Radnóti Ákos alpolgármester december 15-én benyújtott nyilatkozatában 2024. január 1-jével lemondott, tekintettel arra, hogy új megbízatása összeférhetetlen jelenlegi tisztségével – közölte a győri városháza.

Elképesztő ok miatt távozik Győr fideszes alpolgármestere

Egy fideszes  nem mond le csak úgy "magától". Forrás: Youtube

„Győrben a gönyűi műtárgy megépítésével beindult a vízi élet, éppen ezért szükségessé vált a város vízi, turisztikai fejlesztése is. Radnóti Ákos a továbbiakban turisztikai és marketingmenedzserként folytatja tevékenységét, operatív feladatokat lát el” – idézi a 24.hu.

„a sajtó részéről számos megkeresés érkezett a napokban Radnóti Ákossal kapcsolatban, ezeket alpolgármester úr kategorikusan cáfolja” – szól talányosan a fideszes vezetésű város közleménye.

Arról, hogy Radnóti le fog mondani az alpolgármesteri megbízatásáról, október óta érkeztek hírek, ezért a 24.hu többször is kereste a fideszes politikust, de nem nyilatkozott. Keresték a nyomozó hatóságokat is, mivel egy Radnótival szembeni feljelentésről is pletykáltak a városban, ám érdeklődésük máig nem vezetett eredményre.

Szombaton a Fidesz helyi frakciójából korábban kizárt Hajtó Péter önkormányzati képviselő, a polgármesteri címért újra ringbe szálló (2019-ben a szexbotránya miatt lemondó) Borkai Zsolt egyik bizalmasa nyílt levelet írt Dézsi Csaba András fideszes polgármesternek. Ebben az állt:

Hónapok óta tartja lázban egy nagyon furcsa történet a győrieket. Méghozzá az, hogy az egyik győri alpolgármester olyan erőszakos bűncselekményt követett el más személy vagy személyek ellen, amelynek következtében (…) zsarolhatóvá vált.

Hajtó egyebek között azt kérdezte, tud-e Dézsi arról, hogy az esetleges sértetteknek hallgatásukért cserébe az alpolgármester jogtalan előnyt biztosított vagy jogtalan előny megszerzésében befolyásával visszaélve közreműködött. Amennyiben igazak a hírek, haladéktalanul tegye meg a megfelelő lépéseket – követelte a volt fideszes képviselő, az alpolgármestert pedig lemondásra szólította fel. Hajtó egyébként maga sem mentes a botrányoktól, augusztus 20-án például részegen állt színpadra.

Radnóti Ákos helyett alpolgármesternek a szociális, egészségügyi és lakásügyi bizottság elnökét, Laczkovits-Takács Tímeát kérte fel Dézsi Csaba András polgármester.

Forrás: 24.hu
Fotó: Youtube

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Győri (ilyen) önkormányzat? Cseppben a tenger... De lehetne fideszes káderpolitikámak is hívni! Nem is tudok dönteni, melyik jelző a pontosabb rá?
Lepényleső
Minden családban van fekete bárány,- de a fydes-kdnp között világosat még senki sem láthattott,
az oly gyakori közöttük mint hollók között az aki az Úrtól fehér tollakat kapott?
jáger laszló
Ami máshol elképesztő,az itt Győrben természetes
Tehát nincs itt semmi +lepő!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Alfa
nincs itt semmi látnivaló...ez is igazi keresztény kecskebaszó fideszes

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.