Diplomáciai botrány lett abból, hogy kéz- és lábbilincsben vitték bíróság elé Budapesten az olasz szélsőbaloldali aktivistát.

Dagad a botrány: Szijjártót is megkereste olasz külügyminiszter és berendelték a magyar nagykövetet is a bilincsben bíróságra vitt olasz tanárnő miatt
Fotó: MTI/Komka Péter

Berendelték a római magyar nagykövetet és már Szijjártó Péterrel is beszélt Antonio Tajani olasz külügyminiszter – számolt be róla a 24.hu.

Az olasz fél tiltakozásul berendelte a római magyar nagykövetet, az olasz külügyminiszter, Antonio Tajani, volt EP-elnök pedig telefonon Szijjártó Péter külügyminisztertől kért magyarázatot a történtekre.

Tudni akarjuk, miért nem tartják be a fogvatartottakkal való bánásmód néhány alapvető szabályát, kértük, hogy ezeket tartsák tiszteletben, mert túlzásokba estek

– mondta Tajani az olasz lapoknak azután, hogy hétfőn Budapesten kéz- és lábbilincsben vezették elő azt a 39 éves milánói nőt, akit a tavalyi, Kitörés nap környékén elkövetett budapesti utcai támadásokban való részvétellel vádolnak.

Tajani arról is beszélt, hogy megvizsgálják, hogy nem lehet-e házi őrizetet alkalmazni, vagy Olaszországba vinni, hogy ott töltse le büntetését.

A támadások irányításával megvádolt Ilaria Salis fogvatartási körülményeiről családja hónapok óta azt állítja, hogy nem felelnek meg az európai normáknak. Azt mondják, fél évig nem telefonálhatott, és borzasztó higiéniai körülmények között, szigorú őrizetben tartják, akár egy terroristát.

További részletek itt olvashatóak.

Forrás: hvg.hu, 24.hu

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
A fiúkat ismételten a sz@rba haraptatták! Az újfasiszta barátnő inkább az európaiságot választotta a magyaros nyilas virtus helyett!
Egy új beégés...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
teuton
@vacsi: Majd ha megtanulsz olvasni, akkor utananezhetsz, milyen jogai vannak az aldozatnak. De itt a vadlottrol van szo! Es addig, amig nincs jogerös (!) itelet, a vadlott csak gyanusitott, artatlan! Jogallamban... Erdekes, ha a vadlott fitymaszos, akkor is szabadlabon van, ha az ügyeszseg 7 evet kert ra es birosagi targylas helyett a parlamentbe mehet gombot nyomogatni, nem vezetöszaron labbilincsben targyalasra... EZ jogallam? Embercsemüpeszeket mag baltas gyilkosokat kienegedni, gyanusitottat 8 fös cellakban tartani? Kaletara mi vart volna akkor Del-Amerikaban? Öt diplomacia geppel menekitettek ki... EZ jogallam???
teuton
@Shikari: Költözz putylerhez! Ott ujsagirot is lehet 25 evre itelni, ha kritizalja a haborut, de meg az is börtönbe kerül, aki a Haboru es beke könyvvel all ki az utcara. Szoval "jogallam"... Ja, es az ellenzekieknek elkobozzak a vagyonat.
simmering73
@Shikari: Nem kérdeztük se a nácikat, se a nyilasokat.
teuton
@Maccska: Analfabeta! Egy jogallamban a gyanusitott csak gyanusitott, itelet nem volt eddig! Terrorizmusrol pedig meg a vadiratban sincs szo! Tehat te egy analfabeta vagy!
teuton
@Shikari: Tel Avivba a potrohos gazdad jar a legjobb korrupt haverjahoz a Bibi hez... A zsidok a legjobb haverjai, MOon meg megvasarolta öket...
teuton
@Maccska: Engem biztos nem, de radküldhetem öket, szeretik a nacikat elpaskolni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.