Békésben igen alacsony lehet a tartalékos katonák száma, legalábbis erre utalnak a helyi álláshirdetések. „Őrület a vicctábornok országában” – Ekkora a baj a hadseregben? MTI/Vasvári Tamás

Őrület a vicctábornok országában: egy hatósági állatorvos, egy fogyasztóvédemi szakember, egy építésügyi szakügyintéző, növényvédelmi szakember, de még a tisztifőorvosi álláspályázat esetén is ELŐNYT JELENT, HA TARTALÉKOS KATONAI SZOLGÁLATOT VÁLLAL valaki...

– kezdi a posztját Hadházy Ákos. Mint kiderült, a független politikushoz egy Békés megyei álláskereső jelentkezett, aki különös dologra lett figyelmes böngészés közben. A fülest adó illető azt látta, hogy Békésben hat álláshelyből ötben az előnyök között sorolják fel azt, ha valaki tartalékos szolgálatot is vállal. 

Ebből három dolog következhet: 1) Itt mindenki meghülyült 2) A felcsúti zsebnapóleonunk nincs megelégedve a tartalékosokok számával. 3) Az is lehet, hogy Békésben kirívóan alacsony a számuk

– írja a független politikus. Utána ugyanis ő is körbenézett az állásokat hirdető oldalon, és a többi megyénél, amikbe random belenézett, nem látott hasonló hirdetéseket.

57 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Holnaptól pedig csak fidesz-párttagságival lehet dolgozni. Mi lenne, ha a magyarok letennék a munkát kis időre, csak, hogy érezze a kormány, kié a valódi hatalom?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nyírfa
Holnaptól pedig csak fidesz-párttagságival lehet dolgozni. Mi lenne, ha a magyarok letennék a munkát kis időre, csak, hogy érezze a kormány, kié a valódi hatalom?
csak úgy....
@KisTehen: te aljadék,bunkó fidesz proli!
lampa laz
Szolgálunk és élünk! Ez lesz hadsereg új jelszava, orbán igényének megfelelően.
nejlontacskó
@Nyírfa: mindenki ki lenne rúgva, és minden menne tovább.
De csak azért, mert a fideszes álláshalmozó 135 bátor, mindenki helyett helytállna!
Ilyen szuperemberek ők!
Ftomi
Mit vártok egy "Kaszinó Huszártól"?
Kifizető hely lett a katonaság, igaz semmire sem jók, de legalább a FIDESZ-KDMP-s gondolkodásra képtelen seggnyalóknak jól jön a semmiért felvett pénz!

"Munkáért fizetünk" mondta a Vezér!
Ja, kivéve a "Gyevi bírót" és családtagjait!
Sztyepospista
Jelentkeznék az egri KATONAI TOBORZÓ IRODÁNÁL. Lenne azonban egy / 1 / feltételem : nevezetesen : voltam már katona 25 hónapig, tehát van némi rálátásom a honv. ismeretekre. Ezeket is figyelembe véve, ha, és amennyiben egy 3 hónapos képzében részesülök / az ismeretek felújitása céljából ugyebár... /, akkor lehetek én is ALEZREDES ? mert ha igen, azonnal megyek, és jelentkezek. Magyarországon MINDENKI EGYENLŐ... ha a Novák Katinka férje ezt elérhette, én sem lennék különb. ---- igaz, én soha nem hordtam, nem viseltem FIDESZ fülönfüggőt...
csak úgy....
most jó lenni katonának,mert viktornak verbúválnak
0rbán viktor nem lett vóna,katona sem lettem vóna,
éljen éljen a káosz!
Clavigo
@Maccska: a tiéd gondolom,,negatív lett..
dr. prédikátor
@Maccska: ne ewrőlködj rücsü!!! rajtad már iQ tesztet se lehet csinálni mert olyan hülye vagy!!!
Eladott Ország
Keressék meg őt, biztos érdekli a dolog. Én emlékszem rá a századunkban, civilben cimbalmos volt. - Nálunk is volt kolompár a században nem is egy, de ez ki ? - A főkolompár, a kolompárok legkolompárabbika. Ő volt néphadsereg egyik legnagyobb spiclie a szülökkel együt!
uploads.disquscdn.com/images/51ecd60ca05575386dd814e233a2f1579322037f9bfba44aa4eca25e0f59f07f.jpg?w=800&h=400
Takarékos haderő, nyomnak egy kevés pénzecskét pár szegény srácnak, akik hajlandók belemenni valami tök gáz szerződésbe, a többi pénzt meg ellopják. Olcsón akarják megúszni a katonásdit, de gyanítom, hogy drágább lesz, mintha a szerződéses katonákat fizetnék meg rendesen és akkor nem lenne emberhiány mindenhol.
fergeteg
Megszólalt újra az ország munkakerülő faszfeje.
simmering73
Ebből három dolog következhet: 1) Itt mindenki meghülyült. Itt? Mimdenki.
simmering73
@Maccska: 11:32 Azért mert tőled megtagadták?
simmering73
@fergeteg: Megszólaltál propeller faszfeje?
Toller Béla
Nagyon berágott a tőgyes férfiú ! Pedig azt a szép tarackot egyedül is elhúzhatná...a francba !Ha nem, hát nem, ott is jó helyen van !
jáger laszló
Úgy tűnik,hogy hiába a közel 1millás fizetés boszniai,mali-i ciprusi kirándulás lehetősége,élménye mégsem kecsegtető a katonaélet
Én érteni vélem,mert én sem szerettem az angyalbőrt!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
J.L.
Pusztai
a képe a magyar hadsereg teljes fegyverzettel?
jesz
ezek valamit tudhatnak...normál körülmények közt minek ennyi vitéz, iszonyú drága katonai technika?...nem tudom elképzelni, hogy a választásokhoz ennek köze lenne..999.
Itt a kocsmában feszt állítja egy leszerelt katona, hogy de bizony van...
Nyírfa
@nejlontacskó: 10.52

A 135 bátorok...:)) Nohiszen, nagy bajban lennének, ha dógozni kéne. :)
Azért elképzelem, milyen tanácstalanul, kétségbeesetten várnák az instrukciót , ha egyik napról a másikra leállna az ország. Ha igazi ellenállást akarnánk, akkor ez lenne a legrövidebb ideig tartó, egyben a legcélravezetőbb akció a változáshoz.
Nem tudom, mire vár a DK. A kormány összeomlására? Csődre, amelyet követően az unió felkérné az ellenzéket egy ideiglenes kormány felállítására?
Ötletelek, mert valami nagyon nem kerek.
Nyírfa
@jesz: 16.35

Elmondod, mire gondolsz?
Nyírfa
@Pusztai: 16.09

A teljes! :))))

Érdemes volt felnézni, egyik kommenten jobban derülök mint a másikon. A fidesz vergődése már annyi gúnyalapot teremt, hogy nem kell a szomszédba mennünk egy jóízű poénkodásért.
nejlontacskó
@Nyírfa: nem mernek lépni!
A békés kormányváltásnak már nincs értelme, a következő kormány kezei, minden téren meg lennének kötve, a mezőgazdaság, az állattenyészet, az energiapiac, a bankszektor jelentős része, a Fidesz oligarcháinak kezében van. Úgy tennének keresztbe egy esetleges új kormánynak, hogy azt el sem tudjuk képzelni!
Tehát, vagy mindent visszakövetel a magyar nép, vagy végleg elveszett!
Nyírfa
@nejlontacskó: 19.57

Értem, de, szerintem van 3. út is, amikor nem a magyar népen múlik, hogy kormányt vált-e vagy sem, hanem a történelmi szükségszerűség. Hogy ne vesszünk el! Hiába van előttünk a lengyel példa, a magyar olyan nyuszi nép lett, hogy Petőfi nem is ismerne rá, tehát nélkülünk kell megoldani az ország válsághelyzetét.
Nyírfa
@Nyírfa: 20.03

Lemaradt a rag: tehát, a történelmi szükségszerűségen múlik a kormányváltás, nem a magyar népen.
Nyírfa
@Ezodabasz: 20.00

Szép jó estét! :)
Ezodabasz
@Nyírfa: Neked is:)) Szóval azt mondod ki kell várni? Valaki más intézze helyettünk a kormányváltást?
Lepényleső
...erős és igen jól fizetett hadsereg,ám ha véletlenül lőnének rájuk,- veled tartatnák oda a pucér alfeled?
Nyírfa
@Ezodabasz: 20.15

Nem bízom a magyarokban. Néznek ki a fejükből, mint a lurkók a kivilágított karácsonyfa előtt, és várják az ajándékot. Vagy a végzetet. Mikor mit.
Annyira nincsen motiváltsága a társadalomnak, hogy letettem arról, itt belátható időn belül általunk lesznek mélyreható változások. Lesznek, de nem általunk, sőt, jószerivel nélkülünk.
Majd a legalkalmasabb ellenzéki kap felkérést a megfelelő helyről egy szakértői kormány felállítására, akkor, amikor a fidesznek már csak a feje van kint a mocsárból, és már nincs mibe kapaszkodnia.
Könnyen el tudom képzelni, hogy Klára lesz a miniszterelnök, de nem pártpolitikai alapon, és nem választások útján.
Bélabá
Sajnos hiteles szociáldemokrata párt nincs az országban. Gyurcsány és az MSZP bebukott a bankárkormánnyal, a Fidesz balról előzte. Gyurcsányékban senki nem bízik, viszont minden balodali kezdeményezésre, pártcsírára rátelepszik, így rombolja a hitelességét. Azt hiszi, hogy csak a DK a kiút, és a baj, hogy ezt a hívei is elhiszik, pedig a bankár kormányával, Bajnaival végleg elvesztette a bizalmat. Szerintem ő a Fidesz embere az ellenzék és a baloldal tönkretételére.
Eladott Ország
@Bélabá: ma, 09:20 ☻ Fussál neki újra, hogy a fidesz balról előzte az ellenzéket. A fidesznek sikerült egy évtized alatt az országból az EU koldusházát megvalósítani és legyűlöltebb (legutáltabb) nemzetévé tenni. Nincs egy szövetségesünk se az EU-ban! A fasizmus 14 rémisztő jele...
twitter.com/janos_hary/status/1743155349199139035/photo/1
Az ellenzéki pártok csak közösen tudják megbuktatni a román tolvajcigányt és bűnszervezetét.
jáger laszló
Bélabá neked melyik párt és vezetője a szimpatikus
Te kire fogsz szavazni,ha ez nem titok!!??
Csak érdeklődöm...
barátilag
J,L
Pusztai
@Bélabá: Ha Bajnai a fidesz embere akkor miért is kezdték újra támadni, karaktergyilkolni olyan baromságokkal amiről a bíróság már JOGERŐSEN KIMONDTA HAZUGSÁG??
Bankár kormány az nem véletlenül a fidesz vejkó és Lölö bank és biztosító tulajdonokkal???
stb.
izéke
De mi van,ha ezek közül valaki kövér? Azokat utálja orbán...
Bélabá
@jáger laszló: Nem vagyok egyik pártnak sem a szavazója. A Fidesz rémálom, a DK úgyszintén. Ha a választásokig lesz olyan párt, aki nem a bankárok seggét nyalja, igazságosabbá teszi a jogrendszert, csökkenti a diktatúra mértékét, akkor arra fogok szavazni. Ha nem, akkor arra a pártra amelyikkel leginkább egyet tudok érteni. A legkisebb rosszra.
Bélabá
@Pusztai: A Fideszé is bankár kormány, teljesen igazad van. A Lőlö bank az ország szégyene. Itt már nem a lóláb lóg ki hanem a ló. A munka törvénykönyve átírásaival a dolgozók jogait csökkentették. A VT átírásával a legszerencsétlenebbek lettek még jobban kiszolgáltatva. A MOKK törvényességet nem vizsgáló fizetési meghagyásai a bűnösség vélelmén alapulnak.
Bélabá
@Eladott Ország: Balról előzött, ezt fenntartom. Nem felejtettem el Bajnai ámokfutását. És szerintem senki aki azóta is nyögi. Utána csökkentek a kamatok, csökkent az infláció. De cserben hagyta a reménykedőket, és már szélsőségesen kiszolgáltatottá tette a munkavállalókat. Megtartotta, sőt növelte az ÁFÁt, ellenben a külföldi cégeket támogatja, nem akarja adóztatni. Szóval van tere a balról visszaelőzésnek bőségesen.
Nyírfa
@Bélabá: 11.13

A fasizmus folyamata egy szálon együtt fut a baloldali törekvésekkel, mindaddig, amíga képviselői meg nem nyerik a tömegek bizalmat, támogatását. Utána foganatosítják azokat a rendelkezéseket, amelyek már nyilvánvalóan megkülönböztetik a két irányzatot.
Vigyázni kell, hogy az ember ne csapja, ezáltal csapassa be magát.
Bajnai: nem emlékszem ámokfutásra. 2010-ben úgy adta át a stafétabotot, hogy volt az államkincstár ládafiában annak ellenére, hogy a világ a II. világháború utáni időszak egyik legnagyobb gazdasági válságát élte át.
lampa laz
@Bélabá: baszod, te még azóta sem ébredtél fel?
"már szélsőségesen kiszolgáltatottá tette a munkavállalókat" ki a fß írta át rabszolgatörvénynek nevezett Mt.? "Megtartotta, sőt növelte az ÁFÁt", ja b+, akkor 20-ról 25%-ra emelték vissza, orbán viszont 27%-ra emelte tovább, észrevetted?
"ellenben a külföldi cégeket támogatja", kérdezd már meg az idióta külügyérünket, szíjjártót, h hány milliárdunkba kerül(t) eddig nekünk az a qrva sok aksigyár + a többi, ahol mégcsak nem is magyarok dolgoznak!
"nem akarja adóztatni" ez talált, mert a orbánék által ide csábított cégeknek jól jön a 9%-os társasági adó. Csakhogy ez a sok múlti mind hazaviszi a 9 és 15% (mert máshol ennyi) közti különbséget, mert otthon be kell fizetnie az államnak. Tehát nagyokos elviszik tőlünk a pénzt. És akkor most tapsolhatsz orbánnak.
Bélabá
@lampa laz: Köszönöm hogy újra leírtad amit én is :) A Fidesz bűnének írtam. Bocs ha félreérhető volt.
lampa laz
@Bélabá: bocs, nem tűnt ki belőle az irónia, de így örülök, h egyformán látjuk.
Ezodabasz
@Nyírfa: tegnap, 20:40 Motiváltság és kormányváltásra igény még lenne, de ez inkább már "moti-válság":)) Átlátható, korrekt választás már nincsen! Annyit tud tenni a polgár, hogy elmegy választani és lám-lám nem történik meg a csoda amiért elment oda. Ezekután milyen motiváció lenne elvárható? Az a rengeteg mélyszegénységben élő ember örül a zsák krumplinak, tízezer forintnak meg amit választási ajándékként kapnak és hálásak érte 0rbánnak...Aztán ott van a lecsúszó középosztály akiknek a feje még kint van a mocsárból. Épp hogy még megélnek valahogy. Ők sem fognak utcára vonulni mert nem fér bele a családi költségvetésbe, ráadásul tudják hogy tök felesleges mert a kormány tudja hogy majd megunják és szépen hazamennek. A harmadik legkisebb réteg az akinek jó ez így. Ők fognak nagyokat pislogni amikor a kártyavár összeomlik.
Akiktől már mindenüket elvették és nincs vesztenivalójuk, azok veszélyesek, de nem a rendszerre, hanem saját magukra és néhány ártatlan emberre. Itt tartunk ma és ez csak egy kis ország! Lassan már kéthetente törnek ki újabb háborúk a földön.
Nyírfa
@Ezodabasz: 17,51

Nagyon pesszimista hangú és tartalmú bejegyzést írtál. Azért az ember mégiscsak úgy van megalkotva, hogy fejlődni tudjon,s bár ennek az ideje nincs megszabva, az evolúció halad a maga útján.
Ha most nem sikerül valami, akkor sikerül holnap, ha holnap sem, akkor holnapután, vagy egy következő életben, mert addig nem fogunk fellépni a következő fokozatra, amíg nem vagyunk rá képesek. Mindig megkapjuk feladatként azokat a problémákat , amelyeket nem oldottunk meg, mindaddig, amíg rá nem jövünk a megoldásra. Akkor jöhet a következő lépcsőfok.
Ha felismertük, hogy hol és mi a hiba forrása, ezt tudatosítottuk, majd elfogadtuk, akkor készen állunk az elengedésére, paralel új, fejlettebb stratégiák felismerésére, tudatosítására, elfogadására és alkalmazására. Így lépegetünk előre, az idő nem számít, hiszen csak illúzió, a tapasztalat általi gazdagság az, ami generálja az egyre magasabb tudatszintet.
A leghosszabb út a felismerésig vezet, ugyanis sokévezredes beidegződöttségek szerint élünk, s ennek meghatározója a halálfélelem, amely túlélésre, hatalmi játszmákra késztet minket.
Ha az emberek tudnák, hogy valójában nincsen halál, s annak illúzióját itt a földön éppen mi teremtettük meg, biztosan átgondolnák a saját életüket.
Ezodabasz
@Nyírfa: Pesszimista oknélkül nincs! Előbb-utóbb szembe kell néznie a valósággal mindenkinek és akkor sokkal könnyebb lesz. Soksok évszázaddal ezelőtt felismerték már sokan mások, hogy mi a hiba forrása és nem változott semmi, csak a módszerek. Ez nem pesszimizmus, hanem tény. Ki tudom és ki is szoktam nevetni optimista módon a mai emberkedést.
Még egy ilyen ostoba faj nincs a földön az biztos. SMART agyas ember annyira eltávolodott a valóságtól, hogy azt hiszi tud létezni csak úgy magába. Mindent kiírtanak, lebetonoznak elpusztítanak. Szárazföldön autópályák, szállodák, a vizen óceánjárók és jachtok, a levegőben repülők és űrhajók...Mit fognak enni? Egymást vagy a rabszolgáikat?
Az utolsó mondatodat még át kell gondolnom, mert nem szeretnék illúzióromboló lenni és amit most írnék az Neked nem biztos hogy tetszene.:)
balos
@Ezodabasz: A kiegészítésem két pont!
1.,Az ember a saját hibáiból sem tanul,azért ember!
2.,A béke soha nem lesz üzlet!
Dr. Proktor
Nyugalom, csak túlbuzgó egy NERes LMBTQ...
Nyírfa
@Ezodabasz: tegnap, 22.26

Lehetsz pesszimista. Optimista is. Realista is. Hős, guru, átlagember. Bármi lehetsz, amire a tudatszinted inspirál, késztet, alkalmassá tesz. A lényeg az, hogy te hogyan éled meg az életed, azt az erőt, amivel ide jöttél.
Azt mondod, az ember semmit nem tanul a saját felismeréseiből sem. A felismerés önmagában nem elég. Mint említettem, a folyamat itt nem áll meg, az ok-okozati összefüggések tudatosítása, majd elfogadása nélkül a mókuskerékről nem tudunk leszállni. Az elfogadás az elengedés feltétele, de annak valóban meg kell történnie, nem rázhatjuk le azzal, hogy jó-jó, hibáztam, belátom, megváltozom.
Szerintem nagyon jó dolog, hogy repkedünk a levegőben, hogy felfedezésre indulunk a világűrben, és ismerkedünk az óceánok mélységeivel. Hogy házakat építünk, vasúton száguldozunk, autókat gyártunk. Semmi baj nincs ezzel az attitűddel, ha felismerjük, tudatosítjuk, és elfogadjuk a mértékletesség szükségességét, és elengedjük a mohó akarnokságot, azt a szerzési és uralási vágyat, amely akkor is primitív szinten tartja az egyes embert, ha egyébként zseniálisan ért valamely szakmához.
Amikor hatalmat akar felettem a lehangoltság, akkor csak egyet teszek: eltávolodom a "kép" részleteitől, hogy nagyobb rálátásom legyen az egészre. Mert az egész, az általad is reklamált valóság, az csodaszép, és ez a valóság minden földi élőlény magva, függetlenül attól, hogy megéli-e vagy sem.
Még valami: soha ne akarj a fejletlenebbhez igazodni, főleg ne vedd át az ő energiáit, mert akkor hozzá hasonulsz. De figyeld a nálad fejlettebbeket, és, ami tetszik bennük, tudd, hogy az mind a sajátod is. Ezt a jótanácsot én is kaptam, tovább is adom.
Legyen a te valóságod szerinti jó napod! :)
Ezodabasz
@Nyírfa: ma, 09:54 +++ Tudod hogy szeretem az írásaidat mert megnyugtató a pozítív hozzáállásod. Minden ember más, én meg nagyon más. A felismerésen túl vagyok. Teljesen más perspektívából nézem már az embervilágot. Távolról, hogy egyben lássam. Ha választani lehet akkor realista:) Nem dugom a fejem a homokba, hogy csak a jót vagy a rosszat lássam.
"Semmi baj nincs ezzel az attitűddel,"...Így van, de hiú ábránd az, hogy mi felismerjük, tudatosítjuk, és elfogadjuk a mértékletesség szükségességét, és elengedjük a mohó akarnokságot, azt a szerzési és uralási vágyat, amely akkor is primitív szinten tartja az egyes embert, ha egyébként zseniálisan ért valamely szakmához. Tudósok, szakemberek stb, buborékban élnek. Szelektált tudományok, részletek kutatása, de egyben senki sem látja. Tantárgyak az iskolában külön külön? Persze hogy primitív és ugyanúgy pénzben tud csak gondolkodni mint minden ember ma.
Visszatérve a halál/újraszületés témára: Tiszteletben tartom amit gondolsz erről mert ez így neked jó. Nem vagyunk egyformák és ez sem pesszimizmus részemről, de irtózom a gondolattól is hogy újra kellene születnem.Elégedett lennék egy test nélküli szellemi léttel. Vér, kaki, pisi, takony stb és egymást evő élőlények nélkül:)))) Kurva jó volt, de nekem ebből elég is volt. Az újjászületés realista módja az, hogy a gyermekek, unokák és az utódaik akik viszik tovább néhány örökölt anyai-apai tulajdonságainkat ilyen-olyan arányban keverve.
Nyírfa
@Ezodabasz: tegnap, 22.30

Azt hogy érted, hogy a tudósok és a szakemberek buborékban élnek? Talán Einstein is buborékban élt, s nem látta a fától az erdőt? Téged kik tanítottak, hogy elvonatkoztatod az iskolai tantárgyakat egymástól? Talán nem világítottak rá az egyetemes és az egymás közötti összefüggésekre? Én már az általánosban is úgy tanultam a történelmet, hogy paralel felvonultak az aktuális kor irodalmának, művészetének az alkotói, tárgyaltuk az általuk képviselt irányzatokat, majd irodalom órán kibontottuk a részleteket. Hogy lehetne szétválasztani a fizikát a matematikától, a kémáit a csillagászattól vagy az anatómiától.
Miért van olyan érzésem, hogy az egység után vágyakozva folyamatosan luciferkedsz? Egyáltalán, mit értesz egység alatt? Csak földi léptékben gondolkodsz, vagy távolabb is tekintesz?
Valóban látsz mindent egyben? Mert, ha igen, akkor tudnod kell, hogy mi a halál, s nem tagadod, hanem érted a reinkarnáció és az inkarnáció lényegét.
Az orvostudomány megállapítása szerint még a fent említett zseniális kutató és gondolkodó Einstein is az agykapacitása 10 %-át használta. Halála/távozása előtt megfejtette az időutazás mibenlétét, a világegyetem átjárhatóságát, s a dimenziók egymással való kapcsolatát.
Mindent kétségbe lehet vonni, a kételkedés előbbre viszi a világot, de nem árt, ha közben a vitatott tétellel szemben alternatívát is fel tud mutatni az ember.:)
Ha zavarnak a testi funkciók, akkor hogyan fogadod el a saját létezésedet? Nem beletörődésről beszélek, hanem elfogadásról. Ha magadat nem tudod szeretni, úgy, ahogy vagy, akkor milyen kapcsolatban vagy magával a szeretettel?
Ezodabasz
@Nyírfa: tegnap, 09:48 Feladtad a leckét:) Bocs, félreérthetően fogalmaztam. Nem az alapok oktatására gondoltam. A pályaválasztás utáni magasabb szintű tudományos munkák szelektivitása a "buborék". Jól írtad: nem látják a fáktól az erdőt, mert elvesznek a részletekben. Mint a lovak a szemellenzővel, vagy mintha fognál egy könyvet amit még nem olvastál, kinyitod valahol, kiválasztasz egy szót és elkezded elemezni betünként...
Miért van olyan érzésed, hogy luciferkedek? Eszem ágában sincs ilyesmi. Leírom amit gondolok ez a luciferkedés? Igen egyben szeretnék látni mindent, mert csak úgy kapnak valami értelmet az összefüggések. A reinkarnáció és az inkarnáció lényegét rád való tekintettel nem szivesen feszegetném. Ha téged ez a hit boldoggá tesz és nyugalmat ad akkor így van jól.
Einstein??? Húú:)) Nem kell mindent elhinni. Túlságosan élénk volt a fantáziája, de halála/távozása előtt isteni csodának nevezett néhány olyan dolgot ami nem fért bele az elméleteibe. Elméleti fizikus...Az olyan mint az elméleti szex. Nagy arc volt az biztos, de inkább irodalmár. Lehetne róla írni bőven.
Folyt.köv.
Nyírfa
@Ezodabasz: 17.10

:)) És még kérdezed, miért érzem azt, hogy luciferkedsz?
Gondolom, a Beszélgetések Istennel sorozat könyveit , már amennyiben valóban végig rágtad magad rajtuk, egy bolond hallucinációinak tartottad. Vagy Redfield felismeréseit.
Kedves fórumtársam, aki ezeket a műveket azért forgatta, mert meg akart érteni valamit a világunk, s benne az ember működéséről, több alázattal viseltetik a létezés , s a létezők iránt.
Ahhoz, hogy megleld, amit keresel, engedni szükséges az ego nagyfalából, mert onnan pattansz vissza minden alkalommal, amikor utána nyúlnál annak a hőn vágyott egységnek.
Kívánom, hogy rálelj!
Ezodabasz
@Nyírfa: tegnap, 21:34 Tegnap este erre már válaszoltam. Láss csodát eltűnt, valami oknál fogva és talán jobb is így. Ma újra megpróbálom hátha újragondolva másképp szól. Nem tudom miért voltál ilyen paprikás hangulatban, de biztos jó okod volt rá. Igen végigolvastam mindet és nagyon jó írások! Mindent és mindenkit szeretnék megérteni, ezért hajt ez a furcsa kíváncsiság. Többféleképpen is lehet olvasni vagy videot médiát nézni. Lehet elfogultan és elfogulatlanul. Ettől függ, hogy mit fogadsz be /mit utasítasz el. Alázattal sajnos már nem tudok szolgálni, azon már túl vagyok. Azt már csináltam évtizedeken át. Figyeltem az embereket, nagyokat halgattam, mosolyogtam rájuk. Az ember működése már nyílt titok, a hülye is látja hogy mennyire szánalmas. Ennyire nem ismerhettél félre! Ha te tényleg figyelsz másokra akkor tudnod kellene, hogy engem nem érdekel az egom...talán nincs is. Mindig mások nyavajáival foglalkozom, azt tudom megoldani a sajátjaimat sosem. Az egységre való törekvés ma csak egy hiú ábránd. Családon belüli erőszak, szomszédok vérre menő vitája, falvak, városok országok uralkodók harca. Ez a trend a világban? Kéthetente háborúk törnek ki? Miért??? Miért kell a teljes összeomlás az egységhez...ami később megint felborul és ez így megy már évezredek óta! Ilyen ostoba lenne a SMART ember? Nem keresek semmit. Amit kerestem megtaláltam. A nem létező dolgokat nem lehet bizonyítani, azon egyszerű oknál fogva, hogy nem léteznek. Ez a te dolgod és azoké akik hisznek a mesékben. Bizonyíts! Kívánom, hogy rálelj!
Feltámadunk:) Reinkarnáció? Akkor most előveszem az egomat és bevallom, hogy én vagyok Einstein és Tesla utolsó reinkarnációja. Kijavítom az előző életem hibáit és tévedéseit. Megcáfolom a legendákat amiket terjesztenek ostoba emberek. Így jó?
Ez nekem tetszik:) www.youtube.com/watch?v=6ffBFRSxHb0
Nyírfa
@Ezodabasz: A kiábrándultságodnak nyilván megvannak a személyes okai, de azt a tagadás ideológiájaként egyetemessé tenni, nem arra vall, hogy " már nem érdekel, talán nincs is egod".
Tudod, ki mondhatta el magáról, hogy az egoja eggyé vált a létező legmagasabb tudatszinttel? Jézus. Buddha.És a nagy "titkot" tudta Einstein is, aki a te szemedben nem több egy elméleti fizikusnál, akinek túl nagy volt a fantáziája...remélem, nem veszed zokon, ha ezt a kijelentésedet megmosolygom.
Nos, miután egyáltalán nem tartom különösnek az értés utáni vágyadat, kíváncsiságodat, csak
bíztatni tudlak, kutass, hogy megérkezhess önmagadhoz. Ott van isten, aki, ugyan szerinted nincsen, de, akivel, amellyel annyira szeretnél mégis találkozni.
Ezodabasz
@Nyírfa: Kedves fórumtárs:)) Kettővel ezelőtt minden felvetésedre megpróbáltam válaszolni. Erre te jössz valami mással...Ez így nem jó ám! Beszélgetések és értelmes vita helyett ez a vagdalkozás inkább a veszekedés felé indul. Veszekedni márpedig nem akarok senkivel. Egy dolgot beszéljünk meg és utána ugorgyunk a következőre...Nem tudom honnan szeded, hogy kiábrándult vagyok. Azért mert látom a sötét jövőjét ennek az ostoba emberkedésnek? Azért mert látom ha valami már nem javítható? Nincs már visszaút, a teljes összeomlás után lesz csak egység egy darabig, aztán minden kezdődik előlről és ugyanitt fogunk kikötni. Az engem már nem érint, de bosszantó. Érted amit mondok vagy már kész van rá a válaszod arra amit most pötyögtetek? Nincsen előttem "nagy" titok! Mendemondák legendák vannak még mindig és persze a sok hívő akiket ezzel lehet etetni. (Nem csak a vallás területén, tudomány, politika, stb)
Az azért szép tőled, hogy pont Einstent hoztad fel példának. Mosolyoghatok?:) Einstein összegyúrta az akkoriban létező tudományokat/felismeréseket és ami nem fért bele az elméleteibe azt kihagyta. Nem volt vallásos sem istenhívő. „Az a szó, hogy «isten», számomra semmi más, mint az emberi gyengeség kifejezése és terméke; a Biblia tiszteletreméltó, ám primitív és meglehetősen gyermeteg legendák gyűjteménye.”- Einstein saját kezűleg, német nyelven írt levele 1954-ben Erich Gutkind filozófusnak.
Nézz utána és olvasd el a róla készült irományokat! Elfogulatlanul! Nem úgy ahogy Buddhát vagy Jézust és a temetőbejáratnál a "feltámadunk" szót olvasod!
Szóval hol is van az isten? Szeretnék vele találkozni, csak azért hogy bizonyható vagy cáfolható a vallás és a vakhit. Tudom hogy nincsen, de a nemlétezést nem lehet bizonyítani. Rajtad a sor! Küld ide a mindenhatót:))
UI: Abban a tudatban voltam hogy ezt az istenkérdést már megbeszéltük. Az univerzum minden élőlénye és anyaga "isten". A természet maga az isten. Nincs rá jobb szó és ugyanolyan láthatatlan mint a néven nevezett...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.