Radics Gábor volt az, aki korábban felhívta a figyelmet arra, hogy több tucat munkavállalót cserél vendégmunkásokra a gyár.

„Köpni-nyelni nem tudtam” – Egyik napról a másikra rúgták ki a gumiipari szakszervezet elnökét a szegedi gumigyárból

Kép: Continental Magyarország / Facebook

Január 16-án azonnali hatállyal elbocsátotta Radics Gábort, a szegedi gumigyár munkavállalóját a helyi ContiTech – írja a Mérce. Információik szerint a Gumiipari Szakszervezeti Szövetség (GSZSZ) elnökét az elbocsátással egyidőben a szakszervezeti tevékenységével kapcsolatos dokumentációktól is elzárták, bár ezt megkeresésükre tagadta a cég.

Nyilván köpni-nyelni nem tudtam

– fogalmazott a lapnak Radics, aki azt mondta, előzetes figyelmeztetés nélkül került az utcára, egyik napról a másikra jövedelem nélkül maradt.

Tavaly novemberben a GSZSZ hívta fel a figyelmet arra, hogy több tucat munkavállalótól válik meg a gyár, köztük több mint 20 éve ott dolgozóktól is

– idézi fel a hvg.hu. Azt írják, Radics később a Continental AG hannoveri vezetésének küldött nyílt levélben azt is jelezte, hogy olyan dolgozókról volt szó, akik előzőleg vendégmunkásokat tanítottak be.

December végén a Mérce szerint azért indított pert a makói Contitech a GSZSZ-szel, és magánszemélyként Radics Gáborral, valamint külön eljárásban Hajdú Rolanddal, a Makói Gumiipari Szakszervezet titkárával szemben, mert a cég szerint állításaikkal rendszeresen támadják a vállalatot. A perekben fejenként kétmillió forintos sérelemdíjat követelnek a két szakszervezeti tisztviselőtől és a szakszervezeti szövetséggel szemben. A szakszervezeti vezető úgy tudja, hogy a szomszédos, makói Continental újabb peres eljárásokat indított vele és a GSZSZ-szel szemben, miután decemberben több, ellenük indított perről is értesültek.

A Continental a Mérce cikkének megjelenése után közleményt adott ki, melyben azt írják, rendelkeznek minden munkavállalójukra vonatkozó, kötelező érvényű értékekkel és szabályokkal. Ezek jelentős megsértése esetén – folytatja a közlemény – a munka törvénykönyvében leírtak alapján megteszik a szükséges lépéseket.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
A csicska kollégák ( akiket eddig képviselt ) gyorsan kihátráltak mögüle... Ahelyett,hogy hirtelen " leálltak " volna...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Clavigo
A csicska kollégák ( akiket eddig képviselt ) gyorsan kihátráltak mögüle... Ahelyett,hogy hirtelen " leálltak " volna...
sokanvagyunk
Lehet hogy nincs is tagság a cégnél?
Nessy
Szólj igazat, kirúgnak! Ezért praktikusabb a vendég munkás! Nem alakít szakszervezetet, minden túlórát elvállal, és minden forintér mosolyog, és hálás! Nincs munkabér emelés igénye sem! Ideális csendes rabszolga!
rücsü41
Magyarország jogállam mondaj Orbán Viktor és csapata , csak az a baj ,hogy ennyit ér egy szakszervezeti vezető munkajogi védelme!Sec-pec kirúgja a munkáltató ha úgy akarja, s ez a védelem!
Clavigo
@Maccska: A törvények ezekre vonatkoznak,Safranek..Mit szólsz hozzá,fitymaszproletár ?
nejlontacskó
Mindenki legyen ideges, semmi szükség a nyugalomra!
Csak szólok, hogy ez még, csak a kezdet!
Tessék csak továbbra is,a nemzetellenes, nemzethy kurmányra szavazni, és a Fidesz, fényre derül...
verőce21
Magyarországon nem lehet panasz a demokráciára...! Már Platón, az ókori görög filozófus megmondta, hogy a demokrácia nem képzelhető el rabszolgaság nélkül...!
"Mert azért kell valaki, aki a dolgokat elvégezze". :)
csak úgy....
@verőce21: tehát platón óta a középkori magyarországon csak az utca nevek változtak .., nem is csoda ha kihaltok!
verőce21
@csak úgy...: de lehet, hogy arra gondoltak a Nyugati bírálóink is, hogy "Magyarországon még nem elég fejlett a "demokrácia" "...! :)
csak úgy....
@verőce21: hiszen ti bíráltok mindenkit ,- benneteket már le sem szarnak ,pedíg még erdogán is 2 lovat kapott érte cserébe! :)
Nessy
Ó, a nevünkben évtizedek óta szerepel a "demokrácia" különböző jelzőkkel. Pl "népi demokrácia". Népinek népi volt, csak a demokrácia hiányzott! Azóta sem sikerült hosszabb távon megtartani. Jelenleg már csak egyes pártok nevévben szerepel a demokrata jelző, igaz, egyikre sem jellemző, hogy tudná mi az! Viszont jól hangzó kifejezés, használják is lépten, nyomon. Ez is olyan, mint alkotmány nélküli Alkotmány Bíróság, köztársaság nélküli Köztársasági elnök.Fák nélküli lombkorona sétány!
csak úgy....
@Nessy: ...és a fiatal demokraták nélküli fitnesz kormány,akik saját zsebre edzenek! - közben röhögve sírdogálnak,hogy fogy a magyar!
verőce21
@csak úgy...: Pedig mi lesz@rarjuk őket, köztük Téged is...!
Egyébként pedig éljen a "demokrácia"/rabszolgatartás...! :) - Megértettük, csináljuk...!
verőce21
Platón bölcseletére hagyatkozva elegendő pénzt kell ahhoz gyűjteni, hogy valaki "demokrata" legyen...!
csak úgy....
@verőce21: a reakciód a szokásos szellemi fogyatékosé,aki még ahhoz is hülye,hogy valaha valamiben igaza legyen! :) - kövér a nap,kövér a nap,fossa a sugarakat...
verőce21
@csak úgy...: Nem akarlak én félrevezetni téged semmiben, megteszed azt magad is, te jámbor...!
Ökröket csak kötélen...! :)
percsi
@csak úgy...: a fidnyákok munkaerő közvetítő cégéi kezdenek szárnyalni, a magyar emberek munkanélküliek lesznek a saját országukban. Észbontó!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.