Van gáz a közlemény szerint.

Összeült az Energia-veszélyhelyzeti Operatív Törzs

Kép: Energiaügyi Minisztérium / Facebook

Összeült az idén az Energia-veszélyhelyzeti Operatív Törzs, a testület általános helyzetképet kapott a nemzetközi és hazai energiapiaci folyamatokról – közölte az az Energiaügyi Minisztérium (EM) pénteki Facebook-bejegyzésében.

Hangsúlyozták, az elhangzottak szerint az európai és magyarországi gáztárolók még mindig magas töltöttségének köszönhetően erre a télre ellátásbiztonsági kockázat nem látható.

Az energiaügyi tárca vezetői a Napenergia Plusz Program előrehaladásáról is tájékoztatták az operatív törzset. A zöld energia termelését és tárolását ösztönző pályázatra már több mint 24 ezer előregisztráció érkezett be – olvasható a bejegyzésben.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
PacalSzili kész végem is.
Ez aztán komoly.
Ez a fostalicska ott???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@Clavigo: ...közben a kis tehen teli van metánnal és energiával,csak hasznosítani kéne!
namihami
""Van gáz dögivel és sokkal olcsóbban kapjuk!""
Vagy mégsem?!?!?!
rücsü41
Azt az árképzést ami a csökkentett árú gáz mennyiség felett elhasznált gáz és villamos energia árának képzésénél van, egyszerűen nem értem.Úgy képezi itt az árakat a kormány mint ha büntetést szabna ki a MÁV olyan emberre aki nem fizette meg az utazási jegy árát, és elkapták.Akkor is a jegy árán felül még büntetést is kell fizetnie, és ha egy bizonyos időn belül nem fizeti meg a büntetéssel növelt összeget, akkor ennek a díjnak a többszörösét kell megfizetni a bliccelőnek. Itt a többszörös díj megfizetésének érthető magyarázata van,érthető hogy miért kell sokszorosát fizetni annak aki megpróbálta becsapni a MÁV-ot, na de a gáz fogyasztásnál nem ez történik.Egyszerűen érthetetlen, hogy miért nem csak a gáz tényleges árát kell a túlfogyasztónak megfizetni.Még jó hogy nem a hasra ütésnek az lett a vége hogy aki túllépi a támogatott mennyiséget az a gáz tényleges árának százszorosát kell hogy fizessen.Az utóbbi esetben senki nem csapott be senkit, csak a fogyasztó bizonyára indokolt esetben lépte túl a kedvezményes árú gáz mennyiséget, és szerintem csak az lenne jogszerű ha a túllépett mennyiség után csak a gáz beszerzési árát térítené meg.Erről kellene tárgyalni, és nem arról hogy mennyi mennyiség van a tárolóban.
human
Hatalmas siker lett a mostani Napenergi Program 2024. De kinek is? A fideszes jogászkormány minden milliárdocskáért lehajol. Ugyanis sikerkült DECEMBER végén úgy módosítani egy jogszabályt, hogy a JANUÁR közepén az energetikai pályázatban induló magyarok kalkulálhatják újra a megtérülést. Míg a változás előtt adott esetben 5Ft-ot kaptál a termelt áramért, addik az új jogszabály miatt már te fogsz fizetni 32 Ft-ot a szolgáltatónak.

De itt pontosabban elmagyarázza egy szakember:
youtu.be/opz31hQp1bA?si=G0dbT5jvMr1Yv1cX&t=123
human
@human: Kicsit elmagyarázva. A következő a helyzet a kötelező 3 fázis esetén. Minusz a fogyasztás, plusz a termelés.
------(+1kWh)------>
------(+1kWh)------>
human
@human: (Úgy néz ki nem szereti az oldal a kapcsos zárójeleket)
Kicsit elmagyarázva. A következő a helyzet a kötelező 3 fázis esetén. Minusz a fogyasztás, plusz a termelés.
------(+ 1kWh)------
------( +1kWh)------
------(- 1kWh)------
Októberben frissen hozott jogszabály szerint a fenti fogyasztás-termelés elszámolása:
(1+1-1)=1kWh, azaz 5Ft-ot kapcsok a termelt 1kWh-ért.
Valamiért pont december 29-én módosították a jogszabályt és így már ez jött ki:
(1*5Ft)+(1*5Ft)-(1*37Ft)=-27Ft , azaz itt már befizetésem lesz, nem is kicsi. Mintha nem is termeltem volna be a hálózatra, ami ugye nem igaz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.