Lázár János közölte, hogy márciustól változik a tarifarendszer az állami közlekedésben.

Március elsejétől változik a tarifarendszer az állami közlekedésben, a vármegyebérleten és az országbérleten kívül minden más eddig használt bérletet megszüntetnek

– jelentette be az építési és közlekedési miniszter kedden Debrecenben sajtótájékoztatón.

Lázár János nagy bejelentést tett: Az ország- és vármegyebérleteken kívül minden más bérlet megszűnik, ajánlatot tett a fővárosnak

Lázár János építési és közlekedési miniszter. Fotó: MTI/Vajda János

Lázár János hozzátette, új napi kedvezményes jegyet is bevezetnek: a vármegye24 napijegy 999 forintba, a Magyarország24 napijegy 4999 forintba fog kerülni, és korlátlanul felhasználható a MÁV és a Volán összes járatán.

Jelezte azt is, hogy az eddigi 65-féle kedvezményből 22 marad meg március 1-jétől, és valamennyi 50 százalékos kedvezményes utazásra jogosít majd.

A miniszter újabb ajánlatot tett a fővárosnak.

Terveik szerint a Budapest bérlettel lehet majd utazni a Volán- és MÁV-járatokon, amennyiben a vármegye- és az országbérleteket az összes BKK-járaton elfogadják.

Forrás: MTI

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
LézerJankó! Mi a lófax közöd van a budapesti bérletrendszerhez? Hacsak az nem, hogy ki kell húzni a főváros zsebéből pár milliárdot és áttenni a feneketlen államkasszába... Ennyit a jogállamról!...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tothjani
Ez érdekes elgondolás, nálunk minden környező város 25-30 kilométerre van ami jelenleg 600 forint 1 útra, tehát ha valaki átmegy a szomszéd városba majd aznap hazamegy akkor már érdemes lesz napijegyet vennie.
Qqberci
LézerJankó! Mi a lófax közöd van a budapesti bérletrendszerhez? Hacsak az nem, hogy ki kell húzni a főváros zsebéből pár milliárdot és áttenni a feneketlen államkasszába... Ennyit a jogállamról!...
namihami
Tessék mondani, hogy egy Somogy vagy Zala megyei bérlet miért kéne, hogy a BKV-n is érvényes legyen? Mert egy krszágos még rendben van? De egy Budapesttől távoli?
Ha egy zalai pl Zalaegerszegen érvényes, azt még elfogadom, de ugyanezt Bp-en?!?!?!
percsi
Számolgatnak, számolgatnak, hogyan tudnak saját zsebbe gazdálkodni, megnehezíteni a lakosság életét, több pénzt lehúzni róluk.
Az elmúlt évben MÁV - járatokat szüntetett meg, a helyettük közlekedő vonathelyettesítő autóbuszok egy része is megszűnik.

Sikeres 13 év: korházi ágyak- eü. osztályok, iskolák, posták, tömegközlekedések stb... megszűntek.
Értékes ingatlanjainkat, tavainkat elosztogatták egymás között, közpénzeinket meglovasították! Az egész országot eladósították!

" Én ... esküszöm, hogy Magyarország Alaptörvényéhez és népéhez hű leszek, Magyarország fejlődését minden igyekezetemmel elmozdítom. Fogadom, hogy mindenkor hivatásomhoz méltó magatartást tanúsítok. Szakmai tudásomat az egészségvédelemmel, a betegségek megelőzésével, a betegek és kliensek gondozásával a társadalom javára fordítom..."
madlaci66
@KisTehen: és a máv-volán bevétel kiesését hogyan pótolják? Nem lesz béremelés?
Sakk Matt
Picit gondolkodjunk már..Béláim az Úrban! Biztosan ezt mondta Lézer Dzsoni?!

"Terveik szerint a Budapest bérlettel lehet majd utazni a Volán- és MÁV-járatokon*, amennyiben a vármegye- és az országbérleteket az összes BKK-járaton elfogadják."

* Nyilván közigazgatási határig gondolta, mert egyébként a két bérlet ugyanazt fedné le.

Viszont a másik érdekes gondolat nem lehet elírás: "...amennyiben a vármegye- és az országbérleteket az összes BKK-járaton elfogadják." Az ÖSSZESEN!

Szóval gondolkodjunk pesti furfanggal ;)

Mennyibe kerül egy vármegye bérlet? A teljes árú vármegyebérlet 9450 forint.
Mennyibe kerül a Budapest bérlet? 9.500 forintba kerül.

Mi a faxért vennék BKK bérletet, ha a vármegye bérlettel ugyanúgy utazhatok egész Budapesten mindenen, plusz még a megyében a Volán-MÁV-HÉV járatokon is?!

Azt megérteném, ha egy ún. "kiterjesztett bérletet" kínálnának - mondjuk 14.500 forintért -, amivel a megyében tényleg bármivel bármeddig utazhatnék. Egy ingázónak egy ilyen lenne a legjobb.
Sakk Matt
Megint osztogatnak nyakra-főre a semmiből! Hol a fedezete annak, hogy ilyen kedvezményeket adjanak?! Mert valahol ennek böjtje lesz ám!
Qqberci
Janó! Szarkeverés helyett nem kellene inkább a MÁV-val foglalkozni? Ja, hogy ahhoz érteni is kellene?...
Pálinkás Pál
polgárbarát intézkedés..." az eddigi 65-féle kedvezményből 22 marad meg március 1-jétől "...no komment...mondjuk nem érdekel,főleg a fidesz fanokat érinti.../ vidék /...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.