Volt itt minden, mi szem-szájnak ingere.

Novák Katalin az ünnepek alatt sem tétlenkedik
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A tavalyi évhez hasonlóan, idén is kaptunk zeneajánlót Novák Katalintól, láthattuk havat lapátolni, adventi gyertyagyújtás, ünnepi beszélgetés szenteste, családi fotó és most ünnepi könyvajánlót is kaptunk a köztársasági elnöktől.

Ha karácsony, akkor család – könyvajánló az ünnepekre

- kezdte bejegyzését Novák Katalin, aki szeretettel ajánlja az ünnepekre az „…Ami a miénk” második kötetét, amelyben újabb ötven történetet olvashatnak a családról.

A szerzők közül most Berecz István, Tomán Szabina és Boronkay Péter ajánlják a kötetet.

A család a hétköznap és az ünnep színtere. Hús-vér valóság, öröm és bánat, nevetés és könny, halk vigasztalás és hangos veszekedés, teljesség és hiány. Attól kerek, hogy nem szabályos. Erről szól ez a könyv. A családról. A családokról. Az o családjaikról. A mi családjainkról. Most elkészült az elsőkötet után a második.

- olvasható a könyv leírásában.

Novák Katalin elmondása szerint a kötet szerzőit úgy válogatta össze, hogy "legyen közöttük művész, sportoló, tudós, egyházi ember, vállalkozó, politikus, ismert és a többség számára ismeretlen, nagycsaládos, egyedülálló, betegséggel megküzdő, az örökbefogadásban érintett, az első házasságban életre szóló társra találó és olyan is, akinek ez nem elsőre sikerült".

Novák Katalin számára a könyv üzenete nem pusztán az, hogy "minden család, így minden történet egyszeri és megismételhetetlen, ahogy maga az ember; sem csak az, hogy a legtöbbünk életében a próbatétel is megjelenik, hanem az is, hogy ha el is bukunk, ne adjuk fel az ideát".

S így – a Simone Weil-tol kölcsönzött gondolattal élve – végül megtanulunk ,,vágyakozni az után, ami a miénk."

Forrás: Facebook

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Bármit is csinál, nem moshatja le magáról, hogy ő semmi más, csak egy mocskos maffiózó, egy az ország kirablásában aktívan részt vevő, hazaáruló senki!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
CsipkeRózsa
Azt hittem a márkás zongoráján már játszik nekünk valamit.
kereső
@Sakk Matt: Szeretném figyelmedbe ajánlani, ha már Szabó Magda: Katalin utca, Régimódi történet- bár kétségtelen, hogy az Ajtó a legfelkapottabb. Nekem a Katalin utca jobban tetszett.
namihami
Ablakot pucol... nem akar ezalatt a pár nap alatt se kiesni a gyakorlatból!
Sztyepospista
Ajaj, ezek szerint most éppenséggel MAGYARORSZÁGON tartózkodik ? Mit keres itt ? Menjen Afrikába, meg akárhová, a magyar röpcsikkel, magyar adóforintokból, kézfogások, koszorúzások, diszsorfal, stb. meg munkavacsorák... igy szép az élet. Mi meg addig azon gondolkozunk, hogy miképpen vészeljük át a sorbanállást a meleg étel osztásra. Merthogy azért kissé hideg van...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.