A karrierjét KISZ-titkárként megalapozó Draskovics Tibor Antall idejében a privatizációs kormánybizottság tagja, majd a Gyurcsány-kormány  pénzügy- illetve rendészeti minisztere, a közigazgatási bírságok kiagyalója volt.

A rossz emlékű Draskovics Tibort idézve ekézi Karácsonyt az Index

Draskovics most éppen a BKK igazgatósági elnöke. Forrás: Youtube

Draskovics a BKK jelenlegi igazgatósági elnökeként Walter Katalinnal, a BKK vezérigazgatójával levelezett a Budapest-bérlet, illetve a MÁV-val és Volánbusszal közös együttműködés mikéntjéről – írja a 24.hu.

Az Index szerdai cikke egy, a lap birtokába került belső BKK-s levelezést idéz.  Eszerint december végén kapott egy "utolsó ajánlatot" a főváros a kormánytól a Budapest-bérlet fenntartására és az agglomerációs járatok, HÉV-ek és buszok közös működtetésének folytatására.

Szerintük a 2020 óta változatlan, évi 7,4 milliárd forintos összeg helyett a Lázár János vezette minisztérium utolsó ajánlata 8,6 milliárd forint volt, amit azonban a főváros és a BKK nem fogadott el.

December 31-én a szerződések lejártak, és a fővárosi önkormányzat elvesztette a jogát a HÉV és az agglomerációs járatok menetrendjének alakítására, egyúttal megszűnt a közös Budapest-bérlet jogi alapja. Még a szerződés lejárta előtt a BKK december 29-én olyan háromoldalú megállapodást kötött a MÁV-HÉV-vel és a Volánbusszal, amely biztosítja a jelenlegi tarifarendszer megőrzését.

A MÁV két nappal később közleményben jelezte: a tulajdonosi jogokat gyakorló Építési és Közlekedési Minisztérium döntésének megfelelően „az átmeneti megoldás legfeljebb március elsejéig, az új tarifarendszer bevezetéséig lesz érvényben.”

Az Index szerint a birtokába került levelezés alapján a főváros tudatosan döntött a megállapodás helyett az együttműködés felszámolása mellett, ami miatt Karácsony Gergely főpolgármester a kormányt hibáztatta.

A pénzügyi vitáknak, amik felmerülnek, semmi közük a Budapest-bérlethez

– fejtette ki az álláspontját Karácsony az RTL Híradó január 1-jei adásában. Az Index szerint „a főpolgármester nem mondott igazat.”

A portál által hivatkozott, Walter Katalin által a BKK igazgatósági tagjainak írt levél szerint: „December 20-án az ÉKM informálta a fővárost, hogy nem kívánja meghosszabbítani az agglomerációs megállapodást, mivel a főváros nem ment bele az időközben teljesen eltúlzott követelés megfizetésébe (6,5 milliárd forint volt az eredeti, 2016-os, Tarlós István-féle megállapodás, 2020-ra már ehhez képest 7,4 milliárdot kért az állam, tavaly sikerült ugyanezen a szinten zárni, idén 9,2 milliárdot, majd utolsó ajánlatként 8,6 milliárd forintot követelt az állam).”

Az Index értékelése szerint a szaktárca utolsó ajánlata „nem tűnik életszerűtlennek”, hiszen a 8,6 milliárdos követelés 16 százalékos emelést jelentene, márpedig 2023-ban csak a béremelések és az energiaárak növelhették ennyivel a buszok és a HÉV-ek üzemeltetési költségét.

A portál idézi Draskovics Tibornak az igazgatósági tagokhoz írt levelét is, amelyből kiemelik, hogy a BKK igazgatósági elnöke szerint „több lehetséges forgatókönyvet kell felállítani, és hatásukat elemezni. Ezt a munkát én széles horizonton gondolom, akár a jelenlegi tarifapolitika alapvető átgondolását, az e-jegy-ügyek halasztását, a BKK szerepét is beleértve.” Azt azonban a cikkben már nem emelték ki, hogy Draskovics azt is megfogalmazta:

a minisztériumi és a miniszteri kommunikáció és a legutóbbi MÁV-közlemény alapján úgy gondolom, hogy sokkal többről van szó, mint az a bizonyos elszámolási vita. A legvalószínűbbnek azt látom, hogy a minisztérium a helyi és helyközi közösségi közlekedés tarifáinak egyébként kívánatos összehangolását, integrációját az új ország/megye bérlet alapján erőből tervezi megvalósítani. Méghozzá rövid idő alatt, néhány hónapon belül.

Forrás: 24.hu, Index
Fotó: Youtube

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Ez a mszp-s jolly joker még mindig "játszik"??
CsipkeRózsa
Miért lenne rossz emlékű Draskovics? Az egyik legokosabb miniszterünk volt.
Pusztai
@CsipkeRózsa: Pont ezt akartam beírni, hogy miért is rosszemlékű Draskovics??
Semmi más, mint xarkeverés, ezer emberből egy néz utána, beveszi: rosszemlékű.
Ugyanaz mint: soha Gyurcsány érát! Ezzel így absz negatívat sugároz, pedig a
Gyurcsány éra minden adata kimutatása sokkal jobb volt mint most.
2010 óta középmezőnyből levittek az EU aljára.
De a sokkkk hülye beveszi, nem néz utána, nem emlékszik ugyanis 17 éve megy Gyurcsány karaktergyilkolása, ezért mondom, hatalmas hiba ezeket a karaktergyilkosságokat nem kezelik, nem lőnek vissza nehéztűzérséggel.
Draskovicsot meg Gyurcsánynal lehet összekötni és kész az összeolvasztás.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok