Mészáros János cégei nagyságrendileg nettó 7,6 milliárd forintnyi beszerzésben érintettek.

Mészáros Lőrinc öccsének cégeihez is ömlött tavaly a közpénz

Mészáros Lőrinc. Kép: Franzstadt Média / YouTube

Ahogyan a korábbi években, tavaly is szép sikereket ért el a közbeszerzéseken Mészáros János, Mészáros Lőrinc testvére

– írja az RTL.hu. Számításaik szerint nagyságrendileg nettó 7,6 milliárd forintnyi beszerzésben (közbeszerzés és az állami cégek hagyományos beszerzései) érintettek a cégei – és ebben nincsenek benne azok az esetek, amikor alvállalkozóként volt jelen a Mészáros-birodalom valamelyik közpénzes megbízásában.

Az Adept Enviro Kft. például tavaly áprilisban nettó 2,5 milliárdos keretmegbízást nyert el egy Mészáros Lőrinc érdekkörébe tartozó céggel, a Naturaqua Zrt.-vel közös konzorciumban. Az év végén pedig az Energiaügyi Minisztériumtól kármentesítési előkészítési feladatokra kaptak nettó 4 milliárd 126 millió forintos keretmegbízást, ugyancsak a Naturaqua Zrt.-vel, ezúttal a Wessling Hungary Kft. (idéntől a jogutód neve Eurofins Analytical Services Kft.) konzorciumi partnerségével.

Évek óta Mészáros János cége, a Pegazus Trade Kft. szállítja a munkaruhákat a Magyar Közútnak: tavaly kettő, együtt nettó 371,6 millió forintos keretmegbízást kaptak munkaruhák szállítására. Védőfelszerelések esetében is ők szállítanak: az ezek beszerzésére kiírt eljárás mind a négy részét a Pegazus Trade Kft. vitte el tavaly összesen nettó 350,4 millió forint értékben.

Az RTL szerint a MÁV sem tudta nélkülözni a Pegazus Trade Kft. termékeit: márciusban akkumulátorok beszerzésére szerződtek 47,6 millió forint értékben. A MÁV KFG Kft. a Mészáros János tulajdonába tartozó Híd-Tám Kft.-vel is szerződött, több mint 80 millió forintért.

Az MVM leányvállalata, az MVM OVIT Zrt. pedig egy másik Mészáros János-féle vállalkozás, az Agro-Felcsút Kft. szolgáltatását vette igénybe, szerződéslistájuk szerint januárban 500 ezer eurós szállítási keretszerződést írtak alá acélszemcse és korund szállítására.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
Az a helyzet, hogy a maffiának nem csökkenhet a bevétele, csak a lakosságnak. Ahogy a maffia gazdagszik, űgy nő a kenyérkeresők száma a szemetes kikáknál.
namihami
Az is ""gyerekkori barát""! A vagyon valódi tulajdonosa itt is ugyanaz, mint a bátyónál!
Attól, hogy más a cimke...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.