Szerdán megérkezett az az írásos garancia, amelyet az Európai Bizottságtól várt Magyarország, ezért a tanárok, az óvópedagógusok, valamint – nemzeti forrásból – a szakképzésben oktatók is biztosra vehetik, hogy január 1-jétől 32,2 százalékkal emelkedik a bérük – mondta az MTI-nek a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Gulyás Gergely nagy bejelentést tett – 140 ezer embert érint az Orbán-kormány béremelése
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter beszédet mond a Páty és az M1 autópálya csomópont közötti összekötő út és kapcsolódó létesítményeinek átadásán Pátyon 2023. december 15-én. MTI/Lakatos Péter

Gulyás Gergely hangsúlyozta: mindezt ráadásul a jövő évben is jelentős béremelés követi.

Emlékeztetett:

Magyarország azt vállalta, hogy a diplomás átlagbér 80 százalékára emeli a pedagógusbéreket, két ütemben.

Az idei évben elérjük a 71,8 százalékot, jövőre pedig egy további, mintegy 21 százalékos emeléssel a diplomás átlagbér 80 százalékát, és ezt utána fenn is fogjuk tartani – közölte.

Gulyás Gergely elmondta, az operatív programban szereplő összeg áll rendelkezésre, azaz 530 millió euró érkezik az idei évre az Európai Bizottságtól.

Amivel Brüsszel a béremeléshez hozzájárul, az összesen, 2030-ig számolva, a béremelés 12 százaléka

- jegyezte meg.

Ezt az összeget tehát a Magyarországnak járó uniós forrásokból kapjuk meg, a maradék 88 százalékot pedig a nemzeti költségvetés biztosítja – mondta, hozzátéve: az Európai Bizottságtól érkező pénzek az idei és a jövő évben jelentős segítséget jelentenek.

A most végrehajtott béremelés összesen mintegy 140 ezer embert érint

- közölte Gulyás Gergely.

Forrás: MTI

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Elmentek ti a qrva anyátokba! A 32,2 százalék csak bértömeg, nem egységesen emelik a béreket 32,2 százalékkal. Arról nem is beszélve, ha valamelyik pedagógus "rendszerellenes" értsd sokat okoskodik a fizetését a hatalom kénye - kedve szerint csökkenti, oszt' elmehet a jóistenhez panaszra.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nejlontacskó
Amikor gyerekkoromban előre örültem valaminek, apám mindig óvva intett, hogy ne kapkodj fiam, nyugtával dícsérd a napot!
Bölcs ember volt, Isten nyugosztalja...
Eladott Ország
Elmentek ti a qrva anyátokba! A 32,2 százalék csak bértömeg, nem egységesen emelik a béreket 32,2 százalékkal. Arról nem is beszélve, ha valamelyik pedagógus "rendszerellenes" értsd sokat okoskodik a fizetését a hatalom kénye - kedve szerint csökkenti, oszt' elmehet a jóistenhez panaszra.
lusta
Az átverés show folytatódik. Mindezek ellenére már az elejétől kezdve csak azt kérdezném, a szakszervezetek meg nem, a pedagógus az most diplomás, vagy nem?
vitriol
Már máskor is előfordult, hogy hamisgulyás elhamarkodottan nyilatkozott!
frank
Egy tanárnak nem szabadna sztrájkolni. Ja,hogy nemzeti oktatás. Ez van globalisták.
lusta
@Philip Marlowe: Mióta foglalkoztatója a zunió a pedagógusoknak?
rücsü41
Megkapta az engedélyt , és ezek után megtette, megemelte e pedagógusok bérét a kormány .Ennyit a szuverenitásunkról, kapott pénzzel és engedéllyel azt teszünk amit mondanak!
Eladott Ország
@Maccska: ma, 17:12 ☻ Ismerjük a fidesz számtant, a 9,9 % inflációt, és az 500 ezer forint feletti bruttó átlagbért, a 48 % fidesz választási eredmény kétharmados többségét. Amit az átlagfizetésről tudni kell. Így jönnek ki a szép KSH adatok az átlagkeresetről. Olyan ez mint az öregség: nagyot hallok, kicsit látok.
i.pinimg.com/originals/ab/00/e6/ab00e645a69b3485861a0ab37acc3bb5.jpg
Pirossal jelöltük azokat a megyéket, ahol a bérek elérték a nyugat-európai szintet. Ez nem látszik a Holdról. A vidék erre szavazott, haladjunk! Jó nekünk ez az áporodott, lábszagú fasizmus. Hát igen, az ég kék, a fű zöld, és a fidesz+KSH folyamatosan hazudik...
uploads.disquscdn.com/images/fb41df9ea1353953ff0e4a50f8a57f788df71c5266d061b72fb92781f62d9ad9.jpg?w=800&h=628
-Merre van Kisbér?- Merre? Mindenhol!
www.youtube.com/watch?v=da8CdwKhRwc
KSH.: 559.100 Ft volt a magyarok bruttó átagjövedelme július hónapban! Csak egy példa az átlagolásra ! (Hófehérke és a hét törpe)
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/384114107_604176228538244_2798221153805114905_n.jpg?_nc_cat=103&ccb=1-7&_nc_sid=dd5e9f&_nc_ohc=wKWIIukFfHkAX_KFIXy&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfBmFl32nn1ratCgpB2kBLA6ZosfvelrhSeocfg2gay20w&oe=65A4ABB9
SÍva
Nagyon kíváncsi leszek, hogy hogyan fogják elbírálni a teljesítmény? Mi alapján? Erről tudna valaki tájékoztatást adni!
Eladott Ország
@Maccska: Közlöd: "Amúgy egy munkahelyen nem kellene politizálni." A román cigányodnak és bűnszervezetének pedig nem szabadna szarrá lopni az országot és mindent a nevére és a kiscsaládra írni, mert qrva nagy szopás lesz belőle a csúti gecinek és sleppjének!
Pusztai
"Szerdán megérkezett az az írásos garancia, amelyet az Európai Bizottságtól várt Magyarország,"
..
Az a garancia arra garancia, hogy holnap is nyugodtan szarhaCC a wc deszkára.
Mire garancia???
rücsü41
@Maccska: Én úgy értékelem , hogy ami nélkül nem hajtok végre egy döntést, akár hogy is hívjuk az egy engedély jelleggel bíró iromány, de hívhatjuk garanciának is, mert a magyar nyelv nagyon változatos, hajlítható és sokféle akarat kifejezésére alkalmas.
division
@Eladott Ország: Azért majd közlöm februárban mi is a valóság, nejem is ugye akkor fogja kapni ezt az emelt fizetést. Most nettó 381 ezret kap pótlékokkal, én is kíváncsi vagyok mennyi lesz a vége:-)
lusta
@division: Ugyanennyi lesz, de már pótlékok nélkül. A pótmunka (helyettesítések) persze nem szűnik meg, csak a pótlék.
division
@lusta: Nem a helyettesítések miatt kap kétféle pótlékot, sőt az egyik még emelkedni is fog (szlovák nyelv tanítása az evangélikus oviban). 30+ év, Ped II, 3 diploma, azért csak jelenteni fog valamit először az életben. Kész röhej már így is, hogy a két pótlék összegével együtt jön ki (ami 170 ezer nettó) ez az összeg. Elviekben a bruttó átlag kereset nem lehet majd kevesebb mint 555000, a logikus az volna, ha a pótlékok erre mennének rá. Nonszensz lenne, ha egy kezdő is szinte ennyit keresne, ugye az elviekben bruttó 528800 ft lesz.
lusta
@division: Az egészben az a csodálatos, hogy megy a melldöngetés és ugyi az ördög meg a részletekben rejtőzik.
Na a részleteket nem ismerjük.
division
@lusta: Így van, de már nem kell sokat várni rá. Elvileg januárban már meg kell érkeznie a hivatalos álláspontnak, hiszen ki is kell számolni majd kinek mennyivel nő a bére. Ne érts félre, nekünk mint az gondolom tudod nem ezen múlik az életünk, viszont nejem megbecsülése, a tudás megbecsülése minden pedagógus esetében a cél elsősorban én úgy gondolom. Persze hogy ehhez több mint 30 évet kellett dolgozni, nos...Ráadásul még most sem tudni valóban mit találnak majd ki, Maruzsán kitért ma is a válasz elől.
jáger laszló
Akkor tanársztrájk nem lesz!!
vagy mégis!!??
csak kérdezem
Barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.