Az elmúlt 5-10 év során jelentősen romlott a magyar egészségügyi ellátás minősége az 5-10 évvel ezelőtti állapothoz képest – írta meg a Telex.

Az Orvosi Kamara elnöke szerint ideje félretenni pénzt az egészségügyi ellátásra

Álmos Péter, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) új elnöke sajtótájékoztatót tart megválasztása után Budapesten 2023. november 25-én. A köztestület korábbi alelnöke 192 érvényes szavazatból 109-et kapott, míg a másik aspiráns, Kozma Gábor 83-at. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Álmos Péter, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöke szerint a magyar állam csak az uniós átlag felét költi lakosonként az egészségügyre, ami az egyre növekvő várólisták és kórházi adósságok fő oka.

Álmos hangsúlyozza, hogy Magyarország az EU-ban az utolsók között van megelőzhető és elkerülhető halálozások terén, és az alapvető egészségügyi mutatókban is a sereghajtók között található.

A MOK elnöke rámutatott arra, hogy az egészségügy nemzetközi piacon mozog, és Magyarországon is ugyanannyiért lehet beszerezni orvosi eszközöket és gyógyszereket, mint más országokban. 

Magyarországon az orvosok kevesebb mint fele annyit keresnek, mint az osztrákok, a szakdolgozóknál pedig még rosszabb a helyzet.

A Telex szerint, Álmos Péter azon az állásponton van az állam fokozatosan hanyagolja a szociális ellátás, az egészségügy és az oktatás területét, és hangsúlyozza, hogy ezek olyan területek, ahol hosszú távú befektetések szükségesek, és nincs gyors megtérülés politikai szempontból.

A kormányzati lépésekből Álmos arra következtet, hogy a magánellátóknak jelentős szerepük lesz a magyar egészségügyi rendszerben.

Forrás: Telex

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
De legalább nem kell vizitdijat, kórházi napidijat fizetni. Igaz, hogy ellátást sem kapsz a járulékodért- na de üsse kő. Lényeg, hogy ne a gyurcsány vezette baloldal kormányozzon- isten mentse meg tőle NERniát.
"Az egészség nem üzlet"!- mondta orbán anno 15 évvel ezelőtt. Nem, ha nem az ő kicsi párnás kezecskéjébe folyik be a pénz.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@Nessy: 15:50 Abból a "nyolcból"...
justhpeter
Szerintem Álmos doktor úrnak ideje felébredni mielőtt javaslatokat tesz és arra próbáljon magyarázatot találni a dolgozó nép számára, hogy miért is fizetnek egészségügyi járulékot az államnak, hiszen mindenki jobban járna, ha azt a pénzt a magánegészségügybe fizetné.
verőce21
A háborús veszélyhelyzeti kormányzásra való tekintettel, a védőnőket átképezik támadónőkké...! :)
Yoda69
Azert tegyenek felre az emberek, hogy orban egy tollvonassal ellopja?
Yoda69
Mellesleg, ha igazan tenni akar valamit, akkor szólítsa fel az orban kormányt, hogy tegyek vissza a MANYUP-ba azt a pénzt, amit kivettek + a kamat.
3000 milliárdot loptak ki 10 éve, ez mára lehet úgy 8-10 ezer milliárd, beleszámolva az inflációt is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.