Erdő Péter a legesélyesebb arra, hogy Ferenc pápa utóda legyen – véli egy olasz Vatikán-szakértő honlap. 

Erdő Péter lehet az új pápa?

Fotó: MTI/Kovács Attila

A magyar bíboros a fogadóirodák listáján is előkelő helyen szerepel. A várakozások szerint a sok kihívással küzdő katolikus egyház élére olyan személyt kereshetnek, akinek várhatóan lesz ideje reformokat végrehajtani, így a 70 év körüli vagy annál fiatalabb bíborosok esélyei a jobbak. A magyarországi katolikus egyház vezetőjét már XVI. Benedek lemondása után emlegették, mint a pápai szék lehetséges esélyesét, bár 2013-ban még viszonylag fiatal kora miatt ezt inkább egy később konklávéra tartották valószínűnek. Most 10 évvel később Erdő Pétert a jelöltek szűkített körében tartják számon, sőt az ItalyFirst listáján már az első helyen szerepel

- számol be az Atv.hu.

Mint ismert a pápaválasztó konklávé a 80 évesnél fiatalabb bíborosokból áll, ezek száma 2023 decemberében 137 fő. Ők döntenek majd a jelenleg 87 éves Ferenc pápa utódjáról – írja az olasz honlap.

A bíborosi kollégium tagjai kétharmados többséggel dönthetnek az új egyházfőről. Bár elvileg bárki megkeresztelt katolikus férfi megválasztható, az elmúlt két évszázadban a pápák a bíborosok közül kerültek ki.

A szavazás a vatikáni Sixtus-kápolna zárt ajtói mögött történik, titkos döntéssel. A szavazás általában 1-2 napig tart, bár volt, amikor közel egy hétbe telt az utód kiválasztása.

Forrás: Atv.hu

59 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Biztosan a Habony-Rogán páros, közpénzen alapított, vatikáni propagandalapja. Vigyázzatok katolikusok, homokszem a gépezetben!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Ezodabasz
@Menőmanó: 0943 A legjobb pápa jelölt az aki elég Raegen Kurt.)))
Sámannus
Szerintem Csak pópa lesz nem pápa.
Sámannus
Vagy esetleg üvöltheti szálem alejkum körösztvéj tesvíreim.
Ezodabasz
@Pegero: Köszi! Legyél te a pápa, te vagy az aki nem hans de Raegen Kúrt:))))
Ezodabasz
@Peller Anikó: Te hallod, ez a hal nem is volt olyan buta! Engem is át tudott baszni:)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.