Jövőre több úton kell majd fizetni, ráadásul többet, mint amiről eddig szó volt.

Jön a fizetős M0-s, és ez még nem minden – Ezeket jelentette be Lázár minisztériuma

Kép: MTI/Soós Lajos 

A napokban közzétette a Lázár János vezette közlekedési minisztérium a 2024-es útdíjfizetésről szóló rendeletét. A 444.hu szerint a korábbi tervezetekben megjelentekhez képest:

Nő a díjköteles utak száma, valamint nő a matricák ára is.

Az éves országos vinyetta az idei 49 190 forintról 57 260 forintra drágul, az éves megyei sztrádamatricák 6660 forintba kerülnek majd az idei 5720 forint után. A tíznapos autópálya-használat 6400 forint lesz (most 5500), míg a havi vinyetták 10 360 forintba kerülnek majd (mostani áruk 8900 forint). Március 1-től egynapos matricát is lehet venni, ennek az ára 5150 forint lesz.

További 150 milliárd forintot sajtolnak ki az autósokból azzal, hogy bővítik a díjköteles úthálózatot

– emeli ki továbbá a lap. Két olyan megyében is lesz fizetős út, ahol eddig nem volt: Békésben az M44-es, Jász-Nagykun-Szolnok megyében pedig az M4-es és az M44-es.

Emellett az M0-es teljes szakaszát díjkötelesé teszik.

Ezzel sok budapesti életét nehezíti meg a kormány, mivel a Megyeri hídat használó autósoknak a városon keresztül kell eztán kerülniük, ha nem akarnak fizetni. De a főváros térségében matrica kell januártól az M6-os Ráckeresztúrig vezető szakaszára is, a teljes M31-esre.

Fizetőssé válik emellett Zalában az M76-os autópálya is, a Balatonszentgyörgy / Balatonberény csomóponttól a Keszthely-Fenékpuszta csomópontig.

Forrás: 444.hu

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
@Nessy: 35 éves koncesszio a kőbuta Lölő kezében...Kiváncsi vagyok,mikor szakad el cérna az emberekben... Sovány vigasz,,de a " krumplibogaraknak " is drágább lesz .. " Kinek mit intézett a qrmánya "...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Kell a pénz Lőrinc barátnak? Vagy a költségvetésnek? Aztán, miután sokan nem fizetnek a Megyeri Hídért "hídpénzt,", több lesz a dugó a közeli hidakon, az utakon! Ügyes! s majd szidják Karácsonyt, Lázár helyett!
Clavigo
@Nessy: 35 éves koncesszio a kőbuta Lölő kezében...Kiváncsi vagyok,mikor szakad el cérna az emberekben... Sovány vigasz,,de a " krumplibogaraknak " is drágább lesz .. " Kinek mit intézett a qrmánya "...
Másol
basszátok meg az adóemelő kormányotokat geci ner
verőce21
Az autósokat meg fejni kell, fejni kell...! :)
percsi
Még több pénzlehúzás és még több dugó a városokban, már nem csak a főutakon, hanem a mellékutakon is.
Utána következik a dugódíj és bezárul a kör, lölőkéék dörzsölhetik a tenyerüket! Könnyű a helikopterről forgalmat irányítani! Felesleges pénzkidobás volt az M0-s.
Sámannus
@KisTehen: kellenek oda biciklisávok is ám!
Sámannus
A karbantartásra, fentartásra szolgáló koncesszió végletekig kiszolgálhatja a fenntartást az enddigi feltételekkel. Janó köcsögmá megint.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.