A 2024-es év kezdetével újabb jelentős áremelkedésekre kell számítaniuk a magyaroknak, ahogy átalakulnak a díjrendszerek, nőnek a költségek, és bevezetésre kerülnek új adók – közölte a naphire.hu.

Januártól drasztikus áremelkedés várható

Fotó: Pixabay

A Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetségének előrejelzése szerint a logisztikai és áruszállítási díjak közel 20-25 százalékkal növekedhetnek a következő évben. 

Az útdíjak jelentős emelkedése mellett 2024 elejétől megváltozik az üzemanyag jövedéki adója is.

Az üzemanyagok jövedéki adója literenként 41 forinttal emelkedik. A közúti áruszállítást terhelő útdíjak is érdemben nőnek, és a fizetős szakaszok száma is jelentősen bővül.

Az ágazatban a két számjegyű bérnövekedés is tovább növeli a logisztikai vállalkozások költségeit, amelyeket várhatóan a vállalatok a díjaikba beépítenek majd.

Az energiaárak csökkenése enyhít a raktárlogisztikai költségeken, de nem képes teljes mértékben kompenzálni a költségek növekedését.

Bíró Koppány Ajtony, az MLSZKSZ főtitkára szerint a költségek növekedése az egész logisztikai ágazatot érinti, és a díjemelések nélkülözhetetlenek a fuvarozási kapacitások fenntartásához, különösen az áruszállítási volumenek visszaesésekor. Ha nincs díjemelés, a vállalatoknak kapacitást kell csökkenteniük, ami idővel az egész gazdaságot érintené. A magyaroknak tehát a 2024-es évvel együtt fel kell készülniük a brutális drágulására.

Forrás: naphire.hu

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
Elfogyott a pénz a családbarátságra, pontosabban elbasztuk vadkiállításra, önfényezésre, kastélyokra, focira, stadionokra, szavazatvásárlásra, jaktokra, Balatonra, külföldi templomokra és papokra, óriásplakátokra, egészoldalas hirdetések millióira a milliárdok tízezreit. És lopni is kellett, nagyüzemben.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jáger laszló
@Sztyepospista: Én értem,de ezt a kormánynak magyarázd +!!
Ők csak fújják a magukét nyakló nélkül!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
namihami
Az infláció ettől fog mégcsak igazán zuhanni!
Na KSH, most kösd fel...
Peller Anikó
36 luxusingatlan-projekt sorolható az Orbán–Tiborcz-kör érdekeltségébe. Ehhez hozzáadódnak a lap által nem is listázott, nem eléggé prémium ingatlanok, mint a nemrég eladott Lifestyle Hotel Mátra vagy két ausztriai síszálloda.

- a budapesti Vörösmarty tér közelében lévő Hotel Dorothea 35 ezer négyzetméter alapterületű ingatlanegyüttese;
- a Dorotheával szinte szomszédos D8 Hotel;
- a Lánchídnál lévő Sofitel Budapest;
- a Szabadság tér sarkán álló 50 szobás, ötcsillagos szálló Verno House (volt Iberostar);
- ha a Belvárost elhagyjuk, akkor Zuglóban a Dürer Kert egykori helyén épülő Dürer Park;
- az Andrássy úti egykori MÁV-épületegyüttes;
- a Hotel Gellért;
- vidéken a Balaton-partot kisajátító szántódi BalaLand;
- a galyatetői Grand Hotel;
- de az Orbán–Tiborcz-kör tulajdonában található egy külföldi hotel is, a spanyolországi Costa del Solon lévő 84 szobás, négycsillagos Hotel Atrio del Mar.
Nessy
@Peller Anikó: Hja kérem, kinek Isten, akarom mondani Orbán a barátja, apósa, az könnyen üdvözül, és remekül boldogul kis hazánkban! Szerintük biztos nincs is infláció, csak a plebsz nyaff, nyaffol! Lám, ők pár év alatt milyen sikereket értek el. Tudással, tehetséggel, Isten(Orbán) segítségével!
verőce21
A "drasztikus" áremelés kinek lenne jó...? Ezzel csökkenne a fogyasztás, abból feltűnőbb lenne a lopás...!
Peller Anikó
@verőce21: Csak nem azt akarod mondani, hogy lopnak? Tényleg?

Sokat lopnak? Vagy nem sokallod?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.