Itt a lehetőség, hogy Lázár János betartsa a szavát – kommentálta vasárnapi online sajtótájékoztatóján Komjáthi Imre, az MSZP társelnöke és országgyűlési képviselője az építési és közlekedési miniszternek a makói Continental gumigyárban történt elbocsátásokra reagáló kijelentését.

Botrányos, hogy a kormány a magyar dolgozók kárára hoz intézkedéseket – Lázár Jánost bírálta az MSZP

Fotó: Facebook/komjathi.imre

Botrányos a kormány foglalkoztatáspolitikája, amely a multinacionális vállalatok esetleges kivonulására hivatkozva támogatta magyar adófizetői forintokból ezeket a cégeket; ehhez képest a dolgozó emberek mentek el Magyarországról azért, mert 

– mondta Komjáthi Imre.

Felhívta a figyelmet arra, hogy pártja a parlamenten belül és kívül is harcol a munkavállalók jogaiért, ezért ismét határozati javaslatot nyújtanak be, mivel szerintük a munkáltatók nem veszik komolyan a magyarországi jogszabályokat. A javaslat értelmében azok a vállalatok, amelyek nem törődnek a munkavállalói jogokkal, két évre eltilthatók lennének minden állami és uniós támogatástól.

Azt mondta, a Continental makói üzemében a napokban történt jogsértésekre úgy reagált Lázár János, hogy ilyen gyalázatos dolgok például Németországban nem történhetnének meg, mert az állam ezt nem hagyná. A miniszter azt is mondta, hogy mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy a cég ne kapjon állami támogatást, amit kapott, azt pedig fizesse vissza

– emlékeztetett Komjáthi Imre, aki hozzátette: erről szól az MSZP határozati javaslata is, itt az ideje, hogy a kormány lépéseket tegyen a magyar munkavállalók jogaiért.

Az állam nem nézheti tétlenül, hogy egy munkáltató lábbal tiporja a munkavállalói jogokat – jelentette ki a képviselő.

Az építési és közlekedési miniszter egy interjúban elfogadhatatlannak nevezte, ahogy a makói Continental vállalat vezetése bánik a munkavállalókkal, és úgy vélekedett, hogy az alkalmazott módszerek helyett az is jobb, ha bezár a gumigyár. A makói Continental dolgozói – közöttük a szakszervezeti vezető – nemrég a faliújságról tájékozódva értesültek elbocsátásukról.

Forrás: MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Jani a képmutató, sunyi geci, ha már a NER-é lesz a gyár, fülöpszigetiek fognak féláron ott dolgozni, munkaerő hiányra hivatkozva. Rendes és bátor gyerek ez a Jani, bízhatunk abban, hogy helyreteszi majd a renitens akksi gyárakat is. Elbábozzák a demokráciát. Két szar alak Lézerjohny és az igazgató. Ja majd Lázár megvédi és lesz jól fizető munkája? Aha igen, gondolom még nyugdíjat is akar majd a buta jobbágya! Akit onnan kirúgnak, Lázár intéz nekik munkát a MÁV -nál, mert jó fej. Trafikosból is hiány van, meg lovászból is, és ott vannak még a határvadászok is. Jaj, de ócska jó zsaru-rossz zsaru játék ez. Nyíltan mondták már ki többször is, hogy az olcsó bérrel ,na meg vastag és jó helyre visszaosztható állami támogatással, alkotmányos illetékkel, csábítjuk ide a multikat. Aztán csodálkozik a ménösgazda, hogy leszorított bér miatt jönnek az ázsiaiak, és mennek nyugatra vagy Romániába a magyar dolgozók. Az állami támogatás feltételei, nyilván szerződésbe vannak foglalva, amit a magyar kormány határozott meg. Ha rossz a szerződés, az a kormány hibája. Ha a kormány nem tud érvényt szerezni a szerződésnek, az is a kormány hibája. Jani te voltál a tanítómester. Lásd GYSEV.
Eladott Ország
Lézerjani, nem emlékszem arra, hogy amikor Lölő felvette a 19 milliárd COVID segélyt a szállodáira, amit a munkaerő megtartására kapott és élből kirúgta a dolgozói felét, szóval nem emlékszem, hogy nagyon tiltakoztál volna! Hirtelen milyen fontosak lettek a munkávallalók miután nyilvánosságot kapott az ügy, választások előtt meg különösen, hogy vakuljon a paraszt. . "Az állami támogatást zsebre teszik, a maguk ígéreteit pedig üzemszerűen megszegik: sorra kirúgják az embereket, de azt is úgy, hogy azzal a lehető legnagyobb félelmet és bizonytalanságot keltsék a munkavállalókban." Amikor egy rühes kommunista szembesül a kapitalizmus farkastörvényeivel, tanítani kellene, visítok az örömtől, amikor ez a pinokió orrú lovaglócsizmás tajparaszt ismét pofára esik. Érdekes ez a rohadék, gennyláda.
Eladott Ország
Orbán: „Lényegünk a korupció’+ uraljuk az orzságot ’= kerestény’ csabaccság’.” Szimpatikusan gondolkodik a bácsi. Ő hithű elvtelen, érdek kommunistából lett jobboldali féreg. Maradt ugyanolyan ruszki seggnyaló képmutató, gerinctelen, mint volt. El kell felejteni, hogy a fidesznek bármi köze van a jobboldalisághoz. A szocializmus is mindig csak épült, de sose lett kész. Ez egy tetű élősködő kaszt, amelyik árulja a hazát a jó ég tudja mióta. A fidesz se nem jobboldali se nem balodali párt, hanem szekta, bűnszervezet!
uploads.disquscdn.com/images/02c9e448840f85617826e6cf2e292da44c70efdaca46686c66e02adaf5585321.jpg?w=800&h=324

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.