Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter szerint a forrásokat mindenképpen megkapja Kijev előbb vagy utóbb.

Az ukrán külügyminiszter szerint Orbán Viktor nem akadályozhatja meg, hogy Ukrajna pénzt kapjon
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Az ukrán külügyminiszter biztos benne, hogy az Európai Unió mindenképpen úgy dönt majd, hogy 50 milliárd eurót juttat Ukrajnának segítségül. 

Dmitro Kuleba szerint a szó szoros értelmében nem Magyarország vétója miatt döntöttek a február elejére tervezett rendkívüli csúcstalálkozó megtartásáról, „hanem azért, mert a többi 26 európai ország időt ad Magyarországnak” – írja az Index.hu.

Az Európai Unióban nem akarják, hogy olyan helyzet alakuljon ki, hogy folyamatosan döntések szülessenek egy tag nélkül

– fogalmazott az Ukrajinszka Pravda szerint Kuleba. Hozzátette, Magyarországnak egy hónapot adtak a tárgyalásokra, ám ha nem lesz eredmény, szerinte akkor is utalják a forrásokat, csak más eszközökkel.

Dmitro Kuleba hangsúlyozta:

A kérdés most az, hogy az összes uniós ország – köztük magyarország is – vagy csak a 26 ország hagyja jóvá a támogatást, a magyarok nélkül.

Forrás: Index.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Orbán Viktor sikeresen megakadályozhatja a magyar népnek történő folyósításokat. Ügyes ember a Vitya, bármit, bárhol, bármikor, bárhogyan képes tönkretenni. Amíg hagyják.
Péter2
Nem is tudja megakadályozni , mert akkor megoldják másképp , ezt már a Brüsszeli parlamentbe delegált uniós országok képviselői eldöntötték , hogy nem uniós szinten kapják meg az ukránok a pénzt , hanem a nettó befizető országok utalják , meg aki bele akar szállni , ehhez meg magánügy országokra nézve , nem kell szavazás !
fideszes gyökér
@KisTehen: Mikor csatlakozunk már végre az Orosz Föderációhoz?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.