A Belügyminisztérium célja tiszta helyzetet teremteni az ágazatban – állította Takács Péter egészségügyért felelős államtitkár a fideszbarát Magyar Nemzetnek adott interjúban.

Kizsákmányolták és átverték a bérnővéreket – panaszolja az fideszes egészségügyi államtitkár

A kata adózási forma eltörlése lehetetlenné tette a bérnővérek foglalkoztatását – persze ezt nem a fideszes mondta. Forrás: Pixabay

A kérdésre, mi szükség volt január elsejétől megszüntetni a munkaerő-közvetítő cégek által küldött bérnővérek alkalmazását az állami egészségügyben, minek következtében több osztály is csak kisebb kapacitással tud működni az államtitkár annyit mondott, hogy szerintük ez „szürke zónás foglalkoztatás volt”.

A dolgozók általában a minimálbér környékére lettek bejelentve, a fizetésük egy része pedig borítékban, zsebbe érkezett – csodálkozott rá a brutális adóterheik miatt közkedvelt módszerre a fideszes.

Takács szerint a bérnővérek óradíját egyoldalú módon szabták meg – mintha bárhol másutt a munkavállaló dönthetne a fizetéséről. Takács szerint ezzel kizsákmányolták a szakdolgozókat.

A cégek még zsarolták is a kórházakat, hogy nem adnak nekik munkaerőt, ha nem emelik az óradíjakat. Azonban az óradíjak emeléséből származó bevételnövekmény nagy része a munkaerő-közvetítő tulajdonosát gazdagította. Ezek profitorientált cégek voltak, hasonlóan az ügyeletszervező cégekhez, amelyeket szintén fölszámoltunk – büszkélkedett a kata adózási formát szétverő fideszes kormány embere.

A szerződés arra kötelezte a munkaerő-közvetítőt, hogy az adott szakterületnek megfelelő képzettségű szakdolgozót közvetítsen ki, de ez sok esetben nem teljesült, ami a betegbiztonság szempontjából igencsak kockázatos volt.

Aggályos volt betegbiztonsági szempontból, hogy az úgynevezett bérnővérek esetében az őket foglalkoztató vállalkozások gyakran

nem tartották be a pihenőidőre vonatkozó követelményeket sorolta tovább az egészségügy körülményeinek ismeretében legalább is megmosolyogtató válaszát a fideszes röviddel azután, hogy saját kormánya eltörölte az kötelező éves üzemorvosi vizsgálatot.

Forrás: Magyar Nemzet
Fotó: Pixabay

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Nem baj... Legalább jól kibasztatok mindenkivel,,betegekkel,nővérekkel,orvosokkal.,kórházakkal... Oszt jó napot.. ( a qrva anyátokat,,azt !)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lusta
Panaszkodik? Kinek van itt korlátlan hatalma, hogy a parlamenti cécó nélkül rendeletileg kormányoz immár ezer éve?
Pusztai
Ti vertétek át rohadt fideszmaffiózók!
De nemcsak a bérnővéreket hanem az ország népét!
Pusztai
@Clavigo: 11h03, na most látom kb egyet gondoltunk.
justhpeter
Orbánnak, Pintérnek és Takácsnak sem jogi, sem erkölcsi alapja nincs az egészségügy dolgában megszólalni. Legnagyobb részük volt az egészségügy lezüllesztésében.
Lepényleső
Igen,és ezt a fydes tudta nélkül? A bán hozzájárulása nem elengedhetetlen,hogy ritkán más klán akarata érvényesül?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.