Egy szlovákiai magyar portál részletes elemző írásban mutatja be, miképp terjed az orosz propaganda.

A „szuverenitásukra” kényes Orbánék így szórják az orosz propagandát a határon túlra

Külföldön a SorosGyurcsányBrüsszel helyett a PutyinPutyinPutyin megy. Forrás: Pixabay

A Napunk.sk a fideszes kormány által eltartott, szlovákiai magyar nyelvű médiát vizsgálta. A lap felvázolta, milyen kép rajzolódhat ki az ukrajnai háborúról annak fejében, aki fideszes-putyinista szemszögből tájékozódik az eseményekről. Fontosabb tételek:

· az ukrajnai háború nem a jó és a rossz, hanem a rossz és a rossz harca,

· az ukránok követelőzők, nacionalisták,

· Zelenszkij ukrán elnök egy diktatórikus hajlamokkal megáldott ripacs bábu,

· Putyinnak egyes esetekben nem lehet nem igazat adni.

A fideszes kormány 2018 óta 3,4 milliárd forintot költött olyan szlovákiai magyar médiumok finanszírozására, amelyek szorosan kötődnek a Fidesz helyi stratégiai partnerének számító Magyar Szövetséghez.

A Ma7, Felvidék.ma és a Körkép.sk ezekből a támogatásokból működik. A Napunk.sk elemzése szerint “jól kimutathatóan negatív képet festenek az ukrán elnökről, követelőző, diktatórikus hajlamú, ripacskodó bábként mutatják be”. Előfordult, hogy az ukrán elnökről szóló hírt egy szamár képével illusztrálták.

Ugyanezek a portálok Putyin orosz elnököt inkább semleges módon ábrázolják. Olykor védelmükbe is veszik, az ellene kiadott nemzetközi elfogatási parancsot például propagandaeszközként emlegetik.

A három lap használja az orosz propaganda kifejezését a "különleges katonai hadműveletről". Ezt – Orbánhoz hasonlóan – több esetben mindenféle kritikus kontextus nélkül használják. Ugyanígy pörgetik a magyar kormány propagandáját az "elhibázott szankciókról", a "háborúpárti Nyugatról" és a "békepárti magyar kormányról" – írja a Napunk.sk elemzése.

Forrás: Napunk

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Csodálkozik valaki, hogy kevlár mellényben jár?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
@KisTehen: 15.23: És teszik ezt (mármint a ki NEM vonulást) milyen erkölcsi vagy politikai alapon?
Vajon mitől töltötte el őket a Nagy Honvédés igénye, amikor őket támadták meg? Putyinnak igen---Hitlernek nem?
Peller Anikó
@KisTehén: 15:15, Az oroszok húsdarálóba küldik az embereiket, az ukik meg használják őket. Apró drónokkal szétlőtték az oroszok teljes harckocsi állományát, cirka 3000 darabot. 3 sofőrrel számolva az 9000 harckocsit kezelni tudó nyomorult kotona. A drónok bedobnak egy gránátot a harckocsiba felülről a nyitott bejárati lyukon. Belül kevesen maradnal életben.

Az orosz ezzel szemben szarrá bombázza a civilek lakta városokat, falvakat.

Ideje lenne tényleg a kramlint bombázni, hogy érezzék a törődést.
Aki Én
@Namely: ijesztő az a sok okoskodó butaság, amit megint tényként, ellentmondást nem tűrő stílusban adsz elő.
Egy a baj megint.
Qrvára nem értetted meg, hogy ez a cikk miről szól. Ahogy az lenni szokott.
Csak ideszarod ami beléd szorult.
Pedig még a Tehénnél sem vagy okosabb, hiába csaptad a hónaljad alá mint valami megmentő.
izéke
@Aki Én: hogy lenne okosabb a tehénnél,mikor a kettő egy és ugyanaz a troll? Csak más szerep van kiosztva.
Aki Én
@izéke: Azt nem hiszem. Mindkettő a maga módján buta. A tehén egy valódi eszelős, aki szarba unja magát, gyakorlatilag itt él, a namely meg egy nagyképű, fontoskodó önjelölt lúzer. Általában magát a témát sem érti, de hatalmas arccal öntudattal leplezi, csapja be magát.
Tipikus egysíkú, nagyarcú ám de ostoba jobbos.
namihami
@Namely: 15.42:
1. Van egy olyan, nyíltan militarista hatalom a nem túl távoli környezetünkben, amelyik (éppen a vezetője révén) egyre militánsabb és kiszámíthatatlanabb?
2. NATO tagok vagyunk-e? Mert ha igen, akkor (már csak a saját biztonságunk miatt is) a saját és a többi NATO tag érdekében, de főleg egy kiszámíthatatlan hatalom miatt, minden módon fel kell készülnünk egy, a térséget lángba borító hatalom ellen. Nekünk is, hiszen két oldalról is éppen ennek a mentalitással vagyunk körbevéve! (Nagy Oroszszág és Nagy Szerbia---mindkettőben ott dühöng a NAGY szlávság eszméje3.
3. És, ha ez az eszme elszabadul (és elszabadul, mint láthatjuk), akkor ez, éppen a NATO tagság révén, ránk is nézve fegyveres háborúvá alakul! Ami, a mai fegyverek (mert vannak---maradtak) szinte csak olyan eredményt hozhat, hogy a kőbalta ""vegyi"" fegyver lesz! És mi, éppen ""szerencsés"" helyzetünk okán, az elefántok közé esünk!
(lásd még: nem jó ott egérnek lenni, ahol elefántok b...nak)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.