„Nem tudja” a Miniszterelnökség (Rogán Antal) mennyiért hirdettek a lengyeleknél (azaz mennyi adófizetői pénzből próbálták befolyásolni a lengyel választást).

Orbánék hazugság árán is hallgatnak arról, hány forintunkat hányták el a lengyel választások elbénázott befolyásolására

Csak nehogy egy lengyel "Szuverenitásvédelmi Hivatal" célkeresztjébe kerüljön. Forrás: Youtube

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő posztja szerint a következtetést abból vonta le, hogy a tárca azt válaszolta neki, nem tartják nyilván az ilyen költéseket, és ilyen adat előállítására nem is kötelesek.

Hadházy Facebook-posztja szerint arra volt kíváncsi, mennyit költött a kormányzat a “lengyelországi területre hirdetési célból készült videókra 2023 őszén”. Az ellenzéki politikus emlékeztetett: “a lengyel választási kampányban a magyar kormány pénzéből futottak sötét hangulatú, migránsokkal riogató hirdetések, véletlenül pont Lengyelországra célozva”.

Hadházy szerint ez “kettős mérce”, hiszen miközben itthon “a Fidesz olyan kényes arra, hogy senki ne avatkozzon a magyar belügyekbe, hogy még egy külön hatóságot is felállított, amivel politikai ellenfeleit revolverezheti, a szuverenitás védelmére hivatkozva”, ha ők avatkoznak be más országok választásaiba, az más tészta, nekik szabad”.

A Fidesz kampánystratégái segítettek a lengyel választásoknál, de ott ez – a kormánypropaganda alacsonyabb szintje miatt – inkább ártott, mint használt. Jaroslaw Kaczynskiék megbuktak, a Donald Tusk vezette új kormány pedig igyekszik minden területen átvenni a hatalmat. Kaczynskiék pedig maximumra csavarták a hisztit, miután továbbiakban nem folytathatják propagandájukat az adófizetők pénzén fenntartott közmédiában.

Ugyanők Donald Tusknak és új kormányának számos csapdát állítottak, mert a három jobbközép és egy baloldali pártból álló koalíciónak hiába van kényelmes parlamenti többsége, ha a bukott szélsőjobb „jóvoltából” számos, a lengyel emberek életét megnehezítő, megoldhatatlan jogi dilemmával találják szemben magukat.

Forrás: Facebook
Fotó: Youtube

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
"A Fideszt nem leváltani, hanem felszámolni kell. A lengyel párhuzam alapján elkerülhetetlen, hogy Orbán fasiszta rendszerét ne vessük össze azzal, ami Lengyelországban történik. Mindenekelőtt le kell szögezni, hogy Pesten nem történhet meg az, ami Varsóban, mert Magyarországon Orbán befejezte a fasiszta állam felépítését, lerakta a fejlett nácizmus alapjait, az alkotmányos rendet megdöntötte, és kiépítette azokat a mechanizmusokat, amelyek megakadályozzák, hogy demokratikus úton leváltható legyen. Demokrácia látszatába burkolt puha fasiszta diktatúra működik.”
nepszava.us/a-fideszt-nem-levaltani-hanem-felszamolni-kell/
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@Csizmás Kond: @KisTehen: Ha valaki, hát ti ketten vagytok itt a hitelesség mintapéldája :)
Peller Anikó
Akkor most hogy is van ez a szuterenitással? Nem pont ezt foglaltátok alkotmányba büdözsgeci padkányok? Hogy rohadna ki az a mocskos beletek macskatehénbaszó gecinémberek. Mindenhova be lehet avatkozni csak éppen hozzánk nem?
jáger laszló
Orbán kormány kitart a magyar szuverenitás mellett ami a lengyel eseményeket illeti
Ez természetesen vonatkozik a Brüsszellel szembeni viszonyokra is
Értsd ahogy akarod!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
kereső
@Peller Anikó: Nagy tévedés. Hozzánk is be lehet avatkozni, amennyiben az orbán és az állampárt szuverenitását védi.
Pusztai
A szuterénben keressék azt a kanyit!!
exmelós
Szórják az adóforintjainkat a rohadékok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok