Pham Minh Chinh pedig meghívta a magyar miniszterelnököt Vietnamba.

Orbán uniós kereskedelmi alkut ígért a vietnami kormányfőnek

Kép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher 

Ázsia megállíthatatlanul emelkedik, és ebben az új világgazdasági rendszerben óriási lehetőséget látunk Magyarország számára

– hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök, miután a Pham Minh Chinh vietnami kormányfővel találkozott. Több megállapodást is aláírtak csütörtökön a Karmelita kolostorban a közlemény szerint. A magyar miniszterelnök ezek tartalmáról keveset árult el, inkább nagyívű gondolatokat fogalmazott meg a két ország kapcsolatáról, így például kijelentette, Ázsia megerősödésében azért lát nagy lehetőséget, mert „származását tekintve a magyar egy keleti nép”. Szerinte hasonlóan bonyolult helyzetben van Magyarország és Vietnam:

A helyzetünk hasonlóságából fakad, hogy a békéről is hasonló módon gondolkodunk, és a háborúról is. Vietnam abból él, hogy a háborúit megnyerte, ami tiszteletet ébreszt bennünk, a magyarok meg abból élnek, hogy túlélték a vereségeiket, és ez is egy erény.

Orbán emellett arról is beszélt, reméli, Vietnam is csatlakozik a Magyarországon befektető ázsiai országok köréhez, illetve a kereskedelem volumene jelentősen növekedni fog. Gratulált a vietnami kormány teljesítményéhez, felidézve, hogy öt sikerrel kötöttek „egy fantasztikus megállapodást” az Európai Unióval a szabadkereskedelemről.

Miután Magyarország rendkívül nyitott és exportorientált ország, ez nekünk nagyon fontos

– jegyezte meg Orbán, aki szerint 2030-ra a kétoldalú kereskedelem 99 százaléka vámmentessé válik majd.

Az EU és Vietnam közötti beruházásvédelmi megállapodásról azt mondta, miután az év második felében Magyarország adja az Európai Unió Tanácsának elnökségét, szeretnék rávenni a megállapodást még nem ratifikáló országokat arra, hogy ratifikálják azt.

Pham Minh Chinh meghívta Orbán Viktort vietnamba

Pham Minh Chinh vietnami miniszterelnök az Orbánnal folytatott megbeszélést őszintének, sok területre kiterjedőnek, bizalommal telinek és hatékonynak nevezte.

Független, sokoldalú külpolitikát folytatnak és megbízható partnerek szeretnének lenni a nemzetközi kapcsolataikban, amelyek között Magyarország a hagyományos barátság miatt elsőbbségi helyzetben van – közölte a vietnami miniszterelnök. Szeretné még jobban elmélyíteni és még hatékonyabbá tenni az együttműködést a két ország között, ezért meghívta Orbán Viktort vietnami látogatásra.

Pham Minh Chinh célként nevezte meg a beruházásösztönzést, és hangsúlyozta, igyekeznek még magasabbra emelni a két ország közti, már most egymilliárd dolláros kereskedelmi forgalmat. Emellett együttműködnek a honvédelem, a technológiaátadás és a kiberbűnözés elleni fellépés terén, tovább erősítenék a kapcsolatot az oktatásban, a kultúrában, a turisztikában és a munkaerőképzésben.

Forrás: MTI

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Addig ""keletieskedünk"" és gyengítjük velük az Unio belső piacait, amíg velünk se fog senki üzletelni! Már most feketese..űek vagyunk, de mi még dicsekszünk is vele! Érdemi tárgyalásba, komoly ügyekbe rég nem vonják be a Kmalacot, ez is egy ""menjelpisilni"" ügy lesz!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr. Proktor
Ezek a keleti országok jönnek fel - mi viszont süllyedünk le...
A 89-es átmenet éllovasából lassan már az egyedül utánunk lévő Bulgária seggében leszünk!
Köszönjük Viktor! Csak hogy tudd: van még lejjebb is!
Dr. Proktor
@Aki Én: Mindegy nekik hogy milyen biznisz csak pénzt termeljen...
Szó szerint a vérünket szívják!
kereső
Milyen jogon igér bármit is orbán, bárkinek is az "unió nevében"? Már elfoglalta "brüsszelt"? Orbán csak Magyarország nevében "igérhet" bármit is , és ha ez sérti az unió belső piacainak érdekeit- akkor ennek következményei lesznek. Aszongya újjabban a fideSS propaganda, hogy az unió eltért az eredeti céljaitól- talán akkor sziveskedjenek visszamenni az EGK-hoz, mint az únió elődjéhez- amely nem volt más, mint minta a nyugati államok gazdasági közeössége, amely protekcianista intézkedésekkel segitette az abban tömörült államok gazdaságát. És orbán ezt igyekszik most mogbontani- beengedve, és állami szubvenciókkal segitve az ázsiai gazdasági szereplőket. Nos, akko ki is az, aki gazdasági- pénzügyi, és társadalmi/politikai téren is az Eu meggyengitésére, felszámolására tör?
balos
@kereső: Megkérlek,hogy az igazságot és a valóságot ne keverd a fideSSes sötétségbe,mert ezek ott érzik magyarnak magukat ahol a dögkút kezdődik!A hullaszag a mindenük!Attól jönnek tűzbe lázba és borítják az országot a pokol bugyrába!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.