Több uniós politikus – élükön Meloni és Macron – győzte meg Orbánt, hogy álljon el a vétójától.

Krízisdiplomácia: Meloni és Macron nyomására döntött Orbán Viktor

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Vezető európai politikusok összehangolt munkájára volt szükség ahhoz, hogy Orbán Viktor megszavazza az Ukrajnának szánt 50 milliárd eurós támogatást. 

Az uniós csúcs előestésjén Giorgia Melonival tárgyalt, Meloni meg akarta győzni Orbánt, hogy másnap szavazzon a többséggel.

Meloni azért volt kiváló a mediátor szerepére, mert az Unió harmadik legnépesebb országának vezetőjeként komoly befolyása van, de közben Orbán is megbízik benne, mert ideológiailag közel állnak egymáshoz

- számol be a 444.hu.

Nem sokkal később Emmanuel Macron puhította a magyar miniszterelnököt. Eközben Charles Michel, Olaf Scholz és Mark Rutte Orbánról tárgyalt.

Megegyeztek, hogy nincs további engedmény Orbán számára. Hiába kéri, hogy szavazatáért cserébe további befagyasztott uniós forrásokat kapjon meg, ezt nem hagyja neki a Tanács. Álláspontjukat a politikusok még az éjszaka eljuttatták Orbánhoz, ezzel is növelve rajta a már egyébként is hatalmas nyomást. Csütörtök reggel azonban még korántsem volt biztos, hogy a nyomásgyakorlás eredményre vezet. Az EU-csúcsra érkező politikusok többsége óvatosan nyilatkozott az ülés várható kimeneteléről

- teszi hozzá a 444.hu.

A Tanács előtti utolsó egyeztetésen az Unió öt legbefolyásosabb politikusa világossá tette Orbán számára, hogynincsen több tere a tárgyalásra, elért a falig.Vagy a többiekkel szavaz, vagy számolnia kell a következményekkel. Scholz később azt mondta, a tárgyalás intenzív és őszinte volt

- hangsúlyozza a lap.

Forrás: 444.hu

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Péter2
Itt látszik a súlytalansága ennek a pojácának , " ideológia " közelségben vannak , főleg orbán az osztrák pszichiátriai intézettel Bécsben !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
Ez volt az az intenzív tárgyalás, amelyen szinte mindenki mosolygott a résztvevőkről készült fotón , csak Orbán hajtotta le a fejét, mint a megszidott gyerek.
Sarokba szorították,nincs több szégyentelen zsarolás, így kell a jövőben is bánni vele.
Clavigo
@Maccska: Szegény Orbán elvtárs... Mááá' megint a fejére szartak,,,pedig van neki szája is..:)
Sakk Matt
@Maccska: Dehogynem..sőt, vágysz rá!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.