„Ne figyeljenek oda arra, amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek, amit csinálok” – adott sorvezetőt saját politikájához Orbán Viktor a 2010-es évek elején – emlékeztet a HVG360 cikke.

Ha megnyílnak a pénzcsapok, Orbánék totális erővel robbanthatnak a választások előtt

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter ebben is hivatkozhatna a főnökére, hiszen miközben gyakran hangoztatja, hogy az országnak tulajdonképpen nincs szüksége uniós forrásokra, azokat prímán képes pótolni a Keletről beáramló működő tőke, éppen a december vége óta újra elérhető uniós támogatásokból kívánja felpörgetni a gazdaságot.

Az Index portálon publikált írásában belengetett foglalkoztatásnövelő pályázatokat és támogatott vállalati hiteleket a tárcavezető nem a CATL vagy a BYD jüanjaiból tervezi fizetni, hanem a gazdaságfejlesztést és az innovációt szolgáló, uniós Ginop Plusz-keretből.

Az Európai Bizottság már hosszú évek óta forszírozza, hogy Magyarország minél nagyobb arányban támogatott hitelek formájában költse el a rendelkezésre álló vállalatfejlesztési forrásokat, a kormánynak folyamatosan küzdenie kellett azért, hogy vissza nem térítendő támogatásként adhassa tovább a pénzeket

– emlékeztet Essősy Zsombor, a Mapi Magyar Fejlesztési Iroda Zrt. alapító-vezérigazgatója.

A hitelek egyik előnye, hogy ott banki szereplő is belép a folyamatba, ami automatikusan szigorúbb projektellenőrzést és -követést jelent, a másik pedig az, hogy a hitelből több vállalkozást lehet támogatni, nagyobb a multiplikátorhatás, azaz az adott összeg jobban fial a gazdaságban.

A jelek szerint a brüsszeli elvárások találkoznak a jegybankár előéletű nemzetgazdasági miniszter elképzeléseivel.

Forrás: HVG360

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
Lófax fog nyílni, nem a pénzcsap...
LászlKovács
Lefordítva ezzel a kijelentésével is jókorát hazudott, csak ti fidkányok ezt viccnek vettétek, pedig ezt a törpe hamburger nagyon is komolyan mondta!!
csak úgy....
@Shikari: ti mint rongyos könyörgö kódisok? :) tibim neked már vitamin hiányod,skorbutod van az örökös nélkülözéstöl! -nem is csoda ha szalajt az elméd...
namihami
Tök mindegy, hogy jön-e vagy sem az Euro!
Félő, hogy ha nem kap ajándékpénzt, akkor--félelmében---szemrebbenés nélkül fog újabb hiteleket felvenni vágottszemű cimboráitól!
Az ő (és sokadik leszármazottjának ill a fideszes vezéreinek) élete már anyagilag megalapozott, nem fog éhezni! Visszafizetni pedig neki(!!!) nem volt soha szándékában! Ilyen ""szerencsét"" eddig is nekünk--gyerekeinknek--unokáinknak akart biztosítani! Hogy több vagy még több? Sz@rik rá, nem ő a fizető!
verőce21
Nem kellenek ahhoz "eu pénzcsapok", hogy újra nyerjen a Fidesz...! Nem akarok kötekedni, de az eddig otthonmaradók is igencsak erre a Fideszre/rendszerre "szavaztak"!
Sokan nem is értik, hogy miért? Akik értik, azok pedig lehet, hogy éppen a fidesz szimpatizánsai, csak nem vállalják nyíltan...!
Menőmanó
444.hu/2024/01/17/pert-indit-az-ep-amiert-az-europai-bizottsag-penzt-adott-a-magyar-kormanynak

„fennáll a megalapozott gyanú, hogy Ursula von der Leyen bizottsági elnök megvásárolta Magyarország megállapodását az Ukrajnával való csatlakozási tárgyalások megkezdéséről, amelyet a magyar miniszterelnök korábban vétózással fenyegetett”.

"ez az eljárás súlyosan sérti a jogállamiságot, a perrel pedig egyértelmű jelzést akarnak küldeni a bizottsági elnöknek, hogy nem fogja megúszni eurómilliárdok kiosztását, azért, hogy azzal elkerülje Magyarország vétóját."
Sámannus
Az országnak már nincs kormánya, ez a mostani brancs, minden csavargót kiszolgál Orbán a nemzetközi maffia ringyója, egy kapcabetyár, és úgy is kezeli mindenki.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.