A korrupcióval vádolt Schadl György vezette Magyar Bírósági Végrehajtói Kartól (MBVK) jelentős megbízásokkal tömött ki több NER-es „udvari szállítót” is.

NER-es cégek húzzák be sorra a végrehajtói kar megbízásait, milliárdok forognak

Schadlék roppant bőkezűek voltak a NER-rel. Forrás: Youtube

A hvg360 által három cikkben feldolgozott szerződéslista 132 tételt tartalmaz a kar megalakulásától, 2015 szeptemberétől 2023 májusáig.

Az első cikkből kiderül, hogy:

Az MBVK-s szerződéslista első helyén egy informatikai cég, a Sysdata PSE Kft. áll. Az egyetlen magánszemély tulajdonában álló, Rogánékhoz vagy a NER-hez nyilvános adatbázisok alapján nem köthető vállalkozással a végrehajtói kar öt megbízást kötött, összesen 6,16 milliárd forint értékben.

A második helyezett 4,1 milliárd forinttal az egykor Rogán Cecília fitneszrendezvényeit is szervező Magno Studio Kft. A listán szerepel Balásy Gyula egyik cége, a Lounge Design Kft., amely 685 millióért gyártott tájékoztató füzeteket a Magyar Bírósági Végrehajtói Karnak.

A Rogán Antal kabinetminiszterhez köthető Hunguard Kft. is feltűnik a szerződések között. A cégnek 25,5 milliót fizettek „információbiztonsági szakvéleményért” 2019 nyarán.

A Habony Árpád rokona, Szetlik Gergő által vezetett négycsillagos Hotel Club Tihanyban tartott konferenciákat és továbbképzéseket a végrehajtói kar: összesen 100,5 milliót költöttek „oktatás, szállás, étkeztetés, terembérlet” címén – ami különösen a lezárások idején jöhetett jól a NER-es szállodásnak.

Forrás: hvg360
Fotó: Youtube

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Havanagi
HUlladékok! Emberek nyomorából húztak milliárdos hasznot.A tüzes vastrón is kevés lenne nekik!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
Elég egyértelmű, hogy olyan szintű biznisz a végrehjatás, hogy a NER ezt soha nem fogja elengedni a kezéből. Nem véletlenül maradt Schadl az utolsó pillanatig a pozíciójában. A rendszer marad, csak a fej lett lecserélve.
fideszes gyökér
@Maccska: nagyon jól látod. Zsír!
A magyarok mind buzik!
Clavigo
@Maccska: Részed legyen egy ilyen " végrehajtásban ",,Safranek...
Aki Én
,,Előbbi esetében az objektív értékelési pontok hiányoznak, míg utóbbi annyira komplex feladatot és feltételrendszert írt ki, hogy alig van cég Magyarországon, amelyik alkalmas lenne rá. Persze egy NER-kedvenc azért akad."

atlatszo.hu/kozpenz/2024/01/29/versenykorlatozonak-tunik-az-integritas-hatosag-100-millios-es-a-kef-88-milliardos-tendere/
telegdilaci
@Nessy:Ezért nincs évek óta előremozdulás ebben az ügyben,mivel nagyon sok NER-közeli haszonélvezője van ennek a korrupciós ügynek és azoknak a törvény nem akarja elengedni a kezét valószínű hogy elég sokan belebuknának ha igazságos tényfeltáró eljárás folyna,nem húznák nyúznák évekig,már régen pontot lehetett volna tenni ennek az ügynek a végére,ha meglenne rá az akarat!
Nessy
@telegdilaci: Meg várják míg elévül, oszt jó napot!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.