A Budapesti Duna áradása miatt vasárnap 0:00 órától életbe lép az elsőfokú árvízvédelmi készültség, és tilos lesz parkolni az alsó rakpartokon – közölte a főpolgármesteri hivatal.

Éjféltől elsőfokú árvízvédelmi készültség lesz érvényben Budapesten

A lezárt Jane Haining rakpart 2023. július 15-én. Egy hónapra megnyílt a pesti alsó rakpart a pihenni és mozogni vágyók előtt: július 15-től augusztus közepéig a gyalog és kerékpárral vagy rollerrel közlekedők autómentes környezetben használhatják a Jane Haining rakpartot az Eötvös tér és az Irányi utca között. Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

Karácsony Gergely főpolgármester az árvízi védekezésben részt vevő fővárosi vállalatokkal folytatott egyeztetés után hozta meg a döntést.

A Budapest Közút Zrt. már vasárnap, december 24-én elhelyezi a megállást tiltó táblákat a budai és a pesti alsó rakpart teljes hosszában.

A gépjárműveket hétfő délután elszállítják az érintett területekről.

A Duna vízszintjének előrejelzése szerint december 25-én, hétfőn éri el azt a magasságot, ami miatt szükségessé válik az alsó rakpartok lezárása.

A Fővárosi Csatornázási Művek és a Fővárosi Vízművek már előkészületeket tettek annak érdekében, hogy az áradás ne okozzon fennakadást Budapest vízellátásában és a szennyvízszolgáltatásban.

A Budapesti Duna-szakaszokon a másodfokú árvízi készültség lehetősége sem zárható ki a vízügyi előrejelzések alapján, de a folyón levonuló árhullám miatt magasabb fokozatra valószínűleg nem lesz szükség – áll a főpolgármesteri hivatal közleményében.

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
Árad a Duna és a Tisza,de árvízveszély szerencsére MO-om nem áll fenn
Ez az áradás is le fog vonulni nyugodtan
csak ennyi
barátilag
J,L
simmering73
Nincs elsőfokú árvízvédelmi készültség Budapestnél. A ma reggeli vízállás 491cm, elsőfok pedig 620cm-nél van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.