Róna Péter is kiszámolta, mennyit csalt a Statisztikai Hivatal azért, hogy Orbán utasítására tíz százalék alá "menjen" az infláció – kezdi posztját Hadházy Ákos.

Itt a konkrét bizonyíték, hogy a kormány hazudik a gazdasági adatokkal – Csalt a Statisztikai Hivatal

Fotó: 123rf.com

A hivatal “kegyes hazugságának” súlyos következményei lehetnek, hiszen ez egy konkrét bizonyíték arra, hogy a kormány hazudik a gazdasági adatokkal. Ezt pedig a befektetők nagyon nem szeretik

- írja közösségi oldalán az ellenzéki képviselő.

Az alábbiakban a Tanár Úr sorai:

"Kiszámoltam, hogy mekkora volt az októberi infláció a korábbi módszer alapján. Leírom a magyarázatot és a számítást az alábbiakban.

2022 júliusban a kormány felemelte és bevezette a kétszintű árképzést a vezetékes gáz és az elektromos áramra, kötve azt a fogyasztás szintjére. A szint alatt a rezsicsökkentéssel alkalmazott ár van érvényben; azon felett a tavaly júliusban megemelt (a gáz esetében 33,5%, az áramnál 3,4%). Ha tehát a lakosság kevesebbet fogyaszt a rezsicsökkentett és a nem rezsicsökkentett fogyasztás közötti arány megváltozik, amit, az új módszer szerint a KSH árcsökkenésként könyvel. De az általánosan elfogadott módszer szerint az árindex számításának lényege, hogy a bázisidőszaki, illetve a tárgyidőszaki fogyasztás alapján rögzített súlyokat változatlannak tekintjük. Ugyanígy a volumenindex számításánál az árakat tekintjük változatlannak. Ha pedig mindkettőt, azaz az árat és a fogyasztott volument, nem árindexet, hanem értékindexet kapunk. Az októberi inflációs adat, a 9,9% tehát úgy jön össze, hogy az energia árakrak vonatkozó értékindexet a KSH belegyúrta a többi 986 termék árindexébe. A gáz súlya a fogyasztásban 3%, az áramé 2,5%.Ha tehát az energia árakat a korábbi – és általánosan elfogadott módszer szerint számítjuk, az eredmény a következő:

35,5`,00306+3,4`2,41=1,092.

Tehát a tényleges infláció 1,092 százalékkal magasabb a számítottnál, azaz, helyes szám 11%. Közben kiderült, hogy az Eurostat vizsgálatot rendelt el az ügyben – tette hozzá Hadházy Ákos.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
Nem Hadházy, vagy Róna Péter az egyetlen, akinek nem jön ki a KSH matek, az Eurostat számításaival sem egyezik a KSH-é. A napnál is világosabb, hogy 0rbán utasítására lett az infláció novemberben 9,9% (és hogy lett vajon utólag a november 7,9% ???), hogy a dagi ne maradjon szégyenben, hát nem maradt, csak hazugságban. Mindig a sánta kutya előzi meg ezt a kormányt.

Hogy milyen is az 0rbáni politika, az ebből a TikTok videóból is látszik. Ha valaki azt gondolná, hogy Kőszegi Ákos, a kormány propagandának egyik fő tolmácsolója megvilágosodott, annak szeretném jelezni, hogy ez egy összevágott videó Kőszegi szinkronjaiból. A trágárságok nem a saját fogalmazásai, csak a szerepe kívánta így. Maradt vérfideszes.

www.tiktok.com/@faszomkivanezzel01/video/7307332765249326368?_r=1&_t=8i0S96qPsHo
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jáger laszló
Most akkor kinek higgyek,mert 2-féle igazság nem létezik!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
balos
@lusta: Azt hiszi a fideSSes gyilkos-banda,hogy Mindent Elhisz Nagymama unokái vagyunk,mi az árok széli "ellenség"!Hát aki ezek után még mindig ide hányja a kultúrháját azt védja meg a nyúnyóka a migráns akkumulátor "savtól"!
namihami
Ez azért van, mert az ellenzék elfogult álszakemberei képtelenek különbséget tenni a csalás és az Orbáni ""térhajlítás"" között! Van eset, amikor a matematikát se mindig lehet egzakt tudománynak tekinteni!
izéke
A PISA teszt matek eredményeit látva bármennyit hazudhatnak orbánék,nem lesz aki utána tudna vagy akarna számolni,aki meg igen,az kimegy külföldre élni...
justhpeter
Mára már minden kormányinformáció közömbös, hiszen a kormány 13 éve csak 3 dologgal foglalkozik: lopnak, csalnak, hazudnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.