Budai Gyula fideszes politikus jelentette fel a képviselőt, még 2021-ben.

Hadházy pert nyert az állatorvosi kamara ellen, jogszerűtlen volt a 600 ezres bírság, amit a választás előtt kapott

Kép: Hadházy Ákos / Facebook

A Kúrián nyert a Magyar Állatorvosi Kamara etikai bizottsága ellen Hadházy Ákos független képviselő, így jogerősen megsemmisítették az ellene hozott elmarasztaló határozatot – írja a 24.hu. Hadházyt még Budai Gyula fideszes politikus, egykori elszámoltatási biztos jelentette fel 2021-ben, mert hiába szüneteltetette praxisát a parlamenti munkái miatt, a tulajdonában álló rendelőbe Budai szerint ez idő alatt alatt is bejárt helyettesíteni.

Sokáig nem történt semmi, majd az első fok (a megyei etikai bizottság) felmentett, hiszen semmi törvénytelen nincsen abban, hogy a kollégáimnak hála van egy állatorvosi rendelőm, ami működik . Másodfokon viszont – érzésem szerint talán jobb meggyőződésük dacára és hosszas toporgás után – 600 ezer forint pénzbírsággal elmeszeltek. A parlamenti választások előtt egy hónappal, így Budai Gyula és a propaganda harsoghatta világgá a szörnyű bűnömet

részletezi a történteket Hadházy. Másodfokon végül a Kúria helyt adott fellebbezésének, a kamarai határozattal együtt megsemmisítették a közigazgatási bíróság elsőfokú határozatát is. A kamarának ez a kör a képviselő szerint éppen 600 ezer forintjába került, mivel ennyi volt a perköltség.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pusztai
Gyulus előéletéhez
"ez a Budai Gyula ugyanaz a Budai Gyula ügyvéd, akirõl ezt írta 2010 novemberében a Nol.hu:
„Színlelt szerzõdések sorát ellenjegyezte Budai Gyula ügyvédként, még 2003-ban – a becsapott földtulajdonosok állítása alapján.
...A portálon részletesen leírnak egy esetet, amikor egy vállalkozó több, Tököl környéki gazdával kötött csereszerzõdést – így megakadályozhatják, hogy valaki elõvásárlási jogával éljen – földjük megszerzésére. A területet egy ismerõse nevére kellett iranti.
Egy négy hektáros földért például egy antik állóórát, egy csaknem egy hektáros területet pedig egy elõszobafalra és egy cipõsszekrényre cseréltek. Legalábbis a szerzõdés szerint.
...A valóságos, 130 milliós vételárból azonban egy fillért sem láttak, sõt – állították egybehangzóan a kárvallott idõs emberek –, a csereszerzõdésekben megnevezett kacatokat sem látták soha.
Az atv.hu birtokába került dokumentumok szerint, mind a négy szerzõdést dr. Budai Gyula ügyvéd ellenjegyezte.
...A munkába azonban hiba csúszott: a földtulajdonosokat elfelejtették lemondatni a tulajdonváltozással kapcsolatos fellebbezési jogukról. A hiányt csak késõbb észlelték, így 2005 február-márciusban született meg az a négy nyilatkozat, amelyekben a négy érintett lemondott fellebbezési jogáról.
...A tulajdonosok egyébként csak ekkor szembesültek azzal a ténnyel, hogy a 2003-ban született csereszerzõdéseket is Budai ellenjegyezte, addig ugyanis az ügyvéd létezésérõl sem tudtak.
A tulajdonosok a mai napig nem kapták meg saját példányukat a csereszerzõdésekbõl, dr. Budai Gyula ügyvédi kérésre sem adta ki az iratokat.”
Budai Gyula jelenleg a kormány elszámoltatási biztosaként tárja fel az elõzõ kormány idején elkövetett törvénytelenségeket.”
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Béla333
3 év alatt kiderülhet Orbanisztánban az igazság!? (Ha kiderülhet egyáltalán..??!!)
Szégyen és gyalázat ez!
nemkati
Ez meg mi?
"A kamarának ez a kör a képviselő szerint éppen 600 ezer forintjába került, mivel ennyi volt a perköltség."
Miért a kamarának? Nem nekünk? Mivel a kamarának nincs saját pénze, csak közpénze. És Budai? Remélem rajta leverik a perköltséget.
Pusztai
@nemkati: nem a perkölcséget hanem a heréjét kell leverni!
Csizmás Kond
...megértem, hogy pert nyert de mit mászkál a tetőn ?
Dr. Proktor
@KisTehen: Lehet hogy neki nincs töke, de az biztos hogy neked nincs eszed...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.