A nyugdíjasok közel fele nehéz helyzetbe kerül februártól, ugyanis még a készpénzbefizetésért is díjat számol fel az egyik hazai nagybank.

Újabb pofon a magyar nyugdíjasoknak: Komoly sarc vár rájuk

Egyre több helyen ráfizetünk, ha készpénzzel szeretnénk kiegyenlíteni a kötelezettségünket.

A nyugdíjasok közel fele nehéz helyzetbe kerül februártól, ugyanis még a készpénzbefizetésért is díjat számol fel az egyik hazai nagybank

- írja az Economix.

Az OTP február elsejétől a nem saját számlákra történő pénztári készpénzbefizetésekre díjat számít fel. Mértéke a befizetett összeg 0,6 százaléka, de minimum 1 500 forint lesz, lesz egy akciós időszak is, ameddig csak 0,5 százalékot és minimum ezer forintot számolnak fel az ügyfeleknek.

Ez leginkább a nyugdíjasokat érintheti nehezen, ugyanis sokan közülük készpénzben fizetik be számláikat és például a közös költséget.

Ha valaki havonta egy készpénzbefizetést indít a pénzintézetnél, annak éves szinten extra 18 ezer forintot kell fizetnie, havonta átlagosan két alkalmas befizetésnél pedig már 36 ezret számít fel a pénzintézet.

Forrás: Hírklikk

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
ha szeretik 0rbánt akkor nem fog fájni,majd kevesebbet esznek és nem váltják ki a gyógyszereiket! a szerelem áldozatokkal jár...,föleg mikor már fideszessé fajult az elborult elme!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
ha szeretik 0rbánt akkor nem fog fájni,majd kevesebbet esznek és nem váltják ki a gyógyszereiket! a szerelem áldozatokkal jár...,föleg mikor már fideszessé fajult az elborult elme!
jesz
@csak úgy...: seggfejkém!..neked mániád a nyugdijasok alázása...inkább anyádat baszogasd te nagyonhülye
Eladott Ország
@Philip Marlowe: ma, 18:45 ♣ Szerencsétlen neked az agyad, te barom! Elmentek ti a qrva anyátokba! ("Ez leginkább a nyugdíjasokat érintheti nehezen" Ez is benne van a hírben) Nem érintheti, hanem érinti, és ez már viszont nem ugyanaz!
justhpeter
A NER ostobasággal övezett pénéhsége begyűrűzött az OTP-be. Kíváncsi lennék a második negyedévtől a számlát nyitó és megszüntető magánszemélyek számára. Mert mint mindnyájan tudjuk, a hülyeségnek is ára van.
csak úgy....
@jesz: seggfejkém! szoktad te használni az eszedet? - mint nyugdíjas már zálogba basztad a maradék humorodat is,te szerencsétlen nagyonhülye! :)
Eladott Ország
@Philip Marlowe: 20,11 ☻ Nem erről van szó phaszfej, hanem egy n-ik sarcról fidesz gyogyó! B@sszátok meg a román cigányotokat! Te meg eredj a Gránit banka a cigány vejkójához! A lakosság döntó többsége az OTP-nél bankol!
Yoda69
@Philip Marlowe: Ne akarj hulyebb lenni attól, mint ami vagy. Ha az OTP ezt meglepi, minden más bank is meg fogja lepni szépen egymás utan.
orbanviktor ezt is elintézte nekünk.
izéke
De legalább nem erőszakolják meg őket a migránsok...vagy sajnos? Már nem is tudják...
Eladott Ország
@Philip Marlowe: tegnap 20:44 ☻ A kiskeresetűek, és a nyugdíjasok be sem teszik a pénzüket a bankba, mert Gecisztánban' kirívóan magas az EU-n belül a banki költség (kamatmarzs). Itt is évényes az a szállóige "Mo. jobban teljesít."
Apa csak egy van...
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/105634839_3653725517977416_1538494176458786602_n.jpg?_nc_cat=103&ccb=1-7&_nc_sid=dd63ad&_nc_ohc=LTygz5EujGkAX9P7VYF&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfCEm17WeluhR3n8AfXTp4LawDYWsaf37odX8NEQpo3BBw&oe=65D5882D
„Ha fénysebességgel futsz egy fa körül meztelenül akkor lehetőséged nyílik arra, hogy megb*szd magad! Ugyanez érvényes arra az esetre is, ha még egyszer a fidesz-re szavazol.” ( Albert Einstein)
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/91302740_3443256809024289_4437044801266778112_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-7&_nc_sid=dd63ad&_nc_ohc=xgNypkUyY_sAX_swGlk&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfBgTCb0O1-YYihTFqFiBXpOzwm7nEAQtXQuvuBoY9FWPQ&oe=65D59D41
kereső
@Philip Marlowe: 10:21 Itt az OTP-ról van szó, amely "magyar bank"- legalábbis a köztudatban,legnagyobb magánszemély részvényessel- aki meg orosz, és a legdrágább a hazai bankrendszerben. Ez a kp. befizetés vonatkozik a sárga csekkbefizetésekre is, mert az is kp.fizetésnek minősül. És aki - jobbára nyugdijasok ilyen módon teljesitik a közüzemi szolgáltatások dijait, azokat sújtja leginkább az OTP rendelkezése De legalább a magyar foci "jól teljesit" ugyebár.És, igen-ha az OTP-nek ezt engedélyezi a bankfelügyelet, az mnb- akkor a többi bank is meg fogja lépni.Mer miért is ne?
nemkati
Az OTP lehet, hogy veszteséges, és Csányit meg kell menteni az elszegényedéstől?
namihami
A magyar foci nem olcsó sport és a Csányi se szeretne a Vezér kegyeiből kiesni!
Talán nem egy pénzmosodában kellene szerepet vállalnia? Mert a hazai focibajnokság másnak nem nagyon nevezhető!
Yoda69
@Philip Marlowe:
Fura egy gondolkodásmódod van gyagyas. Ha az OTP mint vezető bank ezt megteszi, akkor a a külföldi bankok is megtehetik. Ezt nem azt jelenti, hogy meg is fogják lépni. Viszont ha ők hoznának ilyen lépést elsőként, akkor tuti bírságra számíthatnanak a bankfelügyelettol, ami az OTP esetében fel sem merül. Érted gyagyas?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.