Rossz híre van Matolcsyéknak, nem nő eleget a gazdaság jövőre. Így nem kötelező kifizetni a prémiumot, ami egyébként nagyjából 12 ezer forint lenne.

Úgy tűnik, a nyugdíjasok már most búcsúzhatnak a jövő évi nyugdíjprémiumtól

Matolcsy György jegybankelnök. Kép: Magyar Nemzeti Bank / Facebook

A Magyar Nemzeti Bank legfrissebb előrejelzése rontotta a jövő évi GDP-növekedésre vonatkozó prognózist, ami miatt meglehet, búcsúznia kell a nyugdíjasoknak a nyugdíjprémiumtól – írja az mfor.hu. A lap szerint Matolcsy Györgyék előrejelzése alapján a magyar gazdaság 2024-ben 2,5-3,5 százalékkal fog bővülni.

Ám a nyugdíjprémium kifizetését a törvény csak akkor teszi kötelezővé, ha a GDP növekedése az adott év novemberében várhatóan meghaladja a 3,5 százalékot.

Megjegyzik ugyanakkor, hogy a törvény nem tiltja meg a plusz juttatás kifizetését. A kormány a 2024-es költségvetés tervezésekor még 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számolt, ami novemberben 12 ezer forint körüli nyugdíjprémiumot jelentene. Ennek érdekében a 2024-es költségvetésben 20,5 milliárd forintot el is különítettek erre a célra.

Ahogy az mfor.hu felidézi, a nyugdíjtörvénybe még Bajnai Gordon miniszterelnöksége alatt, 2009 tavaszán került be az a módosítás, mely szerint ha a tárgyévi GDP-növekedés várhatóan meghaladja a 3,5 százalékot, és a költségvetési hiánycél teljesülése is várható, akkor novemberben a kormányzat köteles nyugdíjprémiumot fizetni. E juttatásra azok jogosultak, akik már az előző évben is (legalább egy napig) és a tárgyév novemberében is nyugdíjasok voltak.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

izéke
Mekkora egetrengető összeg,akár 30!!! € :)))))) mint a családi már 15 éve... az éhező németeknél egy gyerekre adnak 215eurót ami gyerekenként emelkedik. 3 gyerek után kap annyi pénzt az ember,hogy abból megvan a lakásbérlet,ha két felnőtt is dolgozik,úgy élnek,mint itthon kevesek. Évi tengerparti nyaralás de nem busszal a görögökhöz...akár repülővel,akár saját autóval vagy bérelnek lakókocsit és irány pl.a spanyol tengerpart vagy Itália... csináld meg ezt itthon három gyerek mellett! Itt csak sakkozol,hogy kinek vegyél cipőt,vagy ruhát,de akkor csúszol a villannyal...kint ameddig iskolás a gyerek,ingyenes neki MINDEN gyógyszer,itthon mekkora cirkusz volt,mikor a 700 milliós injekcióra volt szükség és nem fizette az állam!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
Uborka szezon van a hirportáloknál? Már a harmadik cikk ebben a témában. Inkább arról irjatok, hogy miért is vannak meghamisitva a KSH adatok- és ezáltal becsapva az egész ország?
balos
@kereső: Az nem becsapás volt!A minisztériumi embereket vetetteték össze a mérszaroslola örző védőivel és úgy találták,hogy jók a számok!Aki nem hiszi annak kifizetik a repjegyét szibériába!A gép szárnyán!
namihami
Remélem, hogy azért ez a hír és a fideszes sikergazdasági eredmény nem fogja befolyásolni a Vitya 950 ezres fizetésemelését! Az a sok puja eddig sem volt olcsó és rohamosan nőnek! Lassacskán pedig a pluszlábaikra is számítani kell!
ómió
Sokkal többre hazudtattátok, efftársak!?
rücsü41
Na de miért amikor éppen tegnap nyilatkozott egy gazdasági vezetőnk hogy jövőre 4%-os GDP növekedést vár.Ezek szerint meg lesz az éves 3,5%-os GDP növekedés ami a nyugdíjprémium kifizetésének az előfeltétele.Vagy talán eltörlik a nyugdíjprémiumról szóló jogszabályt?Ilyen hírek járnak?
NKF
Süket fasz firkász már tudja előre,hogy mi lesz 2024 nvemberében!
Tudja ő az anyja picsáját!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.