A badacsonytomaji polgármester kéthavi fizetést kapott jutalomként.

Másfélmilliós jutalmat kapott a polgármester, akinek a rendőrség is vizsgálta a botrányos ügyeit

Fotó: Krisztin N. László/Facebook

Kéthavi fizetésének megfelelő jutalmat kapott az egyik emlékezetes uniós támogatási balhét produkáló polgármester – írta meg a 24.hu.

A badacsonytomaji képviselők a múlt heti testületi ülésen egy tartózkodással és egy ellenszavazattal hagyták jóvá az önkormányzatot vezető Krisztin N. László számára a mintegy másfélmillió forintot kitevő plusz juttatást.

A cikk szerint az önkormányzatot érintő botrány egy 2018-ban elnyert nagy összegű EU-s támogatás körül alakult ki. A település a Balaton-part egyik szimbolikus épületének számító Tátika megújítására kapott 2 milliárd 435 millió forintot, csakhogy a pénz szabálytalan felhasználásának gyanúja miatt négy hatóság is vizsgálódni kezdett az ügyben. 

A polgármester által vezetett önkormányzat négy éven keresztül csak az épület bontásáig jutott el a beruházásban, a projekttel két év alatt, 2020 őszére el kellett volna készülni.

A badacsonytomaji turisztikai GINOP-fejlesztés pénzügyeit először a Közbeszerzési Döntőbizottság (KD), majd az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF), a rendőrség, és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vizsgálta.

A KD 2020-ban 3 milliós bírságot szabott ki az önkormányzatra, mert az több ponton törvénysértőnek találta a projekt kezelését.

A legfőbb megállapítás szerint a polgármester összesen 61,7 millió forintot osztott szét szabálytalanul projektmenedzseri tevékenységre. A pénzből az akkori jegyző és városházi alkalmazottak kaptak különféle nagyságú összegeket.

Forrás: 24.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
Előbb fosztogatnak aztán osztogatnak és végül a vérdíj jó helyre kerül!Csak hogy érezze a nemzethy bónuszt!A lopásért!
balos
Előbb fosztogatnak aztán osztogatnak és végül a vérdíj jó helyre kerül!Csak hogy érezze a nemzethy bónuszt!A lopásért!
ila51
kétféle polgár van , aki lecsúszik , aki Felbukik
Eladott Ország
Polt: „Két gyanúsítottja van a 2,4 milliárdos badacsonytomaji Tátika-ügynek. ”Én a Gyula meg az Ottó, ... a Tóth Ottó. Ott a Polt. Majd visszafizetjük zsebbű', mint a 13 milliárdos Tiborcz ledet, oszt kész is az elszámolás. Szóval elloptak 2,4 milliárd Ft-ot amit aztán vissza is kell fizetni, így a magyar állampolgárokat 4,8 milliárd Ft-os kár érte. Kezít "csonkolom" Polt Péter, ez már kimeríti a nagy értékű, bűnszervezetben elkövetett csalás fogalmát? Hogy b*sznád meg a teteves qrva anyád te fideszes geci. A két gyanúsított: Josip Tot és Kaya Ibrahim.
"Később kiderült, hogy az összegből milliókat fizettek ki önkormányzati alkalmazottaknak és a jegyzőnek projektmenedzsment címén, miközben a fejlesztésnek külön menedzsment cége is volt." és eddig van 2 gyanúsított...csak ez a mondat feltételez minimum 10-20 embert...na mind1... Hiányolom Polt elvtárstól, amiért nem nevezte meg a valódi felelőst. Pl. az Európai Ügyészséget.
Nessy
Fájdalom díj, amiért vegzálni meri öt a rendőrség!
Eladott Ország
Azon filózom, hogy ha itt lesz bármilyen kormányváltás rendszerváltással együtt, valamikor, mennyi időbe telik majd az agyakat átállítani, hogy nem lopunk a közösből. Már, ha egyáltalán lesz igény erre a politikai elit részéről valaha is. Itt már nem a szekrényből fognak a csontvázak kiesni, hanem a szekrény is Nekropoliszban van. Tömegszarkofág... Ennek az orbáni nepotizmusból kényszeresen fakadó többi korrupciós ügyről elterelő intézkedésnek a titkosszolgálati megnevezése az, hogy tátika-taktika. Még mindig jobb, mintha a gonosz múlti tette volna zsebre. Kűfődre’ vitte vóna! Teljesen jogos nem adni egy vasat sem Magyarországnak. A magyar választópolgárok pedig gondolják meg kire szavaznak legközelebb. Ahogy elnézem az időjárást, ma éjszaka sötét lesz.
uploads.disquscdn.com/images/4cfd0c3f6bbbd5daae1e3b869bce46a9dd55e7ab5219a2d78d0da135e92592a3.jpg?w=800&h=480
Az Integritás anti-korrupcióellenes gittegylet mit állapított meg az időjárásról? Vége van a nyárnak, hűvös szelek járnak. 1:1000 szabály. A maffia mindig két drogfutárt indít, egyet egy 10 dekás tétellel, egyet egy 10 kilóssal. A 10 dekás tételt feldobják a hatóságoknak, legyen elfoglaltak a vámon.
namihami
A másfél millában már benne van, amit eddig hazavitt vagy ez még arra jön?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.