Békésben igen alacsony lehet a tartalékos katonák száma, legalábbis erre utalnak a helyi álláshirdetések. „Őrület a vicctábornok országában” – Ekkora a baj a hadseregben? MTI/Vasvári Tamás

Őrület a vicctábornok országában: egy hatósági állatorvos, egy fogyasztóvédemi szakember, egy építésügyi szakügyintéző, növényvédelmi szakember, de még a tisztifőorvosi álláspályázat esetén is ELŐNYT JELENT, HA TARTALÉKOS KATONAI SZOLGÁLATOT VÁLLAL valaki...

– kezdi a posztját Hadházy Ákos. Mint kiderült, a független politikushoz egy Békés megyei álláskereső jelentkezett, aki különös dologra lett figyelmes böngészés közben. A fülest adó illető azt látta, hogy Békésben hat álláshelyből ötben az előnyök között sorolják fel azt, ha valaki tartalékos szolgálatot is vállal. 

Ebből három dolog következhet: 1) Itt mindenki meghülyült 2) A felcsúti zsebnapóleonunk nincs megelégedve a tartalékosokok számával. 3) Az is lehet, hogy Békésben kirívóan alacsony a számuk

– írja a független politikus. Utána ugyanis ő is körbenézett az állásokat hirdető oldalon, és a többi megyénél, amikbe random belenézett, nem látott hasonló hirdetéseket.

57 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Holnaptól pedig csak fidesz-párttagságival lehet dolgozni. Mi lenne, ha a magyarok letennék a munkát kis időre, csak, hogy érezze a kormány, kié a valódi hatalom?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
@Ezodabasz: tegnap, 22.30

Azt hogy érted, hogy a tudósok és a szakemberek buborékban élnek? Talán Einstein is buborékban élt, s nem látta a fától az erdőt? Téged kik tanítottak, hogy elvonatkoztatod az iskolai tantárgyakat egymástól? Talán nem világítottak rá az egyetemes és az egymás közötti összefüggésekre? Én már az általánosban is úgy tanultam a történelmet, hogy paralel felvonultak az aktuális kor irodalmának, művészetének az alkotói, tárgyaltuk az általuk képviselt irányzatokat, majd irodalom órán kibontottuk a részleteket. Hogy lehetne szétválasztani a fizikát a matematikától, a kémáit a csillagászattól vagy az anatómiától.
Miért van olyan érzésem, hogy az egység után vágyakozva folyamatosan luciferkedsz? Egyáltalán, mit értesz egység alatt? Csak földi léptékben gondolkodsz, vagy távolabb is tekintesz?
Valóban látsz mindent egyben? Mert, ha igen, akkor tudnod kell, hogy mi a halál, s nem tagadod, hanem érted a reinkarnáció és az inkarnáció lényegét.
Az orvostudomány megállapítása szerint még a fent említett zseniális kutató és gondolkodó Einstein is az agykapacitása 10 %-át használta. Halála/távozása előtt megfejtette az időutazás mibenlétét, a világegyetem átjárhatóságát, s a dimenziók egymással való kapcsolatát.
Mindent kétségbe lehet vonni, a kételkedés előbbre viszi a világot, de nem árt, ha közben a vitatott tétellel szemben alternatívát is fel tud mutatni az ember.:)
Ha zavarnak a testi funkciók, akkor hogyan fogadod el a saját létezésedet? Nem beletörődésről beszélek, hanem elfogadásról. Ha magadat nem tudod szeretni, úgy, ahogy vagy, akkor milyen kapcsolatban vagy magával a szeretettel?
Ezodabasz
@Nyírfa: tegnap, 09:48 Feladtad a leckét:) Bocs, félreérthetően fogalmaztam. Nem az alapok oktatására gondoltam. A pályaválasztás utáni magasabb szintű tudományos munkák szelektivitása a "buborék". Jól írtad: nem látják a fáktól az erdőt, mert elvesznek a részletekben. Mint a lovak a szemellenzővel, vagy mintha fognál egy könyvet amit még nem olvastál, kinyitod valahol, kiválasztasz egy szót és elkezded elemezni betünként...
Miért van olyan érzésed, hogy luciferkedek? Eszem ágában sincs ilyesmi. Leírom amit gondolok ez a luciferkedés? Igen egyben szeretnék látni mindent, mert csak úgy kapnak valami értelmet az összefüggések. A reinkarnáció és az inkarnáció lényegét rád való tekintettel nem szivesen feszegetném. Ha téged ez a hit boldoggá tesz és nyugalmat ad akkor így van jól.
Einstein??? Húú:)) Nem kell mindent elhinni. Túlságosan élénk volt a fantáziája, de halála/távozása előtt isteni csodának nevezett néhány olyan dolgot ami nem fért bele az elméleteibe. Elméleti fizikus...Az olyan mint az elméleti szex. Nagy arc volt az biztos, de inkább irodalmár. Lehetne róla írni bőven.
Folyt.köv.
Nyírfa
@Ezodabasz: 17.10

:)) És még kérdezed, miért érzem azt, hogy luciferkedsz?
Gondolom, a Beszélgetések Istennel sorozat könyveit , már amennyiben valóban végig rágtad magad rajtuk, egy bolond hallucinációinak tartottad. Vagy Redfield felismeréseit.
Kedves fórumtársam, aki ezeket a műveket azért forgatta, mert meg akart érteni valamit a világunk, s benne az ember működéséről, több alázattal viseltetik a létezés , s a létezők iránt.
Ahhoz, hogy megleld, amit keresel, engedni szükséges az ego nagyfalából, mert onnan pattansz vissza minden alkalommal, amikor utána nyúlnál annak a hőn vágyott egységnek.
Kívánom, hogy rálelj!
Ezodabasz
@Nyírfa: tegnap, 21:34 Tegnap este erre már válaszoltam. Láss csodát eltűnt, valami oknál fogva és talán jobb is így. Ma újra megpróbálom hátha újragondolva másképp szól. Nem tudom miért voltál ilyen paprikás hangulatban, de biztos jó okod volt rá. Igen végigolvastam mindet és nagyon jó írások! Mindent és mindenkit szeretnék megérteni, ezért hajt ez a furcsa kíváncsiság. Többféleképpen is lehet olvasni vagy videot médiát nézni. Lehet elfogultan és elfogulatlanul. Ettől függ, hogy mit fogadsz be /mit utasítasz el. Alázattal sajnos már nem tudok szolgálni, azon már túl vagyok. Azt már csináltam évtizedeken át. Figyeltem az embereket, nagyokat halgattam, mosolyogtam rájuk. Az ember működése már nyílt titok, a hülye is látja hogy mennyire szánalmas. Ennyire nem ismerhettél félre! Ha te tényleg figyelsz másokra akkor tudnod kellene, hogy engem nem érdekel az egom...talán nincs is. Mindig mások nyavajáival foglalkozom, azt tudom megoldani a sajátjaimat sosem. Az egységre való törekvés ma csak egy hiú ábránd. Családon belüli erőszak, szomszédok vérre menő vitája, falvak, városok országok uralkodók harca. Ez a trend a világban? Kéthetente háborúk törnek ki? Miért??? Miért kell a teljes összeomlás az egységhez...ami később megint felborul és ez így megy már évezredek óta! Ilyen ostoba lenne a SMART ember? Nem keresek semmit. Amit kerestem megtaláltam. A nem létező dolgokat nem lehet bizonyítani, azon egyszerű oknál fogva, hogy nem léteznek. Ez a te dolgod és azoké akik hisznek a mesékben. Bizonyíts! Kívánom, hogy rálelj!
Feltámadunk:) Reinkarnáció? Akkor most előveszem az egomat és bevallom, hogy én vagyok Einstein és Tesla utolsó reinkarnációja. Kijavítom az előző életem hibáit és tévedéseit. Megcáfolom a legendákat amiket terjesztenek ostoba emberek. Így jó?
Ez nekem tetszik:) www.youtube.com/watch?v=6ffBFRSxHb0
Nyírfa
@Ezodabasz: A kiábrándultságodnak nyilván megvannak a személyes okai, de azt a tagadás ideológiájaként egyetemessé tenni, nem arra vall, hogy " már nem érdekel, talán nincs is egod".
Tudod, ki mondhatta el magáról, hogy az egoja eggyé vált a létező legmagasabb tudatszinttel? Jézus. Buddha.És a nagy "titkot" tudta Einstein is, aki a te szemedben nem több egy elméleti fizikusnál, akinek túl nagy volt a fantáziája...remélem, nem veszed zokon, ha ezt a kijelentésedet megmosolygom.
Nos, miután egyáltalán nem tartom különösnek az értés utáni vágyadat, kíváncsiságodat, csak
bíztatni tudlak, kutass, hogy megérkezhess önmagadhoz. Ott van isten, aki, ugyan szerinted nincsen, de, akivel, amellyel annyira szeretnél mégis találkozni.
Ezodabasz
@Nyírfa: Kedves fórumtárs:)) Kettővel ezelőtt minden felvetésedre megpróbáltam válaszolni. Erre te jössz valami mással...Ez így nem jó ám! Beszélgetések és értelmes vita helyett ez a vagdalkozás inkább a veszekedés felé indul. Veszekedni márpedig nem akarok senkivel. Egy dolgot beszéljünk meg és utána ugorgyunk a következőre...Nem tudom honnan szeded, hogy kiábrándult vagyok. Azért mert látom a sötét jövőjét ennek az ostoba emberkedésnek? Azért mert látom ha valami már nem javítható? Nincs már visszaút, a teljes összeomlás után lesz csak egység egy darabig, aztán minden kezdődik előlről és ugyanitt fogunk kikötni. Az engem már nem érint, de bosszantó. Érted amit mondok vagy már kész van rá a válaszod arra amit most pötyögtetek? Nincsen előttem "nagy" titok! Mendemondák legendák vannak még mindig és persze a sok hívő akiket ezzel lehet etetni. (Nem csak a vallás területén, tudomány, politika, stb)
Az azért szép tőled, hogy pont Einstent hoztad fel példának. Mosolyoghatok?:) Einstein összegyúrta az akkoriban létező tudományokat/felismeréseket és ami nem fért bele az elméleteibe azt kihagyta. Nem volt vallásos sem istenhívő. „Az a szó, hogy «isten», számomra semmi más, mint az emberi gyengeség kifejezése és terméke; a Biblia tiszteletreméltó, ám primitív és meglehetősen gyermeteg legendák gyűjteménye.”- Einstein saját kezűleg, német nyelven írt levele 1954-ben Erich Gutkind filozófusnak.
Nézz utána és olvasd el a róla készült irományokat! Elfogulatlanul! Nem úgy ahogy Buddhát vagy Jézust és a temetőbejáratnál a "feltámadunk" szót olvasod!
Szóval hol is van az isten? Szeretnék vele találkozni, csak azért hogy bizonyható vagy cáfolható a vallás és a vakhit. Tudom hogy nincsen, de a nemlétezést nem lehet bizonyítani. Rajtad a sor! Küld ide a mindenhatót:))
UI: Abban a tudatban voltam hogy ezt az istenkérdést már megbeszéltük. Az univerzum minden élőlénye és anyaga "isten". A természet maga az isten. Nincs rá jobb szó és ugyanolyan láthatatlan mint a néven nevezett...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.