Annak ellenére, hogy 2024-ben világszerte számos választást tartanak, a demokrácia egyre nagyobb veszélyben van írja a Politico Daniel Kelemen szavaira hivatkozva.

Daniel Kelemen: "Orbán Viktor fenyegetést jelent az Európai Unióra és a demokráciára"
Kép: Facebook

Az Index szemléje szerint az Európai Unióra „az erőskezű” Orbán Viktor jelent fenyegetést.

Daniel Kelemen, a Georgetown Egyetem professzora, az uniós jog szakértője arra hívta fel a figyelmet a Politico cikkében, hogy a választások sokasága ellenére valójában jogos az aggodalom a demokrácia helyzete miatt.

A professzor szerint nemcsak azokban az országokban vannak problémák, amelyek rendre rosszul szerepelnek a demokratikus értékeket vizsgáló felmérésekben, hanem az olyan bevett demokráciákban is, mint az Egyesült Államok és az Európai Unió.

Daniel Kelemen példaként említette „az erőskezű” Orbán Viktort, aki álláspontja szerint veszélyes precedenst teremt, mivel másokat is arra ösztönöz, hogy kövessék az ő útját, ezzel pedig számos ország válik sebezhetővé.

Daniel Kelemen kijelentette azt is, hogy Orbán Viktor tökéletesen illusztrálja az EU nagy fokú gyengeségét, mivel „egy Kreml-közeli vezető” fontos döntéseket tud megakadályozni, példaként az Ukrajnának szánt pénzügyi mentőöv blokkolását említette.

A professzor súlyos hibának nevezte azt is, hogy Magyarország hozzájuthatahhoz a 10 milliárd eurós uniós forráshoz, amelyet korábban jogállamisági aggályok miatt fagyasztottak be.

Forrás: Index

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Valszeg elírták... nem erőskezű,,hanem enyveskezű a More.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
balos
@Shikari: Akkor csoda nagy valagad lehet amit a száje-réselt olyan nagyra!csicska volt már az apád is amikot átengedte az első éjszaka jogát a "krokodilnak"!
balos
@Shikari: ha marha mondja!Szóval akkor nedvesedésed van a nyilasokra is!
balos
@Maccska: Nekem speciel semmi,legfeljebb azoknak a hozzátartozóinak van a kurva családoddal akik nyilasként lopták össze a stafirungódat!Különben meg nyazsgem turulbaszó,hogy érezd a törődést a szópóómió és a shikari szerű bélféreggel!
Nanya
@Shikari: remélem a nejed nem szenved hüvelyszárazságban,mert megyek !
balos
@Shikari: Mi van nyilaska?Netán bodzapuskádat töltögeted a fideSSes golyókkal?
Nanya
kér a nejed " kicsi ,bébi " shikarit ?
oké megcsinálom,te meg majd szoptatod.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.