Hat településen nincs utasváró, mert a MÁV vasútállomás-felújítási projektjében ledózerolták a régieket, az újakról pedig mélyen hallgatnak.

A MÁV ledózerolta a megállót, új épület helyett sártenger van az állomáson

Illusztráció: MTVA/Bizományosi: Balaton József

Az önkormányzat tudott a MÁV építési terveiről, de át akarták venni a régi épületet is, mert abban akár két garzonlakást is ki tudtak volna alakítani.

Ha mégsem épül meg az új épület, meghagyhatták volna régit. A szerkezet jó állapotban volt, csak a tetőt kellett volna kijavítani, és két családot el tudtunk volna helyezni. Mégis kiadták a parancsot, hogy el kell tüntetni. A nagy lendületben mindent eltakarítottak, még a vécét is, ezért több mint egy éve csak a bokorba mehetnek az várakozó utasok, ha úgy hozza a szükség

– mondta a 24.hu-nak Vancsura István, Tiszaalpár polgármestere. 

Hasonlóan járt további öt település is.

A MÁV kétmilliárd forintos vissza nem térítendő kormányzati támogatást kapott arra, hogy javítsák a hálózat színvonalát. Az ígéret az volt, hogy a települések 20 négyzetméteres épületet kapnak, klimatizált a váróhelyiséggel, wifivel, kerékpártárolóval. Tiszaalpáron, Szerepen, Nyírbogáton, Sárrétudvariban, Basahalmon és Püspökhatvanban a régi állomás bontása megtörtént, de az új építése elmaradt.

A 24.hu forrásai szerint 2022 nyarán már a kiírás előtt állt a várókra vonatkozó közbeszerzés, de közbejött, hogy kormányzati szinten beruházási stopot rendeltek el, így ezt a hazai költségvetési forrásból finanszírozott projektet is leállították. Azóta elkészültek az épületek beltéri bútorai és raktárban állnak a biciklitárolók is, sőt az ügy a MÁV új igazgatóságtanácsát is megjárta, de a dolgok nem haladtak előrébb.

A MÁV a 24.hu megkeresésére azt írta:

szó sincs arról, hogy leállították volna a programot. Tíz településen már befejeződtek a fejlesztések, három helyszínen zajlik az épület-felújítás, 13 kistelepülésre pedig utasvárók épülnek majd. A vasúttársaság szerint a program keretében kétszáz vasútállomásra telepítenek kerékpártárolókat, utasbeállókat és utcabútorokat. A vasúttársaság azt is írta, hogy az új utasvárók kialakításánál annyira igyekeztek bevonni az önkormányzatokat, hogy a színvilág és környezet tervezésekor is figyelembe veszik az igényeiket.

Forrás: 24.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Nyugi! Fel fogják szedni a síneket is és akkor probléma megoldva!...
Dr. Proktor
A MÁV csak adja az elvárhatót! Késésekben is...
Pusztai
normáliséknál ez bűnügy!
hűtlen kezelés.
Qqberci
Nyugi! Fel fogják szedni a síneket is és akkor probléma megoldva!...
percsi
Ennyit érnek az igénytelen fidszavazók, két kg krumpli azt jól van, haladunk a múltba!
percsi
Beszél majd az utókor,
kiről? Ha-ha-ha,
Doktor Vityáról!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok