Mi továbbra is az európai és nemzeti érdekek mentén hozzuk meg döntéseinket, és nem engedünk semmilyen nyomásgyakorlásnak, függetlenül attól, hogy az kitől jön, mivel zsarol vagy éppen mivel kecsegtet – írta a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn a Facebook-oldalán.

Szijjártó Péter a Facebookon tajtékzik: nem engedünk semmilyen zsarolásnak, nyomásgyakorlásnak

Szijjártó Péter közölte, ezen a héten történelmi távlatokban is Európa jövőjét befolyásoló kérdések kerülnek napirendre Brüsszelben: hétfőn Külügyminiszteri Tanács, kedden az Általános Ügyek Tanácsa, csütörtökön és pénteken pedig az állam- és kormányfők csúcstalálkozója lesz.

Az ülések fontosságát jól jelzi az az egyre "elképesztőbb mértékű" politikai és médianyomás, amelynek jelei már mindennap érzékelhetők: az európai politikai és médiaelit jól láthatóan folyamatosan kever össze egymástól teljesen független dimenziókat, történelmi és stratégiai kérdéseket kívánnak taktikai dealekkel áthidalni. "Ez nyilvánvalóan nem fog menni, ehhez mi nem járulunk hozzá" – hangsúlyozta a tárcavezető.

Úgy folytatta, hogy az eheti vitát leginkább Ukrajna fogja tematizálni. Az európai politikusok nagy része olyan nagy jelentőségű döntéseket akar meghozni, amelyek teljes mértékben előkészítetlenek, és nélkülözik az európai jövőről szóló stratégiai egyetértést – tette hozzá.

Mi továbbra is az európai és nemzeti érdekek mentén hozzuk meg döntéseinket, és nem engedünk semmilyen nyomásgyakorlásnak, függetlenül attól, hogy az kitől jön, mivel zsarol vagy éppen mivel kecsegtet

- fogalmazott Szijjártó Péter.

Forrás: MTI

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
"Mi továbbra is az európai és nemzeti érdekek mentén hozzuk meg döntéseinket" :)
ezt lassan már az értelmesebb hívek sem veszik be...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
A vétókkal zsarolóknak jár a pofájuk ! Ideje beverni !
Béla333
Küzdjél Peti b+, mert Lavor visszakéri a kitüntetésedet!
nevemnick
Az új Magyarországnak ilyen képzetlen, cinikus, önimádó külügyére még nem volt. Ja, meg kormánya sem.
csak úgy....
@Horizont: na de mit tehetne szegény,szerencsétlen hüséges pötyi mikor 0rbán mogyoróít putyin szorongatja moszkvából a kétes múltja miatt?
ezek a pötschök már csak a kétes " jó hirükért" és az összelopott vagyonuk megtartása miatt harcolnak...
kereső
Jól van pjotr, higgadj má le. 2020-ban a pandémia alatt bemutattad, hogy értesz a fürkészéshez-portyázáshoz(lopáshoz), 2022-től kezdve tudjuk, hogy nagyon értesz a "toporzékoláshoz". Mikor fogod be(meg)mutatni, hogy értesz a külügyekhhez, a diplomáciához- mert mostanság semmi egyebet nem látunk, mint egy elqrvult celebet, a Magyarország külpolitikája nevű muppet show-ban.
Lepényleső
Érdekes ez egy olyantól aki többek között a zsarolás politikáját is játszadozza több mint évtizeden át?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.