Emlékszünk még a nagy lélegeztetőgép-bizniszre? Most itt az újabb fejezet. 

Brutális összegért vásárolt össze kínai lélegeztetőgépeket a kormány, most olcsón elárverezi azokatMTI/Koszticsák Szilárd

Mint ismert, a magyar kormány a covid-járvány első hullámában gigantikus összegeket felemésztve vásárolt össze kínai lélegeztetőgépeket, összesen 16 ezret. Ezekért 300 milliárd forintot adtunk, így joggal mondhatjuk, hogy minden idők egyik legrosszabb üzlete volt – összegez a 444.hu.

Ezzel még nem is lett volna akkora baj, ha a vásárlás nem lett volna teljesen felesleges. 

Most ugyanis kiderült, hogy a kormány elárverezi ezeket a gépeket. Gelencsér Ferenc momentumos politikus hívta fel a figyelmet egy hirdetményre, ami december 20-án jelent meg a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elektronikus árverési rendszerében. 749 darab lélegeztetőre keresnek vevőt, a végrehajtást a Külügyminisztérium kezdeményezte.

Ezekre a lélegeztetőkre is szerződést kötött a külügy a TMT Technics Kft.-vel. A cég 1208 lélegeztetőről állapodott meg a külüggyel, 13 milliárd forintért. (Ez volt a második legnagyobb tétel, csak a maláj GR Technologiestól vette több gépet a külügy, 6258 darabot, 176 milliárd forintért.)

Csakhogy a jelek szerint a TMT Technics nem szállította le az összes gépet, legalábbis erre utal, hogy a külügy 4 milliárdot hajtana be a kft.-n „előleg visszafizetés+perköltség” címen.

Az árverésen gazdát kereső 749 darab kínai, AEONMED Shangrila 510S típusú lélegeztető Magyarországon van, egy ceglédi vámáru raktárban lehet megtekinteni a készletet (beletartozik még egy doboznyi és négy zacskónyi „alkatrész”), vagyis le sincsen vámolva.

A két tételben meghirdetett lélegeztetők kikiáltási ára 650 millió+323,7 millió forint. Ez 1,3 millió forintos darabár, miközben a szerződésben még 10,7 millió forint szerepelt. 

Ha valaki türelmes, és nem lesz vevő, akkor a február 11-én kezdődő negyedik szakaszban már csupán 9 millió 737 ezer a kezdőár a 749 darab gépre összesen. Ami 13 ezer forintos darabár, vagyis potom pénz a szerződésben lévő 10,7 millióhoz képest.

A lélegeztetők beszerzésére szerződött cég tulajdonosa Tóth László, a Magyar Judo Szövetség elnöke, akit 2022-ben az európai szövetség elnökének is megválasztottak.

Forrás: 444.hu

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Péter2
Nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés ügyében már nyomozhatna polt perti , de nem teszi mert a rendszer kiszolgálója , ezt az esetet is dokumentálni kell , aztán rendszerváltás után megkezdődhet az elszámoltatás !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@Tunes1106: Más országokban látsz "magyar szemeket"!? De kiknél vettek, mit, se az USA-ban nem láttál semmit, se Ursulánál - mától nem tudni honnét vett, mennyiért - marad a "Zorbánra" hazudás, miközben előzőleg saját hazai efftársaitok zártak be kórházakat, sőt, tavaly előtt még 70 új bezárását előre jelezték, de - hál Isten - nem választották meg őket! Covid meg, ugye, "nem is volt", miközben beszerzési versenyek folytak országok között, mert nem volt épp "rávaló"! Ez volt, ám, a "pénzlopás", miközben az efftársaitok nyílt népirtás beindítását tervezték "minek a lélegeztetőgép" címszó alatt! De nem jött nekik össze! Kár, hogy "túl nyitottkás" a szemed", de kár, hogy túl keveset lát!
balos
@Péter2: Szerintem ez kimeríti a hazakiárusítás megvalósítását!Annyi kárt okoztak a kereszt támogatása alatt,hogy a tatár járás hozzájuk képest falusi búcsú volt!
Tunes1106
@ómió: Nèmetországban ès nagy nyugatiodon sőt az jusában is nagyon sok kórházi osztály bezárások voltak.
ómió
@Tunes1106: És legalább sikerült jól lehazudniuk a halottszámot!?
Tunes1106
@ómió: Mindenki kovid halott volt a pènzèrt.
ómió
@Tunes1106: Sőt, az efftársilag gondolkodásképtelenek még kovid nélkül is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.