Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel élőben jelentkezett a Kossuth Rádió reggeli műsorában, ahol a tanárok béréről is szó esett. A kormányfő a tanárokat a munkájukhoz képest alulfizetettnek nevezte. Orbán arról is beszélt, szeretné, ha több férfi választaná a tanári pályát, és visszaállna az ötven-ötven százalékos arány a nemek között.

Orbán Viktor szerint az idei évben gazdasági növekedést tekintve az élbolyban leszünk. A befagyasztott uniós források kapcsán elmondta, jó, ha van uniós pénz, de a magyar gazdaság méreteihez képest ez nem egy nagy összeg. Ráadásul nem csak jön, de be is kell fizetni. – Hogy mindenki értse, nettóban sokkal alacsonyabb, mint bruttóban – mondta.

A másik tanulság Orbán szerint, hogy az EU-s pénzek csak gyorsítanak minket. Példaként említi a tanárbéremelési programot:

az uniós pénz azt teszi lehetővé, hogy hat év helyett, három év alatt végre tudjuk hajtani.

Megszólalt Orbán a tanárok fizetéséről: "A nemzet napszámosainak is szoktuk őket nevezni"

A tanárokat a munkájukhoz képest alulfizetettnek nevezte a kormányfő.

Orbán azt mondta, örül annak, hogy tavaly elfogadták a státusztörvényt. Egy higgadtabb, rendezettebb világból érkeznek majd a tanórákra, ami jó lesz a gyerekeknek is.

A státusztörvénnyel is igyekezetünk megadni a tanároknak minden lehetőséget, hogy jól nevelhessék a gyerekeinket

- mondta Orbán, aki szerint nehéz munka ez, adnak is 50 nap szabadságot. Reméli, hogy a gyerekekkel foglalkozó tanárok teljesítménye is nőni fog. egy higgadtabb, rendezettebb világból érkeznek majd a tanórákra és ez jó lesz a gyerekeknek, mert ez a legfontosabb.

Az egész ország mindig is megsüvegelte a tanárait, Magyarország tradicionálisan tiszteli a tanárokat, a nemzet napszámosainak is szoktuk őket nevezni

– mondta Orbán, aki szerint pár év múlva a 700-800 ezer forintos fizetéssel és a szabadnapok magas számával ez egy vonzó pálya lesz. 

Orbán kitért arra, hogy a 7-800 ezres fizetés és a jelentős pihenidőnek köszönhetően meg tudják változtatni az arányokat a férfiak és a nők között is, mert az egyik gondja ennek a szakmának, hogy fölborult az egyensúly.

Márpedig ha gyerekeket kell nevelni, apa-anya, férfi-nő, mind a kettőre szükség van, úgyhogy remélem egyre több férfi ember találja vonzónak a pedagóguspályát, és érzi úgy, hogy ezen a munkán keresztül is el tudja tartani a családját, és megengedheti magának, hogy elmenjen tanárnak. Szeretnénk, ha ez az 50-50 százalékos arány néhány év múlva visszaállna

Forrás: 24.hu

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Az a baj, hogy te valódi napszámosoként kezeld a pedagógus társadalmat.
Alulfizetettek??? Hát ki a franc dirigálja már 14 éve ezt a szerencsétlen országot???
Van pénzetek mindenre ami nektek fontos csak a kisemberekre az állampolgáraitokra nincs.
Hogy a franc vinne már el...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
"A nemzet napszámosainak is szoktuk őket nevezni"

A napszámos meg ne ugráljon, örüljön, hogy kap munkát?...
Pusztai
Hú de be tudnám verni egy féltéglával a rohadék vigyori pofáját!!
Dr. Proktor
A napszéámosok, mint tudjuk, hugyér' és szarér' dolgoznak, így tehát jól mondja...
Nem tudok viszont magamhoz térni a Gulyás 1 Gergely nyilatkozatától, miszerint a szakszervezetek géátolták a tanárok fizetésemelését!
Ez az ember vagy hülye vagy egy hazug gazember, más választási lehetőség nincs!
Hacsak - nem G1G!
Horizont
Az a baj, hogy te valódi napszámosoként kezeld a pedagógus társadalmat.
Alulfizetettek??? Hát ki a franc dirigálja már 14 éve ezt a szerencsétlen országot???
Van pénzetek mindenre ami nektek fontos csak a kisemberekre az állampolgáraitokra nincs.
Hogy a franc vinne már el...
balos
@Horizont: Most amikor igyekszem megőrizni a hidegvéremet szeretném tudatósítani,hogy a jelenleg a Magyar "hazaáruló embereken" élősködő turulbaszónyilasmaffiát vigye el a kinai Sárkány a laboratóriumukba,hogy érezzék a törődést amit már horti alatt is megkaptak!Isten az atyám,hogy imába foglalom a napot,mikor az utolsó tömeggyilkosra is ráborul az ólak trágyája!
Eladott Ország
Semmi köze az uniónak a tagállamok béremeléséhez. Erre fel kiállítod Gulyás Gergely nevű (dszervilisseggnyaló) hülyédet és kijelenteted vele, hogy a baloldal és a pedagógus szakszervezet tehet róla, hogy késett a béremelés. Elmész te a redvás qrva anyádba, pofátlan, cinikus barom!
Nessy
Azért a fizetés mellé kellene normális munkahelyi légkör, nem státusztörvény, nem "ejtőernyős igazgatók", felelősséget nem vállaló Tankerületi vezetők, . Viszont kellene "tanszabadság", és nem NAT!
dr. prédikátor
Lókupec!!!ti pedig a nemzet tolvajai vagytok!!!HAZAÁRULÓ NEMZETVESZTŐ MOCSKOS INGYENÉLŐ CSÜRHE!!!
Eladott Ország
Semmi köze az EU-nak a tagállamok béremeléséhez. Erre fel kiállítod Gulyás Gergely nevű (szervilis seggnyaló) hülyédet és kijelenteted vele, hogy a baloldal és a pedagógus szakszervezet tehet róla, hogy késett a béremelés. Elmész te a redvás qrva anyádba, pofátlan, cinikus barom!
Józsipapa
a politikusakat pedig a nemzet
tolvajainak is nevezzük...
szépen leraboltátok ezt az országot !!!
Lepényleső
Amint megszólal; "Hülye a piszi aki elhiszi!"?
Eddig még véletlenül sem fordult elő,hogy igazat mondott,
vagy van 1 kivétel,ami e szabályt megerősíti?
Az " O 1 G " - t lehet figyelmen kívül hagyni?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.