Sérülne a szerkesztői szabadság, ha meg kellene kérdezni az EU véleményét is? – tette fel a kérdést bejegyzésében Hadházy Ákos.

Nem lehet gátat szabni a köztévé mocskolódásának, terjeszthetik a brüsszeli aljasságokat

Fotó: Facebook/Hadházy Ákos

Az ellenzéki képviselő folytatja a kísérletet, próbálja rászorítani a Médiatanácsot, hogy kérje számon az úgynevezett közmédián az egyébként a Fidesz által hozott jogszabályokat, és mondja ki: nem felel meg a kiegyensúlyozott tájékoztatás követelményének.

A közmédia és a propagandasajtó hírműsoraiban folyamatosan azt halljuk, hogy „Brüsszel” megint micsoda aljasságokra készül. De honnan tudják meg mindezeket a nézők vagy hallgatók? Fideszes politikusoktól és a kezük alá dolgozó úgynevezett szakértőktől. Megszólal-e bárki az Európai Unió intézményeinek képviselői közül? Idéznek-e hivatalos szövegeket? Természetesen nem

- számol be közösségi oldalán Hadházy Ákos. 

Remek példa erre az M1 Híradó november 6-i adása, amelyben a szokásos ijesztgetések után megjelent Dömötör Csaba államtitkár, és kijelenti, hogy Brüsszel „migránsgettókat” hozna létre, meg is nevezve a konkrét településeket, hogy hol lennének ezek.

A szűk határidők ellenére sikerült elérni, hogy a Médiatanács érdemben foglalkozzon a műsorszámmal, így az elutasításhoz kénytelenek voltak írni egy indoklást is. Ebben egyebek mellett az áll, hogy a sokszínűség követelménye „senkinek nem jelent alanyi jogot a megszólalásra, véleményének ismertetésére”. Ezért szerintük nem megalapozott az az igény, hogy a a köztévé megszólaltassa az ügyben az Európai Unió tisztségviselőjét is. Ha ezt elvárnák tőle, az állítólag sértené a szerkesztői szabadságot

- folytatja az ellenzéki képviselő.

A Médiatanács kijelentette azt is, hogy ők nem foglalkoznak azzal, tényszerű-e a közmédiában megjelenő tájékoztatás vagy épp torzítva adják elő a híreket. „A szerkesztés módja, mikéntje kizárólag a Médiaszolgáltató szerkesztői szabadságának körébe tartozik” – írták, és ebből állítólag az következik, hogy a sajtószabadságot sértené, ha „a tájékoztatásban megjelent információk korrekciója, pontosítása is hatósági eljárásban vizsgálható és kikényszeríthető lenne”

- teszi hozzá Hadházy.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
A maffiaállam törvényesített média mocskolódása zavartalanul folyik.
Hadházy teljesen jogosan kéri számon az adóforintjainkból eltartott "közszolgáltató" pártatlanságát!
Ugyanígy kellene tenni a teljes ellenzéki gárdának is, nem a reményt hurcimbálni ide-oda - szavakban...!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Magyarországot befogadták és barátként üdvözölték az EU családban. Azt nem gondolták, hogy egy simlis tolvajt ültettek az asztalhoz, aki a helyzetből csak a lopható hasznot látja, a kötelességeket igyekszik hárítani. Magyar jogállamiság - lefordíthatatlan szójáték. A magyar jogállamiság helyzete röviden: Jó! Kissé bővebben: qrvára nem jó!
uploads.disquscdn.com/images/22486cc52d95d46e0f1754e7be54f8f91e8d9167eb99aee9513adcd182ecef6c.jpg?w=800&h=660
Magyarországon a legjobb a médiahelyzet! Bemondta a Kossuth-rádió.
csak úgy....
@KisTehen: jól megfizetnek ezért, hogy itt kínozd magadat? :)
1kaszás
@KisTehen: Bizonyiték nélküli állitás rágalmazás.Aki ezt teszi az nem kis tehén, hanem nagy marha,,,
Nyírfa
Magyarországnál bizarabb, szürreálisabb hely jelenleg nincsen Európában. Ha valaki , mondjuk egy fideszes vagy őhazájukos, nem értené e fogalmak jelentését, elöljáróban csak annyi: nem dicséret.
csak úgy....
@KisTehen: ezt pont egy moszkvából pofázó tetves ruszki mondja? :)
boci,te egy aljadék!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.