Radics Gábor volt az, aki korábban felhívta a figyelmet arra, hogy több tucat munkavállalót cserél vendégmunkásokra a gyár.

„Köpni-nyelni nem tudtam” – Egyik napról a másikra rúgták ki a gumiipari szakszervezet elnökét a szegedi gumigyárból

Kép: Continental Magyarország / Facebook

Január 16-án azonnali hatállyal elbocsátotta Radics Gábort, a szegedi gumigyár munkavállalóját a helyi ContiTech – írja a Mérce. Információik szerint a Gumiipari Szakszervezeti Szövetség (GSZSZ) elnökét az elbocsátással egyidőben a szakszervezeti tevékenységével kapcsolatos dokumentációktól is elzárták, bár ezt megkeresésükre tagadta a cég.

Nyilván köpni-nyelni nem tudtam

– fogalmazott a lapnak Radics, aki azt mondta, előzetes figyelmeztetés nélkül került az utcára, egyik napról a másikra jövedelem nélkül maradt.

Tavaly novemberben a GSZSZ hívta fel a figyelmet arra, hogy több tucat munkavállalótól válik meg a gyár, köztük több mint 20 éve ott dolgozóktól is

– idézi fel a hvg.hu. Azt írják, Radics később a Continental AG hannoveri vezetésének küldött nyílt levélben azt is jelezte, hogy olyan dolgozókról volt szó, akik előzőleg vendégmunkásokat tanítottak be.

December végén a Mérce szerint azért indított pert a makói Contitech a GSZSZ-szel, és magánszemélyként Radics Gáborral, valamint külön eljárásban Hajdú Rolanddal, a Makói Gumiipari Szakszervezet titkárával szemben, mert a cég szerint állításaikkal rendszeresen támadják a vállalatot. A perekben fejenként kétmillió forintos sérelemdíjat követelnek a két szakszervezeti tisztviselőtől és a szakszervezeti szövetséggel szemben. A szakszervezeti vezető úgy tudja, hogy a szomszédos, makói Continental újabb peres eljárásokat indított vele és a GSZSZ-szel szemben, miután decemberben több, ellenük indított perről is értesültek.

A Continental a Mérce cikkének megjelenése után közleményt adott ki, melyben azt írják, rendelkeznek minden munkavállalójukra vonatkozó, kötelező érvényű értékekkel és szabályokkal. Ezek jelentős megsértése esetén – folytatja a közlemény – a munka törvénykönyvében leírtak alapján megteszik a szükséges lépéseket.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
A csicska kollégák ( akiket eddig képviselt ) gyorsan kihátráltak mögüle... Ahelyett,hogy hirtelen " leálltak " volna...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@csak úgy...: Pedig mi lesz@rarjuk őket, köztük Téged is...!
Egyébként pedig éljen a "demokrácia"/rabszolgatartás...! :) - Megértettük, csináljuk...!
verőce21
Platón bölcseletére hagyatkozva elegendő pénzt kell ahhoz gyűjteni, hogy valaki "demokrata" legyen...!
csak úgy....
@verőce21: a reakciód a szokásos szellemi fogyatékosé,aki még ahhoz is hülye,hogy valaha valamiben igaza legyen! :) - kövér a nap,kövér a nap,fossa a sugarakat...
verőce21
@csak úgy...: Nem akarlak én félrevezetni téged semmiben, megteszed azt magad is, te jámbor...!
Ökröket csak kötélen...! :)
percsi
@csak úgy...: a fidnyákok munkaerő közvetítő cégéi kezdenek szárnyalni, a magyar emberek munkanélküliek lesznek a saját országukban. Észbontó!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.