Egyre többször kerül szóba Vitézy Dávid neve, mint lehetséges főpolgármester-jelölt. Most elmondta véleményét.

Vitézy Dávid megszólalt a főpolgármester-jelöltségről: "nem lenne annak realitása"

Fotó: MTI/Kovács Anikó

Az LMP kizárja, hogy közösen indítsok főpolgármester-jelöltet a Fidesszel – mondta a párt szóvivője az RTL-nek, miután Tarlós István korábbi polgármester arról beszélt a Hír TV-ben, hogy a kormánypártoknak közös jelöltjük lehet egy ellenzéki párttal. A volt főpolgármester nem nevezte meg, hogy kiről pletykálják ezt, de a műsorban felmerült Vitézy Dávid neve

- számol be az RTL.hu.

Hogy idén júniusban ki lesz Karácsony Gergely kormánypárti kihívója a főpolgármester-választáson, az még nem derült ki. De elődje, Tarlós István a Hír TV-ben pénteken már utalt rá:

Pletykaszinten először merül fel 33-34 év óta, hogy netán előfordulhat, hogy közös jelöltje lesz egy ellenzéki pártnak és a kormánypártnak. Ilyen még nem volt.

Nevet nem akart mondani, de megkérdezték, hogy Vitézy Dávidra gondol-e. Erre Tarlós István nem választolt, de azt mondta: nem ellenezné Vitézy Dávid jelöltségét.

A volt közlekedési államtitkárt eddig nyilvánosan az LMP kérte fel, de a neve már a kormánypártok lehetséges jelöltjeként is felmerült nyilvánosan. Az ATV decemberben meg is kérdezte erről a kormányinfót tartó Orbán Viktort, aki kitérő választ adott.

Az LMP-nél azt mondták az RTL-nek, ők csak Vitézy Dáviddal tárgyalnak, a Fidesszel nem.

Elképzelhetetlen lenne, hogy mi a Fidesszel tárgyaljunk, ugyanis a Fidesz pont most veri szét a budapesti közlekedést, ezért nincsen semmilyen szándékunkban a Fidesszel vagy akár Fidesz-közeli civil szervezetekkel is beszélgetni arról, hogy közös jelöltünk legyen

– fogalmazott Gál József szóvivő.

Vitézy Dávid az RTL Híradónak annyit írt, hogy

decemberi nyilatkozata óta semmi nem változott, azaz az LMP felkéréséről meg nem döntött, a kormánypártok részéről pedig nem érkezett hozzá ilyen kérés. Ezért úgy gondolja, nem lenne annak realitása, hogy a két párt közös jelöltje legyen júniusban.

Forrás: Rtl.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Majd a Peti gyerek a hétvégi ebéd mellett megbeszéli O1G-vel, hogy kit indítsanak az önkormányzati választáson.
És akkor még a mamának mindig megvan a vétó lehetősége...
jáger laszló
Lehet,hogy újra Tarlós lesz BP főpolgármester jelöltje a fidexnek!!???
Ő már semmit nem veszíthet!!
csakennyi
barátilag
J:L:
rücsü41
Csak a pártharcok áldozata lenne, nem kellene neki feláldozni magát ennek a politika oltárán.Egy szakember, aki valamilyen szakmához nagyon ért ne tegye ki magát a pártok kényének kedvének.Ilyen ember sokkal többet tud tenni ha marad a szakmájában és úgy segíti az országot!
Akinek nincsenek politikusi ambíciói az ne merészkedjen még a politika közelébe sem, viszont a rossz kormányzati döntéseket egy szakember soha ne fogadja el csak azért mert azzal valamilyen ranglétrán feljebb tud jutni, mert később szakmájában sem tekintik olyannak akire oda kell figyelni!A politikus soha nem szakember, semmihez sem ért igazán, csak nagy elképzelései , ábrándjai vannak és Vitézyt nem ilyennek ismertem meg.
Béla333
Majd a Peti gyerek a hétvégi ebéd mellett megbeszéli O1G-vel, hogy kit indítsanak az önkormányzati választáson.
És akkor még a mamának mindig megvan a vétó lehetősége...
Nyírfa
Ha emlékezetem nem csal, Tarlós valósággal rosszul volt Vitézytől. Mi változott?
Mindazonáltal több mint nevetséges Tarlós fontoskodása: nem ellenezné...miért, ki ő?
Megmondom: egy indulatkezelésre szoruló, korlátolt , elvtelen tucatember.
Qqberci
Ritka értelmes megszólalás Dávid vitéztől...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok