Egy zárt, gödöllői telken elpusztult egy szelíd szarvas, társa pedig elmenekült. A rendőrség most közre adta, mi derült ki eddig a nyomozás során.

Meghökkentő bejelentést tett a rendőrség a gödöllői szarvasok ügyében

RIP, Ödön. Forrás: Facebook

Az ellopottnak vélt szarvast kedden épségben megtalálták. A másik – Ödön nevű – állat tetemét megvizsgálták, lövedéket nem találtak benne.

„A gödöllői vadaspark területén tartottak helyszíni szemlét kollégáink 2024. január 30-án, miután tudomást szereztek egy eltűnt és egy elpusztult szarvasról. Az ellopottnak hitt állatot kora délután a park erdős területén – a keresésben résztvevők – épségben megtalálták.

A tetemet állatkórházba vitték, ahol képalkotó vizsgálatnak vetették alá. Az állatorvos a testben nem fedezett fel lövedéket, vagy egyéb fémrepeszt, véleménye szerint az elpusztult állat sérülését egy másik állat agancsa is okozhatta”

- írják a Police.hun.

Jelenleg semmilyen adat, körülmény nem utal orvvadászok megjelenésére, a zárt park területén illegális behatolásra, lövésre/lövésekre, hangtompítós fegyverekre, az állatok lemészárlására – írja a rendőrség.

Horkai Zoltán barátnője ezt írta Facebookján tegnap az ügyben:

Forrás: Police

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
Egészen döbbenetes, ami ezekről a szerencsétlen szarvasokról eddig megjelent.

- Az egyik szarvas először elmenekült, a másik állatot azért lőtték le, mert azt gondolták, hogy azt legalább el tudják vinni – mondta a farkasember néven is ismert Horkai, aki a menekült állatot később golyóval a nyakában találta meg.
- Akár bele is halhat, aki a lelőtt gödöllői szarvas húsából eszik. Két napja kaptak olyan oltást Horkai Zoltán lelőtt szarvasai, amik fogyasztás után komoly betegséget vagy akár halált is okozhatnak.
- Újabb részletek derültek ki arról, hogyan mészárolták le Horkai Zoltán két világhírű, szelíd szarvasát.
- Hangtompítós puskát használhattak a rapsicok, ezeknél pár méterről sem hallatszik a lövés” – nyilatkozta Horkai
- annyit tudni, hogy az ismeretlenek bemásztak Horkaiék gödöllői telkére, és lelőttek két szelíd szarvasbikát. Az egyik szarvas tetemét is magukkal vitték, míg másikat, Ödönt hátrahagyták.

Most kiderült, egyikben sem volt golyó, nem lőtte le őket senki, el sem hurcolta senki az életbenmaradt szarvast, az magától menekült el.
jesz
@nemkati: ennyit a hir valódiságárol
Menőmanó
@nemkati: Viszont az is írja, hogy " az elpusztult állat sérülését egy másik állat agancsa is okozhatta”

Szóval sérülés van. Kérdés, hogy mi okozta. Lehet, hogy másik állat agancsa, lehet, hogy nem.
nemkati
@Menőmanó: @jesz: Én annak az oltásnak is utána vizsgálódnék.

De elképesztő, hogy lehet olyat állítani, hogy orvvadászok lőtték le, golyót találtak a testében, megpróbálták elhurcolni a lelőtt szarvast, itt vannak a nyomok, legalább 4 ember kellett hozzá mert akkora súlya volt... stb.? - és ezt mind a gazdája nyilatkozta. Miközben ebből semmi nem volt igaz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.