A PM bejelentette, hogy újabb 78 milliárd forint többlettámogatást utal a kormány az önkormányzatoknak.

Januártól a kormány 32,2 százalékkal emeli a tanárok és óvónők fizetését. Az intézkedéssel egyidejűleg a kormány az önkormányzatoknak is többlettámogatást folyósít a béremelések zavartalan kifizetése érdekében

- jelentette be szerdai közleményében a Pénzügyminisztérium (PM).

Hatalmas bejelentést tett a Pénzügyminisztérium a tanárok és óvónők béréről

A települések így 78,2 milliárd forint többlettámogatáshoz jutnak, a köznevelési és szociális intézmények 63,5 milliárd forint pluszjuttatást kapnak februárban.

A kormány 2024-től több lépésben emeli a tanárok és óvónők bérét, amelynek részeként többletforrást biztosít valamennyi fenntartó számára.

A döntés értelmében valamennyi egyházi, nem állami humán fenntartó és önkormányzat többlettámogatást kap a köznevelési és gyermekjóléti területeken. A köznevelési nem állami fenntartók 61,9 milliárd forint többlettámogatásban részesülnek, míg a nem állami szociális, gyermekvédelmi szolgáltatók mintegy 1,6 milliárd forint többlettámogatást kapnak. A települési önkormányzatok mintegy 78,2 milliárd forint többlettámogatásra lesznek jogosultak, amelyből a Fővárosi Önkormányzat és a fővárosi kerületek 9,5 milliárd forint támogatáshoz jutnak – ismertette a PM.

Nem ez az első többlettámogatás az önkormányzatoknak az idei évben: január első felében 69,3 milliárd forintot kaptak a települések a megemelt minimálbér és garantált bárminimum kifizetéséhez. A kiegészítéseken túl a kormány továbbra is kiemelten támogatja az önkormányzatokat: kötelező feladataik ellátására 2024-ben mintegy 1050 milliárd forint támogatást kapnak – erősítette meg közleményében a minisztérium.

A fajlagos támogatási összegek változása a kormany.hu honlapon elérhető – hívta fel a figyelmet a PM.

Forrás: MTI

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
A hatalmas bejelentések már nem férnek el az ablakban.
Nyírfa
A hatalmas bejelentések már nem férnek el az ablakban.
csak úgy....
..és rögtön itt a következö "jó hír" : Hiába a 90 milliárdos konszolidáció, több mint 60 milliárd forint adóssággal zárták az évet a magyar kórházak
444.hu/2024/01/24/hiaba-a-90-milliardos-konszolidacio-tobb-mint-60-milliard-forint-adossaggal-zartak-az-evet-a-magyar-korhazak
jáger laszló
Hihetellen!!
Kinyílt a bőségszaru és ömlik a zsozsó!!
Gyurcsány a késébe dől ennek hallatán!!??
Vagy ő már ezt régebben kérte!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
kereső
"Januártól a kormány 32,2 százalékkal emeli a tanárok és óvónők fizetését"- ez a mondat igy ,bruttóban és nettóban is hazugság.
kulabombaafityiszre
@KisTehen: ma, 13:10
amikor anyád befejezi a szopást a sarkon.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.